Home

Foto & video

Vooral klassieke combinaties bij kampioenschappen ploegen

De Zeeuwse ploegkampioenen van 2019 zijn zaterdag 24 augustus gehouden. Parlevliet-Agro Fredericapolder in Rilland was de gastheer van dit evenement. Het deelnemersveld bestond uit 5 moderne en 11 klassieke combinaties aangevuld met een demonstratie met 2 paardenploegen.

Foto

 • Alle begin is moeilijk. Dat blijkt ook wel uit deze beginvoor. Deze is wel recht maar niet erg schoon. - Foto's: Anton Dingemanse

  Alle begin is moeilijk. Dat blijkt ook wel uit deze beginvoor. Deze is wel recht maar niet erg schoon. - Foto's: Anton Dingemanse

 • De beoordeling van het ploegwerk wordt per categorie gedaan door 2 groepen van 2 juryleden. In totaal zijn 200 punten in de wacht te slepen.

  De beoordeling van het ploegwerk wordt per categorie gedaan door 2 groepen van 2 juryleden. In totaal zijn 200 punten in de wacht te slepen.

 • In de categorie 1-schaar heen-en-weergaand bij de klassieke combinaties werd Ad van Dis kampioen met een Fordson Dexta S en een Rumptstad kantelploeg. Hij haalde 159 punten.

  In de categorie 1-schaar heen-en-weergaand bij de klassieke combinaties werd Ad van Dis kampioen met een Fordson Dexta S en een Rumptstad kantelploeg. Hij haalde 159 punten.

 • Het veld van de nummer 2 met 137 punten in deze categorie. Dit veld werd geploegd door Corné Davidse met een Deutz en een Cappon wentelploeg. Vooral de afwerking van de geer leverde punten op.

  Het veld van de nummer 2 met 137 punten in deze categorie. Dit veld werd geploegd door Corné Davidse met een Deutz en een Cappon wentelploeg. Vooral de afwerking van de geer leverde punten op.

 • In dezelfde categorie werd Rens de Visser derde met 117 punten. Hij ploegde met een Deutz en een Kverneland 2-wegploeg.

  In dezelfde categorie werd Rens de Visser derde met 117 punten. Hij ploegde met een Deutz en een Kverneland 2-wegploeg.

 • In de categorie 2-schaar rondgaand klassiek werd Henk de Troije eerste met 150 punten. Hij ploegde met een Fordson Major en een Ford Ransomes-ploeg.

  In de categorie 2-schaar rondgaand klassiek werd Henk de Troije eerste met 150 punten. Hij ploegde met een Fordson Major en een Ford Ransomes-ploeg.

 • Ook met een Ford Ransomes-ploeg werd Wouter van Dijke tweede met 146 punten. De ploeg wordt getrokken door een Someca.

  Ook met een Ford Ransomes-ploeg werd Wouter van Dijke tweede met 146 punten. De ploeg wordt getrokken door een Someca.

 • Toevallig lagen de wedstrijdvelden van de nummers 1 en 2 naast elkaar. Rechts het veld van Henk de Troije. Wouter van Dijke ploegt de eindvoor van zijn veld.

  Toevallig lagen de wedstrijdvelden van de nummers 1 en 2 naast elkaar. Rechts het veld van Henk de Troije. Wouter van Dijke ploegt de eindvoor van zijn veld.

 • Derde werd Bas Martens met 145 punten, net te weinig voor een gedeelde tweede plaats. Hij ploegde met een Steyr en een Ransomes-ploeg.

  Derde werd Bas Martens met 145 punten, net te weinig voor een gedeelde tweede plaats. Hij ploegde met een Steyr en een Ransomes-ploeg.

 • Bij het paardenploegen zit geen wedstrijdelement. Jan Broos ploegt hier met trekkracht van Dora van Broederhof.

  Bij het paardenploegen zit geen wedstrijdelement. Jan Broos ploegt hier met trekkracht van Dora van Broederhof.

 • Bij de moderne combinaties viel het niet mee. Een banaanvorm ploegen was bijvoorbeeld geen wedstrijdonderdeel.

  Bij de moderne combinaties viel het niet mee. Een banaanvorm ploegen was bijvoorbeeld geen wedstrijdonderdeel.

 • Overall-kampioen van de moderne combinaties werd Niek den Boer met 150 punten. Hij ploegt met een Fendt en een Cappon 2-schaar wentelploeg. Hier controleert hij de paring van de ploegsneden. Op het oog lijken ze niet helemaal vlak.

  Overall-kampioen van de moderne combinaties werd Niek den Boer met 150 punten. Hij ploegt met een Fendt en een Cappon 2-schaar wentelploeg. Hier controleert hij de paring van de ploegsneden. Op het oog lijken ze niet helemaal vlak.

 • De ploeg werd wat bijgesteld voor een beter resultaat.

  De ploeg werd wat bijgesteld voor een beter resultaat.

 • Nummer 1 van de 4- en 3-schaar wentel werd Maurits den Boer. Hij ploegt met een John Deere en een 4-schaar Lemken. Hier is hij bezig met de geer.

  Nummer 1 van de 4- en 3-schaar wentel werd Maurits den Boer. Hij ploegt met een John Deere en een 4-schaar Lemken. Hier is hij bezig met de geer.

 • Het ploegwerk van Maurits den Boer. Met een 4-schaar de geer goed aanploegen vergt kunde. Dat blijkt aanwezig te zijn. Hij kreeg 137 punten.

  Het ploegwerk van Maurits den Boer. Met een 4-schaar de geer goed aanploegen vergt kunde. Dat blijkt aanwezig te zijn. Hij kreeg 137 punten.

 • Tweede werd Patrick Cevaal met een John Deere en een Lemken 3-schaar ploeg. Hij kreeg 130 punten. Derde in deze categorie werd Martijn Acda, hier op foto, met een New-Holland en een 4-schaar Kuhn-ploeg. Hij kreeg 114 punten.

  Tweede werd Patrick Cevaal met een John Deere en een Lemken 3-schaar ploeg. Hij kreeg 130 punten. Derde in deze categorie werd Martijn Acda, hier op foto, met een New-Holland en een 4-schaar Kuhn-ploeg. Hij kreeg 114 punten.

 • Ondanks de wat onbekende ligging van het wedstrijdveld en publieksactiviteiten elders in de provincie en het prima strandweer wisten toch minstens 150 belangstellenden de wedstrijden te vinden.

  Ondanks de wat onbekende ligging van het wedstrijdveld en publieksactiviteiten elders in de provincie en het prima strandweer wisten toch minstens 150 belangstellenden de wedstrijden te vinden.

Of registreer je om te kunnen reageren.