Home

Foto & video 1 reactielaatste update:12 okt 2020

Nieuwsfoto’s: Rooien tussen de buien door

Een selectie van de meest opvallende agrarische nieuwsfoto’s van deze week, uit binnen- en buitenland.

Foto

 • 7 miljoen bloembollen gaan de grond in bij de Keukenhof. Het afgelopen seizoen was een verloren jaar voor de toeristische attractie, vanwege de coronamaatregelen. Toch wordt er weer volop geïnvesteerd in volgend bloemenkijkseizoen. - Foto: ANP

  7 miljoen bloembollen gaan de grond in bij de Keukenhof. Het afgelopen seizoen was een verloren jaar voor de toeristische attractie, vanwege de coronamaatregelen. Toch wordt er weer volop geïnvesteerd in volgend bloemenkijkseizoen. - Foto: ANP

 • Het is volop oogsttijd dus rijden trekkers met rooiers en kippers af en aan, zoals hier in het Gelderse Asch. Dan valt er onderweg wel eens wat bagger van de banden. Reden voor deze trekkerchauffeur om het schuifbordje voorop te installeren en de weg weer moddervrij te maken. Met zelfgefabriceerde bordjes worden automobilisten gewaarschuwd voor de modder als het schoonmaken nog niet aan de orde is. - Foto: ANP

  Het is volop oogsttijd dus rijden trekkers met rooiers en kippers af en aan, zoals hier in het Gelderse Asch. Dan valt er onderweg wel eens wat bagger van de banden. Reden voor deze trekkerchauffeur om het schuifbordje voorop te installeren en de weg weer moddervrij te maken. Met zelfgefabriceerde bordjes worden automobilisten gewaarschuwd voor de modder als het schoonmaken nog niet aan de orde is. - Foto: ANP

 • Poolse boeren hebben de trekker gepakt voor een landelijk boerenprotest. Hier blokkeren boeren in Żurominek, een dorp in het midden van het land, de doorgaande weg. De boeren zijn tegen nieuwe overheidsmaatregelen, onder andere tegen het verbod op de nertsenhouderij en onverdoofd slachten. Sommige boeren dumpten mest voor het huis van beleidsmakers. – Foto: AP Photo

  Poolse boeren hebben de trekker gepakt voor een landelijk boerenprotest. Hier blokkeren boeren in Żurominek, een dorp in het midden van het land, de doorgaande weg. De boeren zijn tegen nieuwe overheidsmaatregelen, onder andere tegen het verbod op de nertsenhouderij en onverdoofd slachten. Sommige boeren dumpten mest voor het huis van beleidsmakers. – Foto: AP Photo

 • Op de achtergrond gaan de laatste suikerbieten van akkerbouwer Koos Naaijer in Scheemda uit de grond. Omdat er regen op komst is, gaat de ploeg er maar meteen achteraan. Hierna gaat de wintertarwe de grond in. - Foto: Koos van der Spek

  Op de achtergrond gaan de laatste suikerbieten van akkerbouwer Koos Naaijer in Scheemda uit de grond. Omdat er regen op komst is, gaat de ploeg er maar meteen achteraan. Hierna gaat de wintertarwe de grond in. - Foto: Koos van der Spek

 • De werkzaamheden in de Mexicaanse staat Tabasco verlopen zachtgezegd rampzalig. Deze boer probeert met de trekker zijn gezin in veiligheid te brengen na een overstroming. - Foto: EPA

  De werkzaamheden in de Mexicaanse staat Tabasco verlopen zachtgezegd rampzalig. Deze boer probeert met de trekker zijn gezin in veiligheid te brengen na een overstroming. - Foto: EPA

 • Tussen de buien door gaan de suikerbieten de grond uit in Ubachsberg, Limburg. - Foto: Twan Wiermans

  Tussen de buien door gaan de suikerbieten de grond uit in Ubachsberg, Limburg. - Foto: Twan Wiermans

 • Duitse militairen zoeken het bos af, op zoek naar dode wilde zwijnen. In het gebied in Brandenburg, langs de Poolse grens, zijn inmiddels tientallen zwijnen met Afrikaanse varkenspest gevonden. - Foto: EPA

  Duitse militairen zoeken het bos af, op zoek naar dode wilde zwijnen. In het gebied in Brandenburg, langs de Poolse grens, zijn inmiddels tientallen zwijnen met Afrikaanse varkenspest gevonden. - Foto: EPA

 • Met 3 rooiers tegelijk werkt loonbedrijf Cerfontaine uit Berg en Terblijt (L.) om de aardappels, voor de bui, gerooid te hebben. - Foto: Twan Wiermans

  Met 3 rooiers tegelijk werkt loonbedrijf Cerfontaine uit Berg en Terblijt (L.) om de aardappels, voor de bui, gerooid te hebben. - Foto: Twan Wiermans

 • Keir Starmer, leider van de Britse arbeiderspartij bezoekt een boerenbedrijf in Wiltshire. De politicus heeft de Britse premier opgeroepen om ook na de brexit zorg te dragen voor goede boerenstandaarden. - Foto: ANP

  Keir Starmer, leider van de Britse arbeiderspartij bezoekt een boerenbedrijf in Wiltshire. De politicus heeft de Britse premier opgeroepen om ook na de brexit zorg te dragen voor goede boerenstandaarden. - Foto: ANP

Eén reactie

 • husky

  ik dacht dat alleen Nederland nertsenverbod kende, maar blijkbaar dus voor heel Europa?

Of registreer je om te kunnen reageren.