Home

Foto & video 2 reactieslaatste update:2 nov 2020

Nieuwsfoto’s: Oostenrijkse koeien lopen in de sneeuw

Een selectie van de meest opvallende agrarische nieuwsfoto’s van deze week, uit binnen- en buitenland.

Foto

 • Het is maar goed dat deze koe niet helemaal wit is, anders was het nog lastiger om 'm te spotten in de bergeweide. In de Oostenrijkse bergen in de buurt van Kaprun heeft het alweer gesneeuwd. - Foto: ANP

  Het is maar goed dat deze koe niet helemaal wit is, anders was het nog lastiger om 'm te spotten in de bergeweide. In de Oostenrijkse bergen in de buurt van Kaprun heeft het alweer gesneeuwd. - Foto: ANP

 • In deze plastic bubbel sorteert Jan Kees Kool de aardappelen op zijn bedrijf in Warffum (Gr.). De afzuiger zorgt ervoor dat de sorteerder niet in het stof zit. – Foto: Koos van der Spek

  In deze plastic bubbel sorteert Jan Kees Kool de aardappelen op zijn bedrijf in Warffum (Gr.). De afzuiger zorgt ervoor dat de sorteerder niet in het stof zit. – Foto: Koos van der Spek

 • Het najaarsgras is zwaar en nat, dus geitenhouder Niessen laat loonbedrijf Dullens met de bandhark het gras bij elkaar vegen. Het vochtige gras wordt straks vermengd met pulpbrokken voor het geitenvoer. - Foto: Twan Wiermans

  Het najaarsgras is zwaar en nat, dus geitenhouder Niessen laat loonbedrijf Dullens met de bandhark het gras bij elkaar vegen. Het vochtige gras wordt straks vermengd met pulpbrokken voor het geitenvoer. - Foto: Twan Wiermans

 • Aardappelen rooien op het strokenperceel van akkerbouwer Eugène van den Eijnden in Halsteren (N.-Br.). Op het 12 hectare grote perceel staat 0,8 hectare Sarpo Mira-aardappelen. Gerooid wordt met een bunkerrooier, de trekker met kipper staat in de strook waar de bieten stonden. De akkerbouwer gaat deze proef met strokenteelt binnenkort evalueren. - Foto: Peter Roek

  Aardappelen rooien op het strokenperceel van akkerbouwer Eugène van den Eijnden in Halsteren (N.-Br.). Op het 12 hectare grote perceel staat 0,8 hectare Sarpo Mira-aardappelen. Gerooid wordt met een bunkerrooier, de trekker met kipper staat in de strook waar de bieten stonden. De akkerbouwer gaat deze proef met strokenteelt binnenkort evalueren. - Foto: Peter Roek

 • Vier trekkers namen Groningse boeren mee naar de gelijknamige stad. Woensdag was een debat over de stikstofaanpak en de boeren wilden een punt maken dat het extern salderen niet ten koste mag gaan van de agrarische sector in Groningen. De politie heeft ze uiteigenlijk weggestuurd. - Foto: ANP

  Vier trekkers namen Groningse boeren mee naar de gelijknamige stad. Woensdag was een debat over de stikstofaanpak en de boeren wilden een punt maken dat het extern salderen niet ten koste mag gaan van de agrarische sector in Groningen. De politie heeft ze uiteigenlijk weggestuurd. - Foto: ANP

 • Akkerbouwer Vink in Blijham (Gr.) laat drainage aanleggen in zijn perceel. Nadat de buis in de gleuf is gelegd, gaat er zand overheen, zodat de drain goed op z'n plek blijft zitten. - Foto: Koos van der Spek

  Akkerbouwer Vink in Blijham (Gr.) laat drainage aanleggen in zijn perceel. Nadat de buis in de gleuf is gelegd, gaat er zand overheen, zodat de drain goed op z'n plek blijft zitten. - Foto: Koos van der Spek

 • Het landwerk op de zware klei zit erop, dus spuit Koos Naaijer de ploeg schoon. Kan deze weer gesmeerd de schuur in, in afwachting van het volgend seizoen. – Foto: Koos van der Spek

  Het landwerk op de zware klei zit erop, dus spuit Koos Naaijer de ploeg schoon. Kan deze weer gesmeerd de schuur in, in afwachting van het volgend seizoen. – Foto: Koos van der Spek

 • De klei in Winschoten is wat nattig, het weekend voordat Kloosterhuis begon met rooien is er nog wat regen gevallen. De lelies komen toch goed uit de grond, vindt de teler. - Foto: Koos van der Spek

  De klei in Winschoten is wat nattig, het weekend voordat Kloosterhuis begon met rooien is er nog wat regen gevallen. De lelies komen toch goed uit de grond, vindt de teler. - Foto: Koos van der Spek

 • De oogst in China loopt op z'n einde. In de ochtendzon werken deze medewerkers verder aan de laatste loodjes. - Foto: ANP

  De oogst in China loopt op z'n einde. In de ochtendzon werken deze medewerkers verder aan de laatste loodjes. - Foto: ANP

Laatste reacties

 • theoscheers

  En dan lullen ZE maar dat de aarde opwarmt , en als het toch zo is kunnen we
  er niets aan tegen houden !!!!

 • WGeverink

  Presies Theo. Met het oog op de huidige klimaat gekte en de Covid gekte is het daarom cruciaal dat Trump herkozen wordt.

Of registreer je om te kunnen reageren.