Home

Foto & video 3 reacties

Nieuwsfoto’s: Alle schaapjes op het droge

Een selectie van de meest opvallende agrarische nieuwsfoto’s van deze week, uit binnen- en buitenland.

 • Een teler is bezig met de machinale oogst van witte kool in de polders van Wieringerwerf. In het landbouwgebied bij de Wieringermeer in Noord-Holland is vorige week de laatste hand gelegd aan het grootste windmolenpark van Nederland. De molens wekken stroom op voor zo’n 370.000 huishoudens. - Foto: ANP

  Een teler is bezig met de machinale oogst van witte kool in de polders van Wieringerwerf. In het landbouwgebied bij de Wieringermeer in Noord-Holland is vorige week de laatste hand gelegd aan het grootste windmolenpark van Nederland. De molens wekken stroom op voor zo’n 370.000 huishoudens. - Foto: ANP

 • De landbouwcommissie van het parlement in Beieren (Dld.) is getuige van een demonstratie met een sleepvoetbemester. De Duitse beleidsmakers zijn op zoek naar mogelijkheden om dichter bij de grond te bemesten, om zo ammoniakemissies terug te dringen. - Foto: DPA

  De landbouwcommissie van het parlement in Beieren (Dld.) is getuige van een demonstratie met een sleepvoetbemester. De Duitse beleidsmakers zijn op zoek naar mogelijkheden om dichter bij de grond te bemesten, om zo ammoniakemissies terug te dringen. - Foto: DPA

 • Bram Tuenter in Westerlee (Gr.) is bezig met het oogsten van de voederbieten. De melkgeitenhouder slaat de bieten op in de sleufsilo. De bieten zijn volgens de veehouder van mooi formaat voor de geiten. - Foto: Koos van der Spek

  Bram Tuenter in Westerlee (Gr.) is bezig met het oogsten van de voederbieten. De melkgeitenhouder slaat de bieten op in de sleufsilo. De bieten zijn volgens de veehouder van mooi formaat voor de geiten. - Foto: Koos van der Spek

 • Een romantisch plaatje van een van de noordelijkste puntjes van het land. Op de zeedijk bij Moddergat, in Friesland, lopen schapen te grazen. - Foto: ANP

  Een romantisch plaatje van een van de noordelijkste puntjes van het land. Op de zeedijk bij Moddergat, in Friesland, lopen schapen te grazen. - Foto: ANP

 • Net als in Nederland is het volop tijd om mais te hakselen in het westen van Frankrijk. In Arzal zijn er 2 combinaties van hakselaar en trekker met kipper bezig op dit grote perceel. – Foto: AFP

  Net als in Nederland is het volop tijd om mais te hakselen in het westen van Frankrijk. In Arzal zijn er 2 combinaties van hakselaar en trekker met kipper bezig op dit grote perceel. – Foto: AFP

 • Deze teler in Werkhoven (Utr.) heeft de aardappeloogst van dit seizoen weer in de kist zitten en zijn klaar voor distributie. - Foto: ANP

  Deze teler in Werkhoven (Utr.) heeft de aardappeloogst van dit seizoen weer in de kist zitten en zijn klaar voor distributie. - Foto: ANP

 • In de Amerikaanse staat Iowa gaat de maisoogst wat minder soepel. Veel velden zijn platgewaaid dus duurt het bijna 2 keer zolang om alle percelen te combinen. De weersomstandigheden om te oogsten zijn gelukkig wel goed. – Foto: ANP

  In de Amerikaanse staat Iowa gaat de maisoogst wat minder soepel. Veel velden zijn platgewaaid dus duurt het bijna 2 keer zolang om alle percelen te combinen. De weersomstandigheden om te oogsten zijn gelukkig wel goed. – Foto: ANP

 • Stoffer Hofman maakt dit jaar voor het eerst gebruik van zijn nieuwe aardappelrooier. Wel ziet de teler al meteen resultaat van zijn investering; de aardappelen komen schoner in de bewaring. Ook de uien kunnen met deze machine de grond uit, wel even een andere bek monteren. – Foto: Koos van der Spek

  Stoffer Hofman maakt dit jaar voor het eerst gebruik van zijn nieuwe aardappelrooier. Wel ziet de teler al meteen resultaat van zijn investering; de aardappelen komen schoner in de bewaring. Ook de uien kunnen met deze machine de grond uit, wel even een andere bek monteren. – Foto: Koos van der Spek

Laatste reacties

 • Kelholt

  @Lydia van Rooijen Even een correctie hoor. De molens wekken natuurlijk geen stroom op voor 370.000 huishoudens maar voor twee grote datacentra van Microsoft en Google. En als er dan toch nog wat overblijft kan dat naar enkele tientallen huishoudens.

 • veldzicht

  En moet het ook nog flink waaien anders doen ze weinig of niets voor die 370.000 huishoudens of datacentra.Pas boven windkracht 3 gaan ze pas leveren. Onbegrijpelijk dat ze maar door gaan met die subsidie slurpers wat niets oplost ,terwijl je met 1 kerncentrale altijd stroom hebt en nog co2 neutraal ook.

 • EL

  Wat te denken van de horizon vervuiling, de slagschaduw, plus vogels en insecten die doodgeslagen worden door de wieken van zo'n windmolen!

Of registreer je om te kunnen reageren.