Home

Foto & video 5 reacties

Grootste wijnproducent van Roemenië

In Roemenië is het contrast tussen arm en rijk goed te zien.

Het eerste halfjaar van 2019 is Roemenië voorzitter van de Raad van Europese Unie. Reden voor meerdere reportages over dit Oost-Europese land.

Lees ook: Roemenië: land van subsidievampiers of Roemeense fruitteler is dankbaar voor EU-subsidies of Modern melkveebedrijf met kaasmakerij in Roemenië.

Foto

 • Claudiu Necşulescu (niet op de foto) is de eigenaar van Jidvei, de grootste wijnproducent van Roemenië. De miljonair bezit ook een gerestaureerd kasteel uit 1560. Het bedrijf beslaat een gebied van 2.500 hectare. Vergeleken met de kleine 4 hectare die de gemiddelde Roemeense boer heeft, is dit gigantisch. - Foto's: Cornelia Smet

  Claudiu Necşulescu (niet op de foto) is de eigenaar van Jidvei, de grootste wijnproducent van Roemenië. De miljonair bezit ook een gerestaureerd kasteel uit 1560. Het bedrijf beslaat een gebied van 2.500 hectare. Vergeleken met de kleine 4 hectare die de gemiddelde Roemeense boer heeft, is dit gigantisch. - Foto's: Cornelia Smet

 • Volgens zakenmagazine Forbes is Necşulescu een van de rijkste Roemenen. In 2011 werd zijn vermogen geschat op €55 miljoen. Het bedrijf exporteert de wijn voornamelijk naar China.

  Volgens zakenmagazine Forbes is Necşulescu een van de rijkste Roemenen. In 2011 werd zijn vermogen geschat op €55 miljoen. Het bedrijf exporteert de wijn voornamelijk naar China.

 • De wijngaard ligt bovenaan een geïmproviseerde weg. Deze zit vol met gaten en gaat door een dorp waaruit de Roemeense bevolking verdwenen is. Nu is het bewoond door zigeuners. Het contrast tussen deze arme bevolking en het miljoenenbedrijf is enorm.

  De wijngaard ligt bovenaan een geïmproviseerde weg. Deze zit vol met gaten en gaat door een dorp waaruit de Roemeense bevolking verdwenen is. Nu is het bewoond door zigeuners. Het contrast tussen deze arme bevolking en het miljoenenbedrijf is enorm.

 • Jaarlijks produceert Jidvei 30.000 liter wijn. Dit past allemaal in eigen wijnopslagcapaciteit. Het bedrijf heeft als eerste in Roemenië een met gps uitgeruste plantmachine.

  Jaarlijks produceert Jidvei 30.000 liter wijn. Dit past allemaal in eigen wijnopslagcapaciteit. Het bedrijf heeft als eerste in Roemenië een met gps uitgeruste plantmachine.

 • De investeringen die de laatste jaren hebben plaatsgevonden waren voornamelijk gericht op het uitbreiden van de opslag- en vergistingscapaciteit. Ook het laboratorium is gemoderniseerd.

  De investeringen die de laatste jaren hebben plaatsgevonden waren voornamelijk gericht op het uitbreiden van de opslag- en vergistingscapaciteit. Ook het laboratorium is gemoderniseerd.

 • De bottellijn kan 12.000 flessen per uur verwerken. Dagelijks zijn er 2 shiften. De fabriek ligt vlakbij de wijngaard.

  De bottellijn kan 12.000 flessen per uur verwerken. Dagelijks zijn er 2 shiften. De fabriek ligt vlakbij de wijngaard.

Laatste reacties

 • E. van Eyk

  30.000 liter wijn van 2.500 ha ??????

 • landbouw

  Kijk nog even naar de jaarlijkse productie, die kan niet kloppen.

 • Jan-Zonderland

  Zoveel dingen in artikel die niet kunnen kloppen. Even over doen Marleen.

 • pinkeltje

  200 flessen per minuut, ruim 3 per seconde, tegen de 100.000 flessen per shift. Wat zal het daar rinkelen in die fabriek....

 • detelg1

  Zijn ze met drie uur klaar voor de totale jaarproduktie!! Haha

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.