Foto: Koos Groenewold AlgemeenFoto

Protest Winterswijk: nat, gemoedelijk en daadkrachtig

Een sfeerimpressie van het boerenprotest op donderdagavond 26 november in het Gelderse Winterswijk.

  • Vanuit drie verzamelpunten reden de actievoerders met hun trekkers, vrachtwagens en bedrijfswagens bij miezerregen het centrum van Winterswijk binnen. - Foto's: Koos Groenewold

    Vanuit drie verzamelpunten reden de actievoerders met hun trekkers, vrachtwagens en bedrijfswagens bij miezerregen het centrum van Winterswijk binnen. – Foto’s: Koos Groenewold

  • Niet voor alle trekkers was er plaats op de parkeerplaats net buiten het dorp. De stoet parkeerde de trekkers in de dorpsstraten en op de markt.

    Niet voor alle trekkers was er plaats op de parkeerplaats net buiten het dorp. De stoet parkeerde de trekkers in de dorpsstraten en op de markt.

  • Organisator Stefan te Selle sprak de menigte toe. Hij nam iedereen mee in het verhaal hoe het sinds het afschieten van het PAS in mei 2019 zover heeft kunnen komen. Ondertussen vergaderde en stemde de gemeenteraad over een motie om de regels voor de Winterswijkers te versoepelen.

    Organisator Stefan te Selle sprak de menigte toe. Hij nam iedereen mee in het verhaal hoe het sinds het afschieten van het PAS in mei 2019 zover heeft kunnen komen. Ondertussen vergaderde en stemde de gemeenteraad over een motie om de regels voor de Winterswijkers te versoepelen.

  • Naast trekkers en andere voertuigen werden ook enkele leuzen en statements getoond.

    Naast trekkers en andere voertuigen werden ook enkele leuzen en statements getoond.

  • Zo’n 300 demonstranten en steunbetuigers waren op de been, de meesten met mondkapje. Op deze foto in afwachting van de uitkomst van de raadsvergadering. Uiteindelijk kwam iets na 22.00 uur de uitslag van de stemming op de motie: 19 stemmen voor, 1 stem tegen. Het college van B&W gaat verder actie ondernemen en wil met landbouwminister Carola Schouten in overleg over de serieuze problemen in de gemeente.

    Zo’n 300 demonstranten en steunbetuigers waren op de been, de meesten met mondkapje. Op deze foto in afwachting van de uitkomst van de raadsvergadering. Uiteindelijk kwam iets na 22.00 uur de uitslag van de stemming op de motie: 19 stemmen voor, 1 stem tegen. Het college van B&W gaat verder actie ondernemen en wil met landbouwminister Carola Schouten in overleg over de serieuze problemen in de gemeente.

  • Ook aan de inwendige mens is gedacht. Na de koffie werd er ook pizza besteld.

    Ook aan de inwendige mens is gedacht. Na de koffie werd er ook pizza besteld.

  • Ondanks de miezerregen was de opkomst goed en de sfeer gemoedelijk. Ook de gemeenteraad en de politie lieten nadien weten dat zij tevreden waren over het verloop en de inzet van de ondernemers.

    Ondanks de miezerregen was de opkomst goed en de sfeer gemoedelijk. Ook de gemeenteraad en de politie lieten nadien weten dat zij tevreden waren over het verloop en de inzet van de ondernemers.

  • Een deel van de boeren moest net voor de uitslag met de trekkers vertrekken vanwege geblokkeerde straten. Een ander deel maakte nog een rondje door het centrum.

    Een deel van de boeren moest net voor de uitslag met de trekkers vertrekken vanwege geblokkeerde straten. Een ander deel maakte nog een rondje door het centrum.

Al het nieuws, achtergronden en interviews over de boerenprotesten vind je in dit dossier.

Beheer
WP Admin