Home

Nieuws 310 x bekeken

Bloembollen moeten Hortus Haren redden

Bloembollen moeten de Hortus in het Groningse Haren redden.

Dat maakte interim-directeur Jan Kappenburg van de botanische tuin vandaag bekend. De bloemen moeten de Hortus, een van de oudste botanische tuinen van Nederland, een facelift geven zodat bezoekers weer massaal op de tuin afkomen. Daarnaast wordt de Hortus zo grondig gereviseerd, dat de tuin drie maanden dicht moet.

De komende dagen worden 150.000 bloembollen gepoot. "We kregen klachten dat er de laatste tien jaar weinig veranderd is in de Hortus'', zegt Kappenburg. "Door verschillende soorten bollen de poten, krijg je drie keer per jaar een totaal andere bloei. Dan hebben mensen een reden om terug te komen.''

Jaarlijks trekt de Hortus ongeveer 28.000 bezoekers. Het is de bedoeling dat dit er 50.000 worden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.