Home

Foto & video

Nieuwsfoto‘s: schaapjes op het droge

Selectie van agrarische nieuwsfoto’s uit binnen- en buitenland van de afgelopen week.

Foto

 • Franse akkerbouwers planten nieuwe notenbomen in Lainsecq, bij Auxerre in midden-Frankrijk. 9 boeren hebben in 2017 de NNB, Noix et Noisettes (walnoten en hazelnoten) de Bourgogne, opgericht. De tegenvallende graanoogsten en fluctuerende prijzen op de wereldmarkt, waren de belangrijkste redenen om de handen ineen te slaan en in de notenteelt te stappen. - Foto: AFP

  Franse akkerbouwers planten nieuwe notenbomen in Lainsecq, bij Auxerre in midden-Frankrijk. 9 boeren hebben in 2017 de NNB, Noix et Noisettes (walnoten en hazelnoten) de Bourgogne, opgericht. De tegenvallende graanoogsten en fluctuerende prijzen op de wereldmarkt, waren de belangrijkste redenen om de handen ineen te slaan en in de notenteelt te stappen. - Foto: AFP

 • Patrick van Ackeren strooit compost over pas geplante Noord-Hollandse uien. “We zitten hier op lichte zandgrond die snel verslempt na hevige regenval, en met harde wind snel wil verstuiven”, legt collega Wouter Reijers uit. De mannen bouwden zelf een knikdissel op de strooier, zodat hij goed in het spoor van de trekker loopt.

  Patrick van Ackeren strooit compost over pas geplante Noord-Hollandse uien. “We zitten hier op lichte zandgrond die snel verslempt na hevige regenval, en met harde wind snel wil verstuiven”, legt collega Wouter Reijers uit. De mannen bouwden zelf een knikdissel op de strooier, zodat hij goed in het spoor van de trekker loopt.

 • Narcissenkweker 'Taylors Bulbs' heeft de eerste bloemen er inmiddels alweer af. De meeste bloemen worden geplukt door Oost-Europese medewerkers. - Foto: AFP

  Narcissenkweker 'Taylors Bulbs' heeft de eerste bloemen er inmiddels alweer af. De meeste bloemen worden geplukt door Oost-Europese medewerkers. - Foto: AFP

 • In Scheemda is Ten Have bezig met het cultiveren van het land, voordat er straks mais en grais ingezaaid kan worden. - Foto: Koos van der Spek

  In Scheemda is Ten Have bezig met het cultiveren van het land, voordat er straks mais en grais ingezaaid kan worden. - Foto: Koos van der Spek

 • Een herder leidt zijn schapen naar een ander deel van het Duitse Nedersaksen. Boeren zijn extra voorzichtig met waar ze hun schapen laten grazen, omdat de wolf zich regelmatig tegoed doet aan de schapen. - Foto: AFP

  Een herder leidt zijn schapen naar een ander deel van het Duitse Nedersaksen. Boeren zijn extra voorzichtig met waar ze hun schapen laten grazen, omdat de wolf zich regelmatig tegoed doet aan de schapen. - Foto: AFP

 • Het lijkt misschien alsof hier een brandje geblust wordt, maar het is gewoon een Fendt die een grondige schoonmaakbeurt krijgt. - Foto: Michel Veldderman

  Het lijkt misschien alsof hier een brandje geblust wordt, maar het is gewoon een Fendt die een grondige schoonmaakbeurt krijgt. - Foto: Michel Veldderman

 • In de carnavalsoptocht in het Duitse Mainz was deze week een bijzonder stier te spotten. Het kunstwerk is een protest tegen Trumps beleid, dat niet genoeg aandacht besteed aan de klimaatproblematiek - Foto: EPA

  In de carnavalsoptocht in het Duitse Mainz was deze week een bijzonder stier te spotten. Het kunstwerk is een protest tegen Trumps beleid, dat niet genoeg aandacht besteed aan de klimaatproblematiek - Foto: EPA

Of registreer je om te kunnen reageren.