Home

Foto & video 2 reacties

Nieuwsfoto’s: Tijd voor de koeiendans

Een selectie van agrarische nieuwsfoto’s uit binnen- en buitenland van de afgelopen week.

Foto

 • Op de eerste dag van de meteorologische lente maakt Campina een campagnestunt van de eerste koeien die naar buiten gaan. Actrice Katja Schuurman, die voor het zuivelmerk ook kinderboeken over de boerderij schreef, mocht de koeien van ‘boer Coen’ in Soest naar buiten laten. De melkveehouder levert onder het nieuwe keurmerk van FrieslandCampina: PlanetProof. De aftrap van het weidegangseizoen was online te volgen via een livestream op Facebook. Op de eerste lentedag is de aftrap van het weidegangseizoen. - Foto: ANP

  Op de eerste dag van de meteorologische lente maakt Campina een campagnestunt van de eerste koeien die naar buiten gaan. Actrice Katja Schuurman, die voor het zuivelmerk ook kinderboeken over de boerderij schreef, mocht de koeien van ‘boer Coen’ in Soest naar buiten laten. De melkveehouder levert onder het nieuwe keurmerk van FrieslandCampina: PlanetProof. De aftrap van het weidegangseizoen was online te volgen via een livestream op Facebook. Op de eerste lentedag is de aftrap van het weidegangseizoen. - Foto: ANP

 • Akkerbouwer Rien Schlepers bekijkt met zijn vader de uienkiempjes. Hij zaaide 5,7 hectare heel vroeg, in die mooie zomerse periode in februari. “Een gokje. De omstandigheden waren goed en we zaaiden het vroege ras Hybing.” Wat ook meetelde, is de lichte zavel/zandgrond met groot waterbufferend vermogen en de wetenschap dat het al lang droog was. Schlepers: “Dan durf je meer dan anders, bij regen zou het water wel weg kunnen.” Dat bleek. “Het is echt wel genoeg geweest, maar van wateroverlast is geen sprake. De zaadjes liggen mooi in het vocht en lijken allemaal gekiemd. Wij zijn tevreden met de keuze om vroeg te zaaien dit jaar. - Foto: Sytze Bakker

  Akkerbouwer Rien Schlepers bekijkt met zijn vader de uienkiempjes. Hij zaaide 5,7 hectare heel vroeg, in die mooie zomerse periode in februari. “Een gokje. De omstandigheden waren goed en we zaaiden het vroege ras Hybing.” Wat ook meetelde, is de lichte zavel/zandgrond met groot waterbufferend vermogen en de wetenschap dat het al lang droog was. Schlepers: “Dan durf je meer dan anders, bij regen zou het water wel weg kunnen.” Dat bleek. “Het is echt wel genoeg geweest, maar van wateroverlast is geen sprake. De zaadjes liggen mooi in het vocht en lijken allemaal gekiemd. Wij zijn tevreden met de keuze om vroeg te zaaien dit jaar. - Foto: Sytze Bakker

 • Ter bestrijding van de perenbladvlo spuit Fruitteler Thomas de Vree een laagje witte klei op zijn fruitbomen. De klei vernietigt de larven en voorkomt dat de vlo eitjes legt op het blad. Voor De Vree is het hopen dat het binnenkort niet gaat regenen, want dan mag de behandeling opnieuw. – Foto: VidiPhoto

  Ter bestrijding van de perenbladvlo spuit Fruitteler Thomas de Vree een laagje witte klei op zijn fruitbomen. De klei vernietigt de larven en voorkomt dat de vlo eitjes legt op het blad. Voor De Vree is het hopen dat het binnenkort niet gaat regenen, want dan mag de behandeling opnieuw. – Foto: VidiPhoto

 • Een kievit heeft eieren gelegd op het ‘vogeltjesland’ in Lierderholthuis, vlakbij Zwolle. Onder andere melkveehouders Marcel Strijtveen en Bertwin Elshof werken met verschillende boeren samen aan de stand van de weidevogels. In de regio wordt zo’n 1.200 hectare landbouwgrond ingezet ten behoeve van de weidevogels. – Foto: VidiPhoto

  Een kievit heeft eieren gelegd op het ‘vogeltjesland’ in Lierderholthuis, vlakbij Zwolle. Onder andere melkveehouders Marcel Strijtveen en Bertwin Elshof werken met verschillende boeren samen aan de stand van de weidevogels. In de regio wordt zo’n 1.200 hectare landbouwgrond ingezet ten behoeve van de weidevogels. – Foto: VidiPhoto

 • Varkenshouder Lianne Kuijsten laat aan 2 scholieren zien hoe het er op het varkensbedrijf aan toe gaat. De dames doen een snuffelstage voor hun beroepskeuze. - Foto: Twan Wiermans

  Varkenshouder Lianne Kuijsten laat aan 2 scholieren zien hoe het er op het varkensbedrijf aan toe gaat. De dames doen een snuffelstage voor hun beroepskeuze. - Foto: Twan Wiermans

 • De akkers worden weer voorbereid op het groeiseizoen. Dat betekent dat vergeelde velden, zoals deze in de Achterhoek, weer regelmatig opduiken. - Foto: Hans Prinsen

  De akkers worden weer voorbereid op het groeiseizoen. Dat betekent dat vergeelde velden, zoals deze in de Achterhoek, weer regelmatig opduiken. - Foto: Hans Prinsen

Laatste reacties

 • Herm8n

  Het is wachten op het eerste ongeluk met het voor de eerste keer naar buiten doen van de koeien want de koeien zijn stapelgek de eerste 5 minuten en ze zien geen weide afrasteringsdraad en dan is holland in last. Dan begint de ellende (circus van advocaten) van aansprakelijkheid pas, mijn advies: doe dit werk alleen met "eigen mensen".

 • KlaasHauspie

  "planet proof" , "focus planet", "weide melk",... opnieuw de onverstoorbare profileringsdrang van FC. Of beter gezegd het brainwashen van de brave consument/burger. Blijkbaar zijn ze bij FC iets te snel geweest om kiekjes te gaan schieten, want op de achter bil van alle koeien is een nummer gebrandmerkt met vloeibare stikstof. Dit is echt onnodig dieren leed. Dit is veel erger dan koeien 365 dagen per jaar een luxe resort aanbieden op stal. Volgens mij is dit zelfs verboden binnen de Europese Unie.

Of registreer je om te kunnen reageren.