Home

Foto & video

Nieuwsfoto’s: dubbel koninklijk bezoek

Een selectie van agrarische nieuwsfoto’s uit binnen- en buitenland van de afgelopen week.

Foto

 • Akkerbouwer Erik Meedendorp bestrijdt aardappelopslag met de glyfosaatrol. De aardappelplanten komen nu al boven de bietenplanten uit. Met een drupje roundup word de groei van de ongewenste planten snel de kop in gedrukt - foto: Koos van der Spek.

  Akkerbouwer Erik Meedendorp bestrijdt aardappelopslag met de glyfosaatrol. De aardappelplanten komen nu al boven de bietenplanten uit. Met een drupje roundup word de groei van de ongewenste planten snel de kop in gedrukt - foto: Koos van der Spek.

 • De Belgische koningin Mathilde op bezoek bij een veebedrijf in het Vlaamse Heers - foto: AFP.

  De Belgische koningin Mathilde op bezoek bij een veebedrijf in het Vlaamse Heers - foto: AFP.

 • Teler Frank Doornbosch rolt van een deel van de aspergebedden het doek weer op in het Groningse Borgercompagnie. Het aspergeseizoen loopt op z'n einde. Deze ruggen waren niet verwarmd, uit sommige ruggen wordt nog een kleine twee weken geoogst - Foto: Koos van der Spek.

  Teler Frank Doornbosch rolt van een deel van de aspergebedden het doek weer op in het Groningse Borgercompagnie. Het aspergeseizoen loopt op z'n einde. Deze ruggen waren niet verwarmd, uit sommige ruggen wordt nog een kleine twee weken geoogst - Foto: Koos van der Spek.

 • In Srinagar bewerkt een boer met behulp van ossen zijn veld om het geschikt te maken voor de teelt van rijst - foto: AFP.

  In Srinagar bewerkt een boer met behulp van ossen zijn veld om het geschikt te maken voor de teelt van rijst - foto: AFP.

 • Een luchtfoto van velden in Formoso do Rio Preto, in het westen van Brazilië. De velden zijn daar rond, zodat de beregeningsinstallatie vanuit het midden alle gewassen van water kan voorzien - foto: AFP.

  Een luchtfoto van velden in Formoso do Rio Preto, in het westen van Brazilië. De velden zijn daar rond, zodat de beregeningsinstallatie vanuit het midden alle gewassen van water kan voorzien - foto: AFP.

 • Acitvisten van PETA, een internationale dierenrechtenbeweging, protesteren in Leipzig tegen het vernietingen van haantjes. Ze gooien pluche kuikentjes door een schredder - foto: AFP.

  Acitvisten van PETA, een internationale dierenrechtenbeweging, protesteren in Leipzig tegen het vernietingen van haantjes. Ze gooien pluche kuikentjes door een schredder - foto: AFP.

 • Om te voorkomen dat vogels de bijna rijpe kersen van de bomen eten, hangt fruitteler Wirtljo Molema doeken boven de bomen. De teler uit Nieuwwolda doet dit samen met zijn zoon. Het doek biedt ook bescherming tegen hagelschade - foto: Koos van der Spek.

  Om te voorkomen dat vogels de bijna rijpe kersen van de bomen eten, hangt fruitteler Wirtljo Molema doeken boven de bomen. De teler uit Nieuwwolda doet dit samen met zijn zoon. Het doek biedt ook bescherming tegen hagelschade - foto: Koos van der Spek.

 • Koning Willem-Alexander waas deze week aanwezig bij de opening van de insectenkwekerij van Protix in Bergen op Zoom. Agrifirm gaat de (grondstoffen uit) insecten afnemen voor de productie van veevoer - foto: ANP.

  Koning Willem-Alexander waas deze week aanwezig bij de opening van de insectenkwekerij van Protix in Bergen op Zoom. Agrifirm gaat de (grondstoffen uit) insecten afnemen voor de productie van veevoer - foto: ANP.

Of registreer je om te kunnen reageren.