Home

Foto & video 6 reacties

In fasen gegroeid groot melkveebedrijf te koop

In de Brabantse Langstraat staat een melkveebedrijf te koop voor circa 200 koeien. Ondanks enkele wat oudere stallen is het technisch bij de tijd.

Foto

 • In het buitengebied van Drunen (N.-Br.), vlakbij het natuurgebied Loonse en Drunense Duinen, staat een melkveebedrijf te koop dat plaats biedt aan circa 200 koeien en 155 stuks jongvee. - Foto's: Klijsen

  In het buitengebied van Drunen (N.-Br.), vlakbij het natuurgebied Loonse en Drunense Duinen, staat een melkveebedrijf te koop dat plaats biedt aan circa 200 koeien en 155 stuks jongvee. - Foto's: Klijsen

 • Bij het bedrijf behoort 53,9 hectare landbouwgrond in eigendom en circa 21 hectare reguliere pacht. Van de eigen grond ligt 25 hectare achter de stallen en 14 hectare aan de overkant.

  Bij het bedrijf behoort 53,9 hectare landbouwgrond in eigendom en circa 21 hectare reguliere pacht. Van de eigen grond ligt 25 hectare achter de stallen en 14 hectare aan de overkant.

 • Op het erf staan stallen met bouwjaren variërend van 1967 tot 2008, waaronder stallen voor koeien en jongvee en een open machineloods.

  Op het erf staan stallen met bouwjaren variërend van 1967 tot 2008, waaronder stallen voor koeien en jongvee en een open machineloods.

 • Een van de oudste stallen is aan het huis gebouwd en heeft wat ruimte voor (jong)vee en opslag.

  Een van de oudste stallen is aan het huis gebouwd en heeft wat ruimte voor (jong)vee en opslag.

 • De jongste en grootste ligboxenstal biedt plaats aan 120 melkkoeien. De stal is voorzien van onder ander ventilatoren met verneveling. Het dak is niet geïsoleerd.

  De jongste en grootste ligboxenstal biedt plaats aan 120 melkkoeien. De stal is voorzien van onder ander ventilatoren met verneveling. Het dak is niet geïsoleerd.

 • In deze stal is een pot voor koeien na het afkalven. Deze is verbonden met de stal waar de vaarzen en droge koeien lopen en afkalven.

  In deze stal is een pot voor koeien na het afkalven. Deze is verbonden met de stal waar de vaarzen en droge koeien lopen en afkalven.

 • In de zij-aan-zij-melkstal worden 75 tot 80 koeien per uur gemolken. Achter de melkstal is een wachtruimte voor circa 100 koeien met automatisch opdrijfhek.

  In de zij-aan-zij-melkstal worden 75 tot 80 koeien per uur gemolken. Achter de melkstal is een wachtruimte voor circa 100 koeien met automatisch opdrijfhek.

 • Het jongvee is verdeeld over meerdere ruimten. Na de periode van eenlingboxen gaan ze naar de strohokken met drinkautomaat en voorzien van beschermde hutten.

  Het jongvee is verdeeld over meerdere ruimten. Na de periode van eenlingboxen gaan ze naar de strohokken met drinkautomaat en voorzien van beschermde hutten.

 • Ouder jongvee tot 9 maanden staat in stal met 30 ligboxen. Deze stal bevat nog asbest en kan met een andere oudere stal worden afgebroken en herbouwd.

  Ouder jongvee tot 9 maanden staat in stal met 30 ligboxen. Deze stal bevat nog asbest en kan met een andere oudere stal worden afgebroken en herbouwd.

 • Het bedrijf is grotendeels bij de tijd. Een koper moet de komende jaren nog wel investeren in het emissiearm maken van de stallen en van 1 stal asbest saneren.

  Het bedrijf is grotendeels bij de tijd. Een koper moet de komende jaren nog wel investeren in het emissiearm maken van de stallen en van 1 stal asbest saneren.

 • De woning is bij de tijd en voorzien van glasvezel. De inhoud is ruim 700 kuub en telt 5 slaapkamers en een kantoor. Rondom is een fraaie siertuin met overdekt terras.

  De woning is bij de tijd en voorzien van glasvezel. De inhoud is ruim 700 kuub en telt 5 slaapkamers en een kantoor. Rondom is een fraaie siertuin met overdekt terras.

 • De vraagprijs is €4.260.000. De prijs is exclusief btw, fosfaatrechten, veestapel en machines. Meer informatie via Klijsen Makelaars & Taxateurs, Oosterhout (N.-Br.).

  De vraagprijs is €4.260.000. De prijs is exclusief btw, fosfaatrechten, veestapel en machines. Meer informatie via Klijsen Makelaars & Taxateurs, Oosterhout (N.-Br.).

Laatste reacties

 • melkkoeienboer

  Zal niet meevallen om weer een koeienboer op te krijgen. Die zijn zeldzaam

 • Peet1212

  Zeker hier in Brabant, zijn ze anti-boer

 • mts van oosten

  en vlak bij een mooi natuurgebied,is ook niet in het voordeel van een boer

 • l coumans

  De chinezen komen eraan

 • el

  De Chinezen zoeken mega bedrijven! In China zijn heel veel consumenten!

 • farmerbn

  In Nederland zijn maar een paar bedrijven die mega zijn en waar Chinezen in geinteresseerd kunnen zijn. Moeten die bedrijven niet veel grond bevatten want dan is het rendement weg

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.