Home

Foto & video laatste update:6 apr 2020

Nieuwsfoto’s: uien van seizoen ’19 en eerste snee ’20

Een selectie van de meest opvallende agrarische nieuwsfoto’s van deze week, uit binnen- en buitenland. Het voorjaarswerk is in volle gang bij de meesten, een enkeling is nog bezig met de oogst van vorig seizoen.

Foto

 • In april de uien nog van het land halen, het gebeurt bij Coos van Splunter in Swifterbant (Fl.). De uien zijn een week eerder gerooid. “Ik wilde eind september beginnen met rooien, na de oogst van pootaardappelen. We stonden klaar met de rooier toen het begon te regenen. Daarna is er geen andere mogelijkheid geweest.” Hoewel de uien de hele winter in de grond hebben gezeten, is de kwaliteit ‘piekfijn’, aldus de teler. - Foto: Sytze Bakker

  In april de uien nog van het land halen, het gebeurt bij Coos van Splunter in Swifterbant (Fl.). De uien zijn een week eerder gerooid. “Ik wilde eind september beginnen met rooien, na de oogst van pootaardappelen. We stonden klaar met de rooier toen het begon te regenen. Daarna is er geen andere mogelijkheid geweest.” Hoewel de uien de hele winter in de grond hebben gezeten, is de kwaliteit ‘piekfijn’, aldus de teler. - Foto: Sytze Bakker

 • Aan de oever van de Rijn in Doorwerth, in Gelderland, is het gras de afgelopen weken hard gegroeid, dus is loonwerker Gerritsen bezig met de eerste snee. Anderhalve week geleden stond het land nog blank, maar het gras heeft goed geprofiteerd van het zonnige voorjaarsweer. Het perceel wordt hierna omgeploegd om mais in te zaaien. – Foto: VidiPhoto

  Aan de oever van de Rijn in Doorwerth, in Gelderland, is het gras de afgelopen weken hard gegroeid, dus is loonwerker Gerritsen bezig met de eerste snee. Anderhalve week geleden stond het land nog blank, maar het gras heeft goed geprofiteerd van het zonnige voorjaarsweer. Het perceel wordt hierna omgeploegd om mais in te zaaien. – Foto: VidiPhoto

 • Michiel, de zoon van akkerbouwer Dirk Leeuwma in Nieuw-Beerta (Gr.) maakt gebruik van zijn vrije uren door op het bedrijf van zijn vader met de oude trekker het zaaibed voor de suikerbieten klaar te maken. – Foto: Koos van der Spek

  Michiel, de zoon van akkerbouwer Dirk Leeuwma in Nieuw-Beerta (Gr.) maakt gebruik van zijn vrije uren door op het bedrijf van zijn vader met de oude trekker het zaaibed voor de suikerbieten klaar te maken. – Foto: Koos van der Spek

 • Ook deze week waren er nog een paar flink koude nachten, dus fruittelers waren volop in de weer met de vorstbescherming. Zoals hier in Zuid-Limburg. - Foto: Twan Wiermans

  Ook deze week waren er nog een paar flink koude nachten, dus fruittelers waren volop in de weer met de vorstbescherming. Zoals hier in Zuid-Limburg. - Foto: Twan Wiermans

 • In het Groningse Midwolda hebben muizen flinke schade aangericht: de klaver op het grasland van proefboerderij Ebelsheerd is helemaal kaalgevreten. Dus is loonbedrijf Sportel ingeschakeld om het grasland door te zaaien. – Foto: Koos van der Spek

  In het Groningse Midwolda hebben muizen flinke schade aangericht: de klaver op het grasland van proefboerderij Ebelsheerd is helemaal kaalgevreten. Dus is loonbedrijf Sportel ingeschakeld om het grasland door te zaaien. – Foto: Koos van der Spek

 • Loonbedrijf Erik Bouman zet een zaaimachine met schijfkouter in om suikerbieten te zaaien. De harde Groningse klei en nog wat overgebleven groenbemester, maken het zaaien niet makkelijk. De schijfkouter moet hierbij helpen. – Foto: Koos van der Spek

  Loonbedrijf Erik Bouman zet een zaaimachine met schijfkouter in om suikerbieten te zaaien. De harde Groningse klei en nog wat overgebleven groenbemester, maken het zaaien niet makkelijk. De schijfkouter moet hierbij helpen. – Foto: Koos van der Spek

 • Ook aan de andere kant van de Noordzee is het voorjaarswerk volop aan de gang. In de buurt van Leicestershire in Groot-Britannië is een boer bezig met ploegen. – Foto: EPA

  Ook aan de andere kant van de Noordzee is het voorjaarswerk volop aan de gang. In de buurt van Leicestershire in Groot-Britannië is een boer bezig met ploegen. – Foto: EPA

 • Aspergeteler Huib Meinardi verkoopt op zijn bedrijf zijn eigen oogst in de landwinkel. Geschild en gesealed zijn de verse witte asperges bij de boer in Noordbroek te verkrijgen. Om bij de verkoop de kans op verspreiding van het coronavirus zo klein mogelijk te houden, kunnen klanten nu ook door de ‘drive-in’, waarbij ze in de auto blijven zitten. – Foto: Koos van der Spek

  Aspergeteler Huib Meinardi verkoopt op zijn bedrijf zijn eigen oogst in de landwinkel. Geschild en gesealed zijn de verse witte asperges bij de boer in Noordbroek te verkrijgen. Om bij de verkoop de kans op verspreiding van het coronavirus zo klein mogelijk te houden, kunnen klanten nu ook door de ‘drive-in’, waarbij ze in de auto blijven zitten. – Foto: Koos van der Spek

Of registreer je om te kunnen reageren.