Home

Foto & video 8 reactieslaatste update:23 jul 2020

Foto’s: dit was het boerenprotest van 22 juli

Hoewel boeren niet met de trekker de weg op mochten, waren ze toch in groten getale aanwezig in Bilthoven.

 • Uit het hele land kwamen boeren naar Bilthoven om te protesteren. Niet op trekker, maar met de auto of het openbaar vervoer. - Foto's: Danielle van Coevorden/Ton Kastermans Fotografie

  Uit het hele land kwamen boeren naar Bilthoven om te protesteren. Niet op trekker, maar met de auto of het openbaar vervoer. - Foto's: Danielle van Coevorden/Ton Kastermans Fotografie

 • Op aanhangers, maar ook op de daken van auto's, stonden diverse teksten. Daarmee uitten de boeren hun ongenoegen over onder andere de voermaatregel.

  Op aanhangers, maar ook op de daken van auto's, stonden diverse teksten. Daarmee uitten de boeren hun ongenoegen over onder andere de voermaatregel.

 • Boeren mochten niet met de trekker naar Bilthoven komen. Toch waren er, op een creatieve manier, wel trekkers aanwezig.

  Boeren mochten niet met de trekker naar Bilthoven komen. Toch waren er, op een creatieve manier, wel trekkers aanwezig.

 • Er waren ook weer veel jonge boeren aanwezig. En ja, dan mag de welbekende traptrekker natuurlijk niet ontbreken. Die mocht immers wel de weg op.

  Er waren ook weer veel jonge boeren aanwezig. En ja, dan mag de welbekende traptrekker natuurlijk niet ontbreken. Die mocht immers wel de weg op.

 • Het gaat ook over de toekomst van de jonge boeren in Nederland. De tekst op het bord op deze foto spreekt voor zich.

  Het gaat ook over de toekomst van de jonge boeren in Nederland. De tekst op het bord op deze foto spreekt voor zich.

 • Nog een creatieveling die op een andere manier alsnog met een trekker aanwezig was bij het protest.

  Nog een creatieveling die op een andere manier alsnog met een trekker aanwezig was bij het protest.

 • Omdat er behoorlijk wat boeren aanwezig waren, was het af en toe lastig aan om de coronamaatregelen te voldoen. Toch waren er geen noemenswaardige incidenten bij het protest.

  Omdat er behoorlijk wat boeren aanwezig waren, was het af en toe lastig aan om de coronamaatregelen te voldoen. Toch waren er geen noemenswaardige incidenten bij het protest.

 • Een foto genomen naast het podium. Voor de aanwezige pers was door Farmers Defence Force voldoende ruimte gemaakt.

  Een foto genomen naast het podium. Voor de aanwezige pers was door Farmers Defence Force voldoende ruimte gemaakt.

 • André Arfman van NAJK was één van de eerste sprekers op het podium. Hij ziet dat jonge boeren hun toekomst onder hun voeten weg zien vallen.

  André Arfman van NAJK was één van de eerste sprekers op het podium. Hij ziet dat jonge boeren hun toekomst onder hun voeten weg zien vallen.

 • Johan Vollenbroek (MOB) sprak de boeren toe via een liveverbinding via Zoom. Zijn boodschap? "Jullie moet bij jezelf te rade gaan en het kabinet."

  Johan Vollenbroek (MOB) sprak de boeren toe via een liveverbinding via Zoom. Zijn boodschap? "Jullie moet bij jezelf te rade gaan en het kabinet."

 • Gideon van Meijeren sprak namens Forum voor Democratie (FVD) de boeren toe. Hij pleit ervoor dat de boeren bij het volgende protest wel 'gewoon met de trekker mogen komen'.

  Gideon van Meijeren sprak namens Forum voor Democratie (FVD) de boeren toe. Hij pleit ervoor dat de boeren bij het volgende protest wel 'gewoon met de trekker mogen komen'.

 • Caroline van der Plas van de BoerBurgerBeweging wel het geluid van het platteland meer laten horen in politiek Den Haag. Dat vertelde ze op het podium in Bilthoven.

  Caroline van der Plas van de BoerBurgerBeweging wel het geluid van het platteland meer laten horen in politiek Den Haag. Dat vertelde ze op het podium in Bilthoven.

 • Akkerbouwer Kees Hanse kwam met een fel betoog en legt de schuld van de huidige problematiek bij minister Carola Schouten. "Ze maakt de sector kapot."

  Akkerbouwer Kees Hanse kwam met een fel betoog en legt de schuld van de huidige problematiek bij minister Carola Schouten. "Ze maakt de sector kapot."

 • Europarlementariër Annie Schreijer-Pierik (CDA) was duidelijk: geen platteland, zonder goede boerenstand.

  Europarlementariër Annie Schreijer-Pierik (CDA) was duidelijk: geen platteland, zonder goede boerenstand.

 • Roelof Bisschop (SGP) snapt de punten van Farmers Defence Force, maar liet ook weten dat hij niet houdt van de toon waarmee de actiegroep soms communiceert.

  Roelof Bisschop (SGP) snapt de punten van Farmers Defence Force, maar liet ook weten dat hij niet houdt van de toon waarmee de actiegroep soms communiceert.

Al het nieuws, achtergronden en interviews over de boerenprotesten vind je in dit dossier.

Laatste reacties

 • kleine boer

  En de reactie van mevr schouten?

 • Drikus Dekker

  Die komt niet Kleine Boer,ze is effe op vakantie ze heeft even wat anders aan haar hoofd ja 😢😢En sowieso gaat ze niet reageren das zekers .als het puntje bij het paaltje komt schermen de leiders zich af met hekken en legertrucks dat staat vast ...En wat er verder gebeurd zal ze een worst zijn...Dat is waar ons Den Haag op 1 staat alles wel effe regelen maar als iemand het niet eens is zijn ze ver te zoeken. niet nu niet dan niet en nooit niet is wat hun boekje zegt .waardeloos land en niks anders 😢😢😢😢

 • Firma Vellenga

  Nu op 1 even kijken NOS wil geen verslag meer doen van boerenprotesten...Volgende strategische zet van Den Haag

 • Drikus Dekker

  Firma Vellenga,geloof me er komen andere tijden.zo als het nu gaat komt het zekers niet goed..gaat het niet goed schiks dan maar kwaad schiks maar het zal rap moeten veranderen .anders zijn we straks Boer af !!!!!😑😑

 • Alco

  En op Hart van Nederland was te zien dat het vreedzaam was.

 • Allert

  Waar was de anderhalvemeterregel!
  Kan je nog heinneren de reactie van jullie zijde op de racismedemonstratie op de Dam van 1 juni.
  "Stelletje linkse niks doenende figuren die alles mogen."
  Wat gebeurde er gisteren tijdens de boerenprotest ook nog eens: klopjacht op politieagenten in burgerkleding.
  Gebruik jullie boerenverstand en creëer sympathie. Daar kom je verder mee.

 • Alco

  @Allert. Wil je dat vergelijken.
  Laat zien hoe je in elkaar steekt.
  Vertel ook eens even wat jij voor de kost doet?

 • kleine boer

  Allert roep je dat vanmiddag ook even op schiphol? Net voor je het vliegtuig instapt....

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.