Home

Foto & video

Nieuwsfoto‘s: Hitte, muizenplaag, processierupsen

Een selectie van de meest opvallende agrarische nieuwsfoto’s van de afgelopen week.

Foto

 • Stagiaire Jenna Schotanus helpt met het onder water zetten van het land van Jacob van der Wal in het Friese Indijk. Op deze manier wil de melkveehouder nieuwe schade door muizen voorkomen. In totaal gaat het om 20 hectare grasland, dat na het maaien ongeveer een dag onder water wordt gezet - foto: Anne van der Woude.

  Stagiaire Jenna Schotanus helpt met het onder water zetten van het land van Jacob van der Wal in het Friese Indijk. Op deze manier wil de melkveehouder nieuwe schade door muizen voorkomen. In totaal gaat het om 20 hectare grasland, dat na het maaien ongeveer een dag onder water wordt gezet - foto: Anne van der Woude.

 • Koele kalk voor de kippen. En wat in de glastuinbouw werkt, zou ook wel eens kunnen helpen tegen de warmte op een kippenboerderij. Met deze gedachte werd één van de daken van de kippenschuren bij Cor Verbeek in het Betuwse Lienden dinsdagmorgen voorzien van witte kalk - foto: Vidiphoto.

  Koele kalk voor de kippen. En wat in de glastuinbouw werkt, zou ook wel eens kunnen helpen tegen de warmte op een kippenboerderij. Met deze gedachte werd één van de daken van de kippenschuren bij Cor Verbeek in het Betuwse Lienden dinsdagmorgen voorzien van witte kalk - foto: Vidiphoto.

 • Meindert Burema in Beerta (Gr.) is een perceel hooi aan het persen en dat gaat via een persgoot zo op de wagen. Met deze temperatuur is dat geen pretje, maar het komt wel heel mooi in de balen - foto: Koos van der Spek.

  Meindert Burema in Beerta (Gr.) is een perceel hooi aan het persen en dat gaat via een persgoot zo op de wagen. Met deze temperatuur is dat geen pretje, maar het komt wel heel mooi in de balen - foto: Koos van der Spek.

 • Samen met de drachtige zeugen van bio-varkenshouder Andries van den Bogert in Hedel (N-Br.) in een modderbad. Voor de 25-jarige Nikki van Olst uit Dongen werd dat woensdag werkelijkheid. Over enkele weken moet ze helpen bij het ‘halen’ van de biggen - foto: Vidiphoto.

  Samen met de drachtige zeugen van bio-varkenshouder Andries van den Bogert in Hedel (N-Br.) in een modderbad. Voor de 25-jarige Nikki van Olst uit Dongen werd dat woensdag werkelijkheid. Over enkele weken moet ze helpen bij het ‘halen’ van de biggen - foto: Vidiphoto.

 • Bestrijding van de eikenprocessierups, die dit jaar talrijker is dan ooit en veel overlast veroorzaakt. Volgens bomenprofessor Henry Kuppen, CEO bij kenniscentrum Terra Nostra, is er maar één oplossing: minder eiken en meer variëteit in het bomenareaal -foto: Vidiphoto.

  Bestrijding van de eikenprocessierups, die dit jaar talrijker is dan ooit en veel overlast veroorzaakt. Volgens bomenprofessor Henry Kuppen, CEO bij kenniscentrum Terra Nostra, is er maar één oplossing: minder eiken en meer variëteit in het bomenareaal -foto: Vidiphoto.

 • Bij maatschap de Winter in Oudeschans (Gr.) is het bedrijf Rossingh Drilling uit Gasselte waterputten aan het boren voor het beregenen. Ze boren tot 50 tot 60 meter diepte. Als de goede diepte gevonden is komen er eerst drie filterbuizen in, daarna gaan er plastic buizen in en kan er water uit gepompt worden om te beregenen - foto: Koos van der Spek.

  Bij maatschap de Winter in Oudeschans (Gr.) is het bedrijf Rossingh Drilling uit Gasselte waterputten aan het boren voor het beregenen. Ze boren tot 50 tot 60 meter diepte. Als de goede diepte gevonden is komen er eerst drie filterbuizen in, daarna gaan er plastic buizen in en kan er water uit gepompt worden om te beregenen - foto: Koos van der Spek.

 • De vertrekkende directeur van wereldvoedselorganisatie FAO, Jose Graziano da Silva (rechts), hangt zijn opvolger een badge om tijdens de 41ste conferentie van de FAO in Rome afgelopen week. Deze opvolger is de Chinees Qu Dongyu - foto: ANP.

  De vertrekkende directeur van wereldvoedselorganisatie FAO, Jose Graziano da Silva (rechts), hangt zijn opvolger een badge om tijdens de 41ste conferentie van de FAO in Rome afgelopen week. Deze opvolger is de Chinees Qu Dongyu - foto: ANP.

 • Hitte raakt niet alleen Nederland. Veel erger is de situatie in Frankrijk en Spanje. In Catalonië brak een ongewoon grote en vroege bosbrand uit die ook dit varkenshouderijbedrijf raakte - foto: ANP.

  Hitte raakt niet alleen Nederland. Veel erger is de situatie in Frankrijk en Spanje. In Catalonië brak een ongewoon grote en vroege bosbrand uit die ook dit varkenshouderijbedrijf raakte - foto: ANP.

 • Leen en Anita Noordam in Uithuizen (Gr.) selecteren aardappelen van het ras Challenger, klasse S. - foto: Koos van der Spek.

  Leen en Anita Noordam in Uithuizen (Gr.) selecteren aardappelen van het ras Challenger, klasse S. - foto: Koos van der Spek.

 • De demovelden van het akkerbouwbedrijf van Harry Kremer in Finsterwolde Gr). Bij de proeven van wintertarwe ging het vooral over duistbestrijding en hoe verschillende tarwerassen hierop reageren. Dat is nogal een probleem op de klei in het Oldambt - foto: Koos van der Spek.

  De demovelden van het akkerbouwbedrijf van Harry Kremer in Finsterwolde Gr). Bij de proeven van wintertarwe ging het vooral over duistbestrijding en hoe verschillende tarwerassen hierop reageren. Dat is nogal een probleem op de klei in het Oldambt - foto: Koos van der Spek.

Of registreer je om te kunnen reageren.