Home

Foto & video 1 reactielaatste update:6 feb 2020

Nieuwsfoto’s: trekkers langs de snelweg

Selectie van de meest opvallende agrarische nieuwsfoto’s van deze week, uit binnen- en buitenland.

Foto

 • Gelderse boeren zetten hun trekkers langs drukke wegen om te laten zien dat ze nog altijd bereid zijn om actie te voeren, zoals hier langs de N18 bij Lichtenvoorde. De auto’s razen voorbij. Op donderdag en vrijdag stonden tientallen trekkers op verschillende zichtlocaties in Gelderland en Overijssel. Hoewel het landelijke protest op 5 februari is afgeblazen, wil actie-coördinator Thijs Wieggers de druk op de overleggen tussen boeren en overheid blijven opvoeren. - Foto: Hans Prinsen

  Gelderse boeren zetten hun trekkers langs drukke wegen om te laten zien dat ze nog altijd bereid zijn om actie te voeren, zoals hier langs de N18 bij Lichtenvoorde. De auto’s razen voorbij. Op donderdag en vrijdag stonden tientallen trekkers op verschillende zichtlocaties in Gelderland en Overijssel. Hoewel het landelijke protest op 5 februari is afgeblazen, wil actie-coördinator Thijs Wieggers de druk op de overleggen tussen boeren en overheid blijven opvoeren. - Foto: Hans Prinsen

 • De rode uien van Jeroen van Rulo zijn mooi droog. Dat maakt de werkzaamheden in de schuur, in dit geval het inladen, tot een stoffig klusje. - Foto: Koos van der Spek

  De rode uien van Jeroen van Rulo zijn mooi droog. Dat maakt de werkzaamheden in de schuur, in dit geval het inladen, tot een stoffig klusje. - Foto: Koos van der Spek

 • In Borgercompagnie vindt Frank Doornbos het tijd om de asperges toe te dekken. De rug worden eerst keurig opgefreesd tot een strakke 45 cm hoogte. Onder het plastic wordt de grond warm en kunnen de asperges afrijpen. - Foto: Koos van der Spek

  In Borgercompagnie vindt Frank Doornbos het tijd om de asperges toe te dekken. De rug worden eerst keurig opgefreesd tot een strakke 45 cm hoogte. Onder het plastic wordt de grond warm en kunnen de asperges afrijpen. - Foto: Koos van der Spek

 • Tulpenbroeier Geert Kruize is een van de weinige die z'n tulpen teelt in potgrond in plaats van in water. De opbrengst dit jaar is goed, aldus het oordeel van de teler. - Foto: Koos van der Spek

  Tulpenbroeier Geert Kruize is een van de weinige die z'n tulpen teelt in potgrond in plaats van in water. De opbrengst dit jaar is goed, aldus het oordeel van de teler. - Foto: Koos van der Spek

 • Premier Mark Rutte en landbouwminister Carola Schouten tijden hun bezoek aan een melkveehouder in Leuvenum, afgelopen woensdag. De bewindslieden gingen die middag in gesprek met zowel landbouw- als natuurorganisaties. - Foto: ANP

  Premier Mark Rutte en landbouwminister Carola Schouten tijden hun bezoek aan een melkveehouder in Leuvenum, afgelopen woensdag. De bewindslieden gingen die middag in gesprek met zowel landbouw- als natuurorganisaties. - Foto: ANP

 • Graszaadhandelaar Ten Have in het Groningse Scheemda is bezig met het opzakken van het graszaad. Dit grasweidemengsel is klaar voor groeiseizoen 2020. - Foto: Koos van der Spek

  Graszaadhandelaar Ten Have in het Groningse Scheemda is bezig met het opzakken van het graszaad. Dit grasweidemengsel is klaar voor groeiseizoen 2020. - Foto: Koos van der Spek

 • In Zimbabwe is het, net als in veel Afrikaanse landen, enorm droog. Veel veehouders hebben niet genoeg voer of water voor hun dieren. Deze boer probeert tevergeefs om een van zijn verzwakte dieren omhoog te helpen. - Foto: EPA

  In Zimbabwe is het, net als in veel Afrikaanse landen, enorm droog. Veel veehouders hebben niet genoeg voer of water voor hun dieren. Deze boer probeert tevergeefs om een van zijn verzwakte dieren omhoog te helpen. - Foto: EPA

Eén reactie

 • husky

  Laatste foto en in Europa proberen veel minder voedsel te produceren, goed bezig, een keer komt er een echte wereldoorlog.

Of registreer je om te kunnen reageren.