Home

Foto & video 1 reactielaatste update:6 jan 2020

Nieuwsfoto’s: muizen gaan kopje onder

Een selectie van opvallende agrarische nieuwsfoto’s van de afgelopen week van over de hele wereld.

Foto

 • Op het bedrijf van de broers Van Adrichem in het Groningse Noordbroek worden muizen bestreden met water uit de sleepslang. De muizen verdrinken op deze manier. 86 hectare grasland van de 200 hectare heeft schade, volgens Sander van Adrichem. Ook andere bedrijven kampen met muizenschade. 56 hectare op het bedrijf is inmiddels behandeld. Hoe groot de schade precies is, moet de komende maanden nog blijken. - Foto: Koos van der Spek

  Op het bedrijf van de broers Van Adrichem in het Groningse Noordbroek worden muizen bestreden met water uit de sleepslang. De muizen verdrinken op deze manier. 86 hectare grasland van de 200 hectare heeft schade, volgens Sander van Adrichem. Ook andere bedrijven kampen met muizenschade. 56 hectare op het bedrijf is inmiddels behandeld. Hoe groot de schade precies is, moet de komende maanden nog blijken. - Foto: Koos van der Spek

 • Net als veel andere plattelanders knalt Jan Buseman met de carbidbus op oudjaarsdag in het Groningse Scheemda. - Foto: Koos van der Spek

  Net als veel andere plattelanders knalt Jan Buseman met de carbidbus op oudjaarsdag in het Groningse Scheemda. - Foto: Koos van der Spek

 • Vlakbij Valburg worden de laatste suikerbieten in de Betuwe uit de grond gehaald. Het land is erg nat dus is de bandenspanning laag en komt er flink wat modder kijken bij de oogst. - Foto: VidiPhoto

  Vlakbij Valburg worden de laatste suikerbieten in de Betuwe uit de grond gehaald. Het land is erg nat dus is de bandenspanning laag en komt er flink wat modder kijken bij de oogst. - Foto: VidiPhoto

 • Een koud klusje voor deze boer in India. Hij oogst de stengels van de Lotus, een delicatesse die lokaal bekend is als Nadur. - Foto: AFP

  Een koud klusje voor deze boer in India. Hij oogst de stengels van de Lotus, een delicatesse die lokaal bekend is als Nadur. - Foto: AFP

 • In deze wijngaard worden de druiven geteeld voor de tratitionele Braziliaanse bubbelwijn. Veel mensen proosten op het nieuwe jaar met een glas afkomstig uit de wijngaarden in het zuiden van dit land. - Foto: AFP

  In deze wijngaard worden de druiven geteeld voor de tratitionele Braziliaanse bubbelwijn. Veel mensen proosten op het nieuwe jaar met een glas afkomstig uit de wijngaarden in het zuiden van dit land. - Foto: AFP

 • Woestijnland Saoedi-Arabië kent een groeiende agrarische sector. Dankzij ondergrondse watervoorraden (aquifers) is irrigatie mogelijk. Die komt op uitgebreide schaal voor. Deze satellietfoto van de Nasa is gemaakt van Wadi ad-Dawasir. De groene cirkels zijn gewassen, meest tarwe, luzerne en groente, die kunnen groeien dankzij central pivots. Afbeelding: Nasa

  Woestijnland Saoedi-Arabië kent een groeiende agrarische sector. Dankzij ondergrondse watervoorraden (aquifers) is irrigatie mogelijk. Die komt op uitgebreide schaal voor. Deze satellietfoto van de Nasa is gemaakt van Wadi ad-Dawasir. De groene cirkels zijn gewassen, meest tarwe, luzerne en groente, die kunnen groeien dankzij central pivots. Afbeelding: Nasa

 • De Australische premier Scott Morrison bezoekt een boerderij die verwoest is door de bosbranden daar. De afgelopen 3 weken zijn er vele hectares bos en landbouwlocaties in vlammen opgegaan. - Foto: AFP

  De Australische premier Scott Morrison bezoekt een boerderij die verwoest is door de bosbranden daar. De afgelopen 3 weken zijn er vele hectares bos en landbouwlocaties in vlammen opgegaan. - Foto: AFP

Eén reactie

 • agratax(1)

  Mooie foto collage vooral de groene cirkels geven een prachtig beeld van de grote ronddraaiende pivots. De grote vraag is hoe lang blijven deze cirkels gewassen geven? Ik heb in Iran de gevolgen gezien van constante beregening uit de aquifers waarbij de plekjes met lekwater Wit uitgeslagen waren van het zout en de vraag was "Hoe lang is het zout gehalte nog te controleren, zodat de gewassen er geen hinder van onder vinden?" Verzilting blijkt altijd op de loer te liggen in deze landbouwgebieden, vooral als regen- of smeltwater toevoer nagenoeg NUL.

Of registreer je om te kunnen reageren.