Home

Foto & video 1 reactielaatste update:6 aug 2019

Nieuwsfoto’s: Droogte en graanoogst

Selectie van opvallende agrarische nieuwsfoto’s van de afgelopen week van over de hele wereld.

Foto

 • De rook komt van het branden van een perceel biologisch geteelde Glorietta-aardappelen, geteeld door Theo Heijboer in Zeewolde (Fl.). Het loof van deze tafelaardappelen brandt hij eerst dood, nu zijn de stengels aan de beurt bij de tweede werkgang. Bij deze behandeling moet het zo heet worden onder de kap dat de stengels min of meer gaan koken. Het dode blad brandt ook en geeft enorm veel rook, dat tientallen meters doorbrandt. - Foto: Hans Prinsen

  De rook komt van het branden van een perceel biologisch geteelde Glorietta-aardappelen, geteeld door Theo Heijboer in Zeewolde (Fl.). Het loof van deze tafelaardappelen brandt hij eerst dood, nu zijn de stengels aan de beurt bij de tweede werkgang. Bij deze behandeling moet het zo heet worden onder de kap dat de stengels min of meer gaan koken. Het dode blad brandt ook en geeft enorm veel rook, dat tientallen meters doorbrandt. - Foto: Hans Prinsen

 • Het geoogste graan van Groningse Akkerbouwers wordt verzameld in Onstwedde. De oogst gaat vervolgens naar de grotere depots van Agrifirm in Delfzijl of Hoogezand. - Foto: Koos van der Spek

  Het geoogste graan van Groningse Akkerbouwers wordt verzameld in Onstwedde. De oogst gaat vervolgens naar de grotere depots van Agrifirm in Delfzijl of Hoogezand. - Foto: Koos van der Spek

 • Activisten van 'Friends of the Earth', een groep die pleit voor leefbaarheid van de aarde, demonstreren bij het Europees Parlement. De groep wil onder andere dat de EU zorgt voor uitfasering van chemische middelen, het bevorderen van biodiversiteit en boeren helpt bij de transitie naar meer duurzame landbouw. - Foto: ANP

  Activisten van 'Friends of the Earth', een groep die pleit voor leefbaarheid van de aarde, demonstreren bij het Europees Parlement. De groep wil onder andere dat de EU zorgt voor uitfasering van chemische middelen, het bevorderen van biodiversiteit en boeren helpt bij de transitie naar meer duurzame landbouw. - Foto: ANP

 • Op meerdere plaatsen probeert Boele de Vries ridderzuring aan te pakken. De planten schieten momenteel de grond uit. “Voordat je het weet, zit je hele grasland er onder en dat gaat ten koste van de grasopbrengst”, aldus De Vries, die bij loonbedrijf Sjoerd Nauta in Grou werkt. Hij spuit op percelen die vorig jaar over de kop zijn gehaald het middel Buttress, een contactherbicide voor de bestrijding van éénjarige en meerjarige breedbladige onkruiden. De lange penwortels van de ridderzuring zijn in stukken gehakt en elk stuk wortel kan weer tot een nieuwe plant uitgroeien. - Foto: Alex de Haan

  Op meerdere plaatsen probeert Boele de Vries ridderzuring aan te pakken. De planten schieten momenteel de grond uit. “Voordat je het weet, zit je hele grasland er onder en dat gaat ten koste van de grasopbrengst”, aldus De Vries, die bij loonbedrijf Sjoerd Nauta in Grou werkt. Hij spuit op percelen die vorig jaar over de kop zijn gehaald het middel Buttress, een contactherbicide voor de bestrijding van éénjarige en meerjarige breedbladige onkruiden. De lange penwortels van de ridderzuring zijn in stukken gehakt en elk stuk wortel kan weer tot een nieuwe plant uitgroeien. - Foto: Alex de Haan

 • In Bad Nieuweschans is Doeko van 't Westeinde bezig met het dorsen van het koolzaad. - Foto: Koos van der Spek

  In Bad Nieuweschans is Doeko van 't Westeinde bezig met het dorsen van het koolzaad. - Foto: Koos van der Spek

 • Na de graanoogst perst Harry Kremer in Finsterwolde het stro tot kleine pakjes. Het stro is goed droog, dat is mooi voor de opslag, maar in de balenpers veert het spul erg. - Foto: Koos van der Spek

  Na de graanoogst perst Harry Kremer in Finsterwolde het stro tot kleine pakjes. Het stro is goed droog, dat is mooi voor de opslag, maar in de balenpers veert het spul erg. - Foto: Koos van der Spek

 • De beregeningshaspel voor dit perceel aardappelen in Halle neemt ook een stukje van de weg mee. Of dat nou de bedoeling is.... - Foto: ANP

  De beregeningshaspel voor dit perceel aardappelen in Halle neemt ook een stukje van de weg mee. Of dat nou de bedoeling is.... - Foto: ANP

 • Na de graanoogst liggen de balen stro te wachten totdat ze worden opgehaald van het land, in Godewaersvelde, in het noorden van Frankrijk. - Foto: EPA

  Na de graanoogst liggen de balen stro te wachten totdat ze worden opgehaald van het land, in Godewaersvelde, in het noorden van Frankrijk. - Foto: EPA

 • Het is droog in de Achterhoek. Dus deze maaier staat er ook maar werkeloos bij. - Foto: Henk Riswick

  Het is droog in de Achterhoek. Dus deze maaier staat er ook maar werkeloos bij. - Foto: Henk Riswick

Eén reactie

 • piet 5162

  Ziet er echt Biologisch uit,Gas uit Groningen?

Of registreer je om te kunnen reageren.