Home

Foto & video laatste update:9 mrt 2020

Nieuwsfoto’s: met mondkapje tussen de koeien

Selectie van de opvallendste agrarische nieuwsfoto’s van deze week, uit binnen- en buitenland.

Foto

 • Italiaanse melkveehouder Allessandro Boselli draagt preventief een mondkapje tijdens het werk in de stal. Hij woont in het Noorden van Italië, waar het Coronavirus om zich heen grijpt. - Foto: EPA

  Italiaanse melkveehouder Allessandro Boselli draagt preventief een mondkapje tijdens het werk in de stal. Hij woont in het Noorden van Italië, waar het Coronavirus om zich heen grijpt. - Foto: EPA

 • Ook in Letland volgen boeren het Nederlandse voorbeeld en uitten zij hun ongenoegen door met trekkers de straat op te gaan. 400 trekkers en ander zwaar landbouwmaterieel ging deze week de weg op. De boeren protesteren tegen de herindeling van plattelandsgemeenten in Letland. - Foto: EPA

  Ook in Letland volgen boeren het Nederlandse voorbeeld en uitten zij hun ongenoegen door met trekkers de straat op te gaan. 400 trekkers en ander zwaar landbouwmaterieel ging deze week de weg op. De boeren protesteren tegen de herindeling van plattelandsgemeenten in Letland. - Foto: EPA

 • Hendrik Luth graaft in Wedde (Gr.) sleuven, zodat hij de buizen voor de beregening mooi onder de grond weg kan stoppen. Zo wil hij een systeem van 900 meter pijpleiding aanleggen om op elk perceel, als het nodig is, te kunnen beregenen. - Foto: Koos van der Spek

  Hendrik Luth graaft in Wedde (Gr.) sleuven, zodat hij de buizen voor de beregening mooi onder de grond weg kan stoppen. Zo wil hij een systeem van 900 meter pijpleiding aanleggen om op elk perceel, als het nodig is, te kunnen beregenen. - Foto: Koos van der Spek

 • Ondanks de eerdere toezeggingen van de regering over prijsbeleid, blijven de Spaanse boeren volhouden. Op het spandoek staat: De lunches van de regering worden geserveerd in de beste restaurants, maar zonder boeren, is dat niet mogelijk. Goede prijzen, eerlijk GLB.' - Foto: EPA

  Ondanks de eerdere toezeggingen van de regering over prijsbeleid, blijven de Spaanse boeren volhouden. Op het spandoek staat: De lunches van de regering worden geserveerd in de beste restaurants, maar zonder boeren, is dat niet mogelijk. Goede prijzen, eerlijk GLB.' - Foto: EPA

 • Een luchtfoto geeft altijd een bijzonder beeld van een veld. De gekleurde vlekken op de foto zijn koeien. - Foto: AFP

  Een luchtfoto geeft altijd een bijzonder beeld van een veld. De gekleurde vlekken op de foto zijn koeien. - Foto: AFP

 • Deze Indiaase boer heeft net zijn rijstvelden ingezaaid. Om te voorkomen dat vogels de zaden komen stelen, maakt hij een vogelverschrikker van de schedel van een buffel. - Foto: EPA

  Deze Indiaase boer heeft net zijn rijstvelden ingezaaid. Om te voorkomen dat vogels de zaden komen stelen, maakt hij een vogelverschrikker van de schedel van een buffel. - Foto: EPA

 • Werknemers in deze Taiwanese Orchideënkwekerij dragen een masker tegen het Coronavirus. Ditzelfde virus zorgt er ook voor dat de handel van de bloemen en planten in Taiwan flink tegenvalt. Veel klanten komen uit Japan en hebben hun bestelling geannuleerd. - Foto: EPA

  Werknemers in deze Taiwanese Orchideënkwekerij dragen een masker tegen het Coronavirus. Ditzelfde virus zorgt er ook voor dat de handel van de bloemen en planten in Taiwan flink tegenvalt. Veel klanten komen uit Japan en hebben hun bestelling geannuleerd. - Foto: EPA

 • Boeren gingen vrijdag 6 maart met consumenten in gesprek over bewust boodschappen doen. In dit geval bij Plus in Bergentheim (Ov.). De boeren willen graag dat klanten bij aankoop letten op dier- en boervriendelijkheid van het product. - Foto: Theo Galama

  Boeren gingen vrijdag 6 maart met consumenten in gesprek over bewust boodschappen doen. In dit geval bij Plus in Bergentheim (Ov.). De boeren willen graag dat klanten bij aankoop letten op dier- en boervriendelijkheid van het product. - Foto: Theo Galama

 • Koninklijk bezoek voor melkveehouder Eddie O'Riordan. Prins William en zijn vrouw Catherine brachten een werkbezoek aan zijn bedrijf in County Meath, ten noorden van Dublin. - Foto: AFP

  Koninklijk bezoek voor melkveehouder Eddie O'Riordan. Prins William en zijn vrouw Catherine brachten een werkbezoek aan zijn bedrijf in County Meath, ten noorden van Dublin. - Foto: AFP

Lees meer over het coronavirus in dit dossier.

Download op FoodAgribusiness.nl de gratis whitepaper Het vaccin voor jouw business en kijk de webinars over ondernemen in coronatijd terug:

Hoe creëer ik financiële ruimte in tijden van crisis?
Wat is het effect van corona op de afzetketen?
Kansen zien in tijden van crisis

Of registreer je om te kunnen reageren.