Home

Foto & video

Nieuwsfoto‘s: eerste beregeningshaspels gespot

Een selectie van de meest opvallende agrarische nieuwsfoto’s van afgelopen week van over de hele wereld.

Foto

 • De jonge kievieten in Lienden (Gld) zoeken hun heil tussen de fruitbomen van teler Bart Verwoerd in de Betuwe. De teler vermoedt dat de vogels uit het tegenovergelegen weiland naar zijn boomgaard zijn vertrokken om hun voedsel in het gras tussen de bomen te zoeken. Daarom laat hij het gras voorlopig nog even staan. - Foto: VidiPhoto

  De jonge kievieten in Lienden (Gld) zoeken hun heil tussen de fruitbomen van teler Bart Verwoerd in de Betuwe. De teler vermoedt dat de vogels uit het tegenovergelegen weiland naar zijn boomgaard zijn vertrokken om hun voedsel in het gras tussen de bomen te zoeken. Daarom laat hij het gras voorlopig nog even staan. - Foto: VidiPhoto

 • In Saint-Denis, onder de rook van Parijs is 'La Ferme Ouverture', de Open Boerderij, een stadsboerderij waar de schapen dus tussen de flatgebouwen lopen te grazen - Foto: AFP

  In Saint-Denis, onder de rook van Parijs is 'La Ferme Ouverture', de Open Boerderij, een stadsboerderij waar de schapen dus tussen de flatgebouwen lopen te grazen - Foto: AFP

 • Met de kont in een autoband worden de schapen van firma Knol uit het Groningse uithuizen bekapt. Na het bekappen mogen de schapen nog even met de klauwen door een ontsmettingsbak. Na een wormenkuurtje mogen ze weer de dijk op om te grazen. - Foto: Koos van der Spek

  Met de kont in een autoband worden de schapen van firma Knol uit het Groningse uithuizen bekapt. Na het bekappen mogen de schapen nog even met de klauwen door een ontsmettingsbak. Na een wormenkuurtje mogen ze weer de dijk op om te grazen. - Foto: Koos van der Spek

 • Ook Fruitteler Thomas de Vree in Dodewaard heeft bezoek in de boomgaard. Hij spot regelmatig reeën tussen de bomen, die hun sporen achterlaten door af en toe aan de takken en de bomen te knabbelen. - Foto: VidiPhoto

  Ook Fruitteler Thomas de Vree in Dodewaard heeft bezoek in de boomgaard. Hij spot regelmatig reeën tussen de bomen, die hun sporen achterlaten door af en toe aan de takken en de bomen te knabbelen. - Foto: VidiPhoto

 • Deze dronefoto laat zien hoe massaal het koolzaad in Hongarije wordt geteeld. Behalve voor het zaad wordt het gewas ook veel gebruikt als veevoer. - Foto: EPA

  Deze dronefoto laat zien hoe massaal het koolzaad in Hongarije wordt geteeld. Behalve voor het zaad wordt het gewas ook veel gebruikt als veevoer. - Foto: EPA

 • In het Limburgse Echt wordt het grasland alweer beregend. De regenbuien van de tweede helft van de week waren voor veel boeren meer dan welkom. Een aantal neemt al het heft in eigen hand en zoekt de haspel op. - Foto: Twan Wiermans

  In het Limburgse Echt wordt het grasland alweer beregend. De regenbuien van de tweede helft van de week waren voor veel boeren meer dan welkom. Een aantal neemt al het heft in eigen hand en zoekt de haspel op. - Foto: Twan Wiermans

 • Anita Noordam en enkele personeelsleden zijn aan het ziek-zoeken in een perceel tulpen. In totaal gaat het om 40 hectare. Bloemen met virusziek en rasvreemde exemplaren worden met een glyfosaatstick aangestipt. Uitgraven en verwijderen van zieke planten kan niet, omdat Noordam de bollen in netten teelt. De aantasting met virusziek valt volgens tulpenteler Leen Noordam gelukkig erg mee. - Foto: Koos van der Spek

  Anita Noordam en enkele personeelsleden zijn aan het ziek-zoeken in een perceel tulpen. In totaal gaat het om 40 hectare. Bloemen met virusziek en rasvreemde exemplaren worden met een glyfosaatstick aangestipt. Uitgraven en verwijderen van zieke planten kan niet, omdat Noordam de bollen in netten teelt. De aantasting met virusziek valt volgens tulpenteler Leen Noordam gelukkig erg mee. - Foto: Koos van der Spek

 • In het Palestijnse deel van de Gazastrook zijn boeren bezig met de oogst van gerst. - Foto: AFP

  In het Palestijnse deel van de Gazastrook zijn boeren bezig met de oogst van gerst. - Foto: AFP

Of registreer je om te kunnen reageren.