Home

Foto & video

Nieuwsfoto’s: ’t is weer droog

Een selectie van de meest opvallende agrarische nieuwsfoto’s van de afgelopen week.

 • Akkerbouwer Bert Sloetjes bekijkt z'n aardappelperceel. De grond kan zeker wel wat water gebruiken. Hij is niet de enige, in een groot deel van het Oosten is het een herhaling van vorig jaar. De foto is genomen met een fish-eyelens, wat een bijzondere kijk op de akker geeft. - Foto: ANP

  Akkerbouwer Bert Sloetjes bekijkt z'n aardappelperceel. De grond kan zeker wel wat water gebruiken. Hij is niet de enige, in een groot deel van het Oosten is het een herhaling van vorig jaar. De foto is genomen met een fish-eyelens, wat een bijzondere kijk op de akker geeft. - Foto: ANP

 • Minister Carola Schouten was op de jaarlijkse barbecue (met vlees) op het Binnenhof, maar prikte ook een vorkje mee op de 'Dier en klimaatvriendelijke' barbecue die door tegenstanders van de Haagste traditie is georganiseerd. - Foto: ANP

  Minister Carola Schouten was op de jaarlijkse barbecue (met vlees) op het Binnenhof, maar prikte ook een vorkje mee op de 'Dier en klimaatvriendelijke' barbecue die door tegenstanders van de Haagste traditie is georganiseerd. - Foto: ANP

 • Franse boeren verzamelen zich in Le Mans om te protesteren tegen het handelsverdrag met Mercosur. Op het spandoek staat 'Importeer geen landbouw die we hier niet willen'. - Foto: AFP

  Franse boeren verzamelen zich in Le Mans om te protesteren tegen het handelsverdrag met Mercosur. Op het spandoek staat 'Importeer geen landbouw die we hier niet willen'. - Foto: AFP

 • De haspels staan op veel plekken in het land weer te draaien, zoals hier in de Achterhoek. De bietenbladeren hangen er slap bij. - Foto: Hans Prinsen

  De haspels staan op veel plekken in het land weer te draaien, zoals hier in de Achterhoek. De bietenbladeren hangen er slap bij. - Foto: Hans Prinsen

 • Een varkensstal in het Utrechtse Linschoten vatte vorig weekend vlam. De varkens hebben het helaas niet overleefd. - Foto: ANP

  Een varkensstal in het Utrechtse Linschoten vatte vorig weekend vlam. De varkens hebben het helaas niet overleefd. - Foto: ANP

 • Anne-Lise Haugdahl uit Noorwegen neemt deel aan het wereldkampioenschap schapenscheren in het Franse Le Dorat. Elk jaar worden tijdens deze wedstrijd zo'n 5.000 schapen door de beste professionals geschoren. - Foto: AFP

  Anne-Lise Haugdahl uit Noorwegen neemt deel aan het wereldkampioenschap schapenscheren in het Franse Le Dorat. Elk jaar worden tijdens deze wedstrijd zo'n 5.000 schapen door de beste professionals geschoren. - Foto: AFP

 • Akkerbouwer en vleespluimveehouder Hendrik Glazenburg krijgt weer een nieuwe koppel vleeskuikens. Deze keer komen bijna 18.000 kuikens zijn stal in het Groningse Vriescheloo bevolken. - Foto: Koos van der Spek

  Akkerbouwer en vleespluimveehouder Hendrik Glazenburg krijgt weer een nieuwe koppel vleeskuikens. Deze keer komen bijna 18.000 kuikens zijn stal in het Groningse Vriescheloo bevolken. - Foto: Koos van der Spek

 • Ook de Britse politicus Boris Johnson scheert een schaap. Hij was op werkbezoek op het platteland omdat hij graag kiezers uit de conservatieve hoek wil trekken in de strijd om het leiderschap binnen de partij. - Foto: AFP

  Ook de Britse politicus Boris Johnson scheert een schaap. Hij was op werkbezoek op het platteland omdat hij graag kiezers uit de conservatieve hoek wil trekken in de strijd om het leiderschap binnen de partij. - Foto: AFP

 • Maatschap van Dijk uit Blijham (Gr.) heeft deze week de derde snee binnen gehaald. Het gras droogde snel dus was schudden na het maaien niet nodig. Direct in de wiers dus. - Foto: Koos van der Spek

  Maatschap van Dijk uit Blijham (Gr.) heeft deze week de derde snee binnen gehaald. Het gras droogde snel dus was schudden na het maaien niet nodig. Direct in de wiers dus. - Foto: Koos van der Spek

 • Loonbedrijf Bunnik baggert de sloten uit in het veenweidegebied bij Bodegraven (Z-H). De pomp maakt de sloten dieper en spuit de bagger over het land. - Foto: Roel Dijkstra

  Loonbedrijf Bunnik baggert de sloten uit in het veenweidegebied bij Bodegraven (Z-H). De pomp maakt de sloten dieper en spuit de bagger over het land. - Foto: Roel Dijkstra

Of registreer je om te kunnen reageren.