Home

Foto & video 3 reacties

Nieuwsfoto‘s: mistige weidedag en oogst nog bezig

Een selectie van de meest opvallende agrarische nieuwsfoto’s van deze week, uit binnen- en buitenland.

 • De mist maakt het een frisse ochtend in Vilsteren in Overijssel. De zon doet z’n best om het vee wat op te warmen. Een koppel melkkoeien loopt nog altijd buiten, met op de achtergrond de Sint-Willibrorduskerk. Het najaar is erg zacht, dus loopt er nog veel vee buiten. - Foto: ANP

  De mist maakt het een frisse ochtend in Vilsteren in Overijssel. De zon doet z’n best om het vee wat op te warmen. Een koppel melkkoeien loopt nog altijd buiten, met op de achtergrond de Sint-Willibrorduskerk. Het najaar is erg zacht, dus loopt er nog veel vee buiten. - Foto: ANP

 • De meeuwen weten wel waar ze moeten zijn: vlak achter de rotorkopeg. Op de proefboerderij Ebelsheert maakt Arjan Hofstee het perceeel kaar voor het inzaaien van wintertarwe. - Foto: Koos van der Spek

  De meeuwen weten wel waar ze moeten zijn: vlak achter de rotorkopeg. Op de proefboerderij Ebelsheert maakt Arjan Hofstee het perceeel kaar voor het inzaaien van wintertarwe. - Foto: Koos van der Spek

 • Boeren in Colombia zijn bezig met de oogst van aardappelen. Dit aflopende perceel ligt langs de weg die de steden Bogota en Tunja met elkaar verbindt. Ter plekke worden de aardappelen dus ook verhandeld. - Foto: ANP

  Boeren in Colombia zijn bezig met de oogst van aardappelen. Dit aflopende perceel ligt langs de weg die de steden Bogota en Tunja met elkaar verbindt. Ter plekke worden de aardappelen dus ook verhandeld. - Foto: ANP

 • Het vorstseizoen komt er weer aan en om te voorkomen dat de aardappelen bevroren bij de verwerker terechtkomen, dekt Hendrik Glazenburg de bult af met Topex-kleed. Door dit te bevestigen aan een lange stang in de voorlader, is dat klusje zo geklaard. - Foto: Koos van der Spek

  Het vorstseizoen komt er weer aan en om te voorkomen dat de aardappelen bevroren bij de verwerker terechtkomen, dekt Hendrik Glazenburg de bult af met Topex-kleed. Door dit te bevestigen aan een lange stang in de voorlader, is dat klusje zo geklaard. - Foto: Koos van der Spek

 • Met twee balen tegelijk wordt het stro op een wagen geladen. In de Chinese provincie Jilin, in het noordoosten, wordt naar schatting per jaar zo’n 40 miljoen ton stro van het land gehaald. Het stro wordt gebruikt voor de productie van biobrandstof, als bodemverbeteraar en als ruwvoer. – Foto: ANP

  Met twee balen tegelijk wordt het stro op een wagen geladen. In de Chinese provincie Jilin, in het noordoosten, wordt naar schatting per jaar zo’n 40 miljoen ton stro van het land gehaald. Het stro wordt gebruikt voor de productie van biobrandstof, als bodemverbeteraar en als ruwvoer. – Foto: ANP

 • Nu lopen er nog ganzen die het gras opvreten. Op dit perceel in de Ooijpolder, in de buurt van Nijmegen, moet een zonnepark van 60 hectare verrijzen.. - Foto: ANP

  Nu lopen er nog ganzen die het gras opvreten. Op dit perceel in de Ooijpolder, in de buurt van Nijmegen, moet een zonnepark van 60 hectare verrijzen.. - Foto: ANP

 • Na de oogst worden de persimmons, in Nederland bekend onder de naam Sharon- of kakifruit, gedroogd in grote hallen. In China heeft de teelt van deze vruchten in korte tijd veel terrein gewonnen en wordt over de hele wereld verkocht. - Foto: ANP

  Na de oogst worden de persimmons, in Nederland bekend onder de naam Sharon- of kakifruit, gedroogd in grote hallen. In China heeft de teelt van deze vruchten in korte tijd veel terrein gewonnen en wordt over de hele wereld verkocht. - Foto: ANP

 • Loonbedijr Haaijer gaat met de Bodemscanner langs boeren in Groningen. Met behulp van de data uit de scanners komen er bodemkaarten tot stand die onder andere het gehalte organische stof en de pH van de bodem registreren. - Foto: Koos van der Spek

  Loonbedijr Haaijer gaat met de Bodemscanner langs boeren in Groningen. Met behulp van de data uit de scanners komen er bodemkaarten tot stand die onder andere het gehalte organische stof en de pH van de bodem registreren. - Foto: Koos van der Spek

Laatste reacties

 • veldzicht

  Mooie foto,s.Behalve dan van dat perceel in de ooijpolder waar een zonnepark moet komen van 60 ha..En zo wordt ons mooie Nederland naar de kl.geholpen en de landbouw er bij.

 • @1

  Inderdaad Veldzicht , geniet er nog van nu het nog kan verschillende politieke partijen kunnen al niet wachten om Nederland vol te bouwen met nog 1 miljoen huizen erbij ,PvdD zei het vanmorgen nog in haar verkiezingscampagne 1 miljoen huizen en dito mensen erbij en 70% minder vee in Nederland.

 • veldzicht

  Laten we hopen dat PvdD volgend jaar 70% kleiner wordt.Ach wat maakt het ook uit,Gr.Links,D66 en 50+ partij lullen precies het zelfde.Veel vrienden hebben de boeren niet meer tot over een paar ze er achter komen, wat hebben we in vredesnaam gedaan als de boeren weg zijn en Nederland een grote stad is geworden.Wie zij het ook alweer?Nederland zonder boeren is als het rijksmuseum zonder nachtwacht.

Of registreer je om te kunnen reageren.