Home

Nieuws 192 x bekeken

Hedychium op vreemd tijdstip in bloei

In de keuringszaal staat een exemplaar van Hedychium gardnerianum, ingezonden door Arie Dwarswaard.

Deze zogenoemde ‘Gemberlelie' heeft een bloeiwijze die aarvormig en bloeit bormaliter alleen in de zomer. Een plausibele verklaring voor de late bloei is er niet. Van Hedychium zijn ongeveer vijftig soorten bekend, maar in de bloembollenhandel is het voornamelijk het door Dwarswaard getoonde product dat wordt aangeboden.

Sneeuwklokjes zijn er deze week ook volop in de keuringszaal. Th. J. de Groot toont exemplaren van Galanthus reginae olgae vernatis. Hoe een soort zich kan ontwikkelen wordt getoond door Wim Postema. Hij zette drie potten van Galanthus elwesii in de keuringszaal die qua lengte flink van elkaar verschillen. De producten komen uit een tuin in Frankrijk, waar in de loop der jaren 40 verschillende klonen zijn ontstaan door zaadvorming.

Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.