Home

Foto & video 1 reactie

Nieuwsfoto's: de eerste snee

Een selectie van de meest opvallende agrarische nieuwsfoto’s van afgelopen week van over de hele wereld.

Foto

 • Op de Groningse klei worden alweer de bieten plaatselijk overgezaaid. Zoals hier in Oldambt, de opkomst is nog geen 40.000 van de 100.000 planten. - Foto: Koos van der Spek

  Op de Groningse klei worden alweer de bieten plaatselijk overgezaaid. Zoals hier in Oldambt, de opkomst is nog geen 40.000 van de 100.000 planten. - Foto: Koos van der Spek

 • Groenteteler Doff heeft bijna alle spruiten nu in de grond zitten, hij is nu bezig met de laatste percelen. Met deze machine kan hij 7 rijen tegelijk planten - Foto: Koos van der Spek.

  Groenteteler Doff heeft bijna alle spruiten nu in de grond zitten, hij is nu bezig met de laatste percelen. Met deze machine kan hij 7 rijen tegelijk planten - Foto: Koos van der Spek.

 • De aspergestekers op het ‘Beller Hof’ in Keulen (D.) zijn druk bezig met de oogst van dit jaar. Hier wordt geoogst met behulp van zogenoemde aspergespinnen, die het plastic optillen - Foto: AFP.

  De aspergestekers op het ‘Beller Hof’ in Keulen (D.) zijn druk bezig met de oogst van dit jaar. Hier wordt geoogst met behulp van zogenoemde aspergespinnen, die het plastic optillen - Foto: AFP.

 • De eerste snee gaat eraf bij Pieter ten Have in Scheemda (Gr). Hij laat de eerste 40 heactare maaien door loonbedrijf Boven uit Finsterwolde - Foto: Koos van der Spek.

  De eerste snee gaat eraf bij Pieter ten Have in Scheemda (Gr). Hij laat de eerste 40 heactare maaien door loonbedrijf Boven uit Finsterwolde - Foto: Koos van der Spek.

 • Ook in het Limburgse Cadier is de eerste snee eraf en ook al in de kuil. Net op tijd, want er kwam kort daarna een bui aan - Foto: Twan Wiermans.

  Ook in het Limburgse Cadier is de eerste snee eraf en ook al in de kuil. Net op tijd, want er kwam kort daarna een bui aan - Foto: Twan Wiermans.

 • Het kleine onkruid komt alweer door tussen de suikerbieten van Leeuwma in Nieuw Beerta (Gr.) Dus hij gaat nu voor de tweede keer over het veld met de onkruidspuit - Foto: Koos van der Spek.

  Het kleine onkruid komt alweer door tussen de suikerbieten van Leeuwma in Nieuw Beerta (Gr.) Dus hij gaat nu voor de tweede keer over het veld met de onkruidspuit - Foto: Koos van der Spek.

 • Akkerbouwer Adriaan Sandee uit Onstwedde freest sleuven op zijn aardappelpercelen. Het is een beetje een gek gezicht bij de droogte die nu toch overheerst, maar Sandee wil goed beslagen ten ijs komen dit seizoen - Foto: Koos van der Spek.

  Akkerbouwer Adriaan Sandee uit Onstwedde freest sleuven op zijn aardappelpercelen. Het is een beetje een gek gezicht bij de droogte die nu toch overheerst, maar Sandee wil goed beslagen ten ijs komen dit seizoen - Foto: Koos van der Spek.

 • Een nieuwsgierige koppel koeien loopt buiten in de wei in het Duitse Raisting, in deelstaat Beieren - Foto: AFP.

  Een nieuwsgierige koppel koeien loopt buiten in de wei in het Duitse Raisting, in deelstaat Beieren - Foto: AFP.

 • De Franse premier Philippe en zijn landbouwminister Guillaume gaan op bedrijfsbezoek en vergaderen op een melkveehouderij in Angoulême, in het zuidwesten van Frankrijk - Foto: AFP.

  De Franse premier Philippe en zijn landbouwminister Guillaume gaan op bedrijfsbezoek en vergaderen op een melkveehouderij in Angoulême, in het zuidwesten van Frankrijk - Foto: AFP.

 • De tulpen zijn 'rijp'. Leen Noordam is begonnen met koppen in het Groningse Uithuizen. Zijn zoon zit op de machine en moet zo'n 42 hectare doen - Foto: Koos van der Spek.

  De tulpen zijn 'rijp'. Leen Noordam is begonnen met koppen in het Groningse Uithuizen. Zijn zoon zit op de machine en moet zo'n 42 hectare doen - Foto: Koos van der Spek.

 • Op de klei is het plaatselijk erg droog. Hier in de uien van het proefbedrijf Ebelsheerd wordt de haspel maar weer aan het werk gezet - Foto: Koos van der Spek.

  Op de klei is het plaatselijk erg droog. Hier in de uien van het proefbedrijf Ebelsheerd wordt de haspel maar weer aan het werk gezet - Foto: Koos van der Spek.

Eén reactie

 • maxisprint

  In het Groningse Oldambt word veel overgezaaid, maar dit is nog meer omdat de bieten wel eerst een goede opkomst hebben gehad, maar daarna door de insecten zijn opgegeten !

Of registreer je om te kunnen reageren.