Home

Foto & video laatste update:16 mrt 2020

Nieuwsfoto’s: varkens op transport naar China

Selectie van de opvallendste agrarische nieuwsfoto’s van deze week uit binnen- en buitenland.

Foto

 • Vrijdag gingen 4 boerinnen namens 5.000 dames in gesprek met de minister over een boerinnen-vriendelijker beleid. Daarvoor hebben ze een petitie met deze 5.000 handtekeningen overhandigd. Behalve de minister ontvingen eerder ook een delegatie Tweede-Kamerleden de petitie. - Foto: Dennis Wisse

  Vrijdag gingen 4 boerinnen namens 5.000 dames in gesprek met de minister over een boerinnen-vriendelijker beleid. Daarvoor hebben ze een petitie met deze 5.000 handtekeningen overhandigd. Behalve de minister ontvingen eerder ook een delegatie Tweede-Kamerleden de petitie. - Foto: Dennis Wisse

 • In deze grote kratten zitten varkens, die van Frankrijk naar China worden gevlogen. Het vliegveld Brest-Bretagne en het toestel zijn speciaal ingericht voor het transport van levende varkens. In totaal zijn 1.000 varkens met hoge fokwaarden geselecteerd om in de Chinese stat Taiyuan Wusu varkenshouderijen weer op te starten. In China zijn miljoenen varkens geruimd vanwege Afrikaanse Varkenspest. – Foto: AFP

  In deze grote kratten zitten varkens, die van Frankrijk naar China worden gevlogen. Het vliegveld Brest-Bretagne en het toestel zijn speciaal ingericht voor het transport van levende varkens. In totaal zijn 1.000 varkens met hoge fokwaarden geselecteerd om in de Chinese stat Taiyuan Wusu varkenshouderijen weer op te starten. In China zijn miljoenen varkens geruimd vanwege Afrikaanse Varkenspest. – Foto: AFP

 • Riet, snoeiafval en andere troep zijn uit de rivier de wijngaard van Inno Venhorst ingestroomd. Het water in de rivieren staat hoog en de uiterwaarden in Dodewaard, in de Betuwe, zijn ondergelopen. De rommel probeert de wijnboer nu tussen de wijnranken vandaan te halen. Dat is makkelijker dan straks, als het water gedaald is, alles bij elkaar te moeten harken. - Foto: VidiPhoto

  Riet, snoeiafval en andere troep zijn uit de rivier de wijngaard van Inno Venhorst ingestroomd. Het water in de rivieren staat hoog en de uiterwaarden in Dodewaard, in de Betuwe, zijn ondergelopen. De rommel probeert de wijnboer nu tussen de wijnranken vandaan te halen. Dat is makkelijker dan straks, als het water gedaald is, alles bij elkaar te moeten harken. - Foto: VidiPhoto

 • Graanteler Jurrie Mellema uit het Groningse Nieuw-Scheemda laadt een vracht stro voor de groenvoederdrogerij Oldambt bv in Oostwold (Gr.). Daar wordt het stro gehakseld of in brokken geperst en in balen verpakt. Het bewerkte stro wordt voornamelijk verkocht als strooisel voor de stallen of als structuurvoer. Mellema levert regelmatig een paar vrachten stro naar de afnemer, zo’n 50 tot 60 ton per keer. De helft van het stro is al weg. De teler verwacht eind mei de schuur leeg te hebben. - Foto: Koos van der Spek

  Graanteler Jurrie Mellema uit het Groningse Nieuw-Scheemda laadt een vracht stro voor de groenvoederdrogerij Oldambt bv in Oostwold (Gr.). Daar wordt het stro gehakseld of in brokken geperst en in balen verpakt. Het bewerkte stro wordt voornamelijk verkocht als strooisel voor de stallen of als structuurvoer. Mellema levert regelmatig een paar vrachten stro naar de afnemer, zo’n 50 tot 60 ton per keer. De helft van het stro is al weg. De teler verwacht eind mei de schuur leeg te hebben. - Foto: Koos van der Spek

 • Kinderen van basisschool De Olijfboom in Woudenberg (U.) kregen woensdag les van drie boeren over alles wat met de landbouw te maken heeft. Initatiefnemer Elton van Ginkel wil op deze manier de kennis over de sector bij basisschoolkinderen verbeteren. – Foto: VidiPhoto

  Kinderen van basisschool De Olijfboom in Woudenberg (U.) kregen woensdag les van drie boeren over alles wat met de landbouw te maken heeft. Initatiefnemer Elton van Ginkel wil op deze manier de kennis over de sector bij basisschoolkinderen verbeteren. – Foto: VidiPhoto

 • Ook in Zuid-Limburg staat er water op plaatsen waar het niet altijd even handig is. In dit geval komt het door een paar fikse regenbuien - Foto: Twan Wiermans

  Ook in Zuid-Limburg staat er water op plaatsen waar het niet altijd even handig is. In dit geval komt het door een paar fikse regenbuien - Foto: Twan Wiermans

 • Aan de Westelijke Jordaanoever wordt volop gewerkt op het land, trekkers rijden af en aan in de Palestijnse stad Jenin. – Foto: AFP

  Aan de Westelijke Jordaanoever wordt volop gewerkt op het land, trekkers rijden af en aan in de Palestijnse stad Jenin. – Foto: AFP

 • Fuitteler Wim Notermans maakt zelf stroop van de uitgesorteerde peren van zijn bedrijf. Notermans heeft een fruitteeltbedrijf in het zuidelijkste deel van Limburg, in Noorbeek. - Foto: Twan Wiermans

  Fuitteler Wim Notermans maakt zelf stroop van de uitgesorteerde peren van zijn bedrijf. Notermans heeft een fruitteeltbedrijf in het zuidelijkste deel van Limburg, in Noorbeek. - Foto: Twan Wiermans

 • De vleesafdeling in een supermarkt in Saugus, in de Amerikaanse staat Massachusetts, is helemaal leeggekocht. Klanten doen grootschalig boodschappen, uit angst voor het virus Covid-19. Ook In Nederland zijn de schappen van supermarkten leeg. - Foto: AFP

  De vleesafdeling in een supermarkt in Saugus, in de Amerikaanse staat Massachusetts, is helemaal leeggekocht. Klanten doen grootschalig boodschappen, uit angst voor het virus Covid-19. Ook In Nederland zijn de schappen van supermarkten leeg. - Foto: AFP

Of registreer je om te kunnen reageren.