Home

Foto & video 4 reacties

Groot zeugenbedrijf te koop in varkensarme regio

In het extensieve deel van Noord-Brabant staat een groot zeugenbedrijf te koop. De omvang maakt het voor een beperkte groep kopers interessant.

Foto

 • In Zevenbergschenhoek, in het noordwestelijke deel van Noord-Brabant, staat een groot zeugenbedrijf te koop. Het bedrijf is eigendom van 3 ondernemers die vermogen willen vrijmaken om 1 partner uit te kopen en een andere locatie te ontwikkelen. - Foto's: René Stevens

  In Zevenbergschenhoek, in het noordwestelijke deel van Noord-Brabant, staat een groot zeugenbedrijf te koop. Het bedrijf is eigendom van 3 ondernemers die vermogen willen vrijmaken om 1 partner uit te kopen en een andere locatie te ontwikkelen. - Foto's: René Stevens

 • Het bedrijf is in 1996 op een blanco locatie gebouwd. Uitbreidingen zijn er geweest in 2008 en 2010. Ook zijn de stallen gerenoveerd en aangepast aan nieuwe eisen. Het bouwblok is 1,8 hectare. Het bedrijf heeft een opvallende compacte opzet en efficiënte indeling.

  Het bedrijf is in 1996 op een blanco locatie gebouwd. Uitbreidingen zijn er geweest in 2008 en 2010. Ook zijn de stallen gerenoveerd en aangepast aan nieuwe eisen. Het bouwblok is 1,8 hectare. Het bedrijf heeft een opvallende compacte opzet en efficiënte indeling.

 • Het woonhuis heeft 600 kuub inhoud en 4 slaapkamers. De woning wordt momenteel verhuurd aan het personeel die het bedrijf runnen. In totaal zijn er 4 mensen werkzaam op het bedrijf.

  Het woonhuis heeft 600 kuub inhoud en 4 slaapkamers. De woning wordt momenteel verhuurd aan het personeel die het bedrijf runnen. In totaal zijn er 4 mensen werkzaam op het bedrijf.

 • Opvallend is de uitgebreide voerkeuken met 10 gestorte voerbunkers van 65 kuub en 13 silo’s voor droge grondstoffen en mengvoeders. Dat wordt gebruikt voor onder andere 4-fasevoedering bij zeugen.

  Opvallend is de uitgebreide voerkeuken met 10 gestorte voerbunkers van 65 kuub en 13 silo’s voor droge grondstoffen en mengvoeders. Dat wordt gebruikt voor onder andere 4-fasevoedering bij zeugen.

 • De kraamstal uit 1996 is in 2015 en 2017 gerenoveerd en omvat 20 kraamafdelingen met meestal 16 zeugen. Vloeren zijn van gietijzer; biggennesten en hokafscheiding van kunststof. - Foto: Polderhof

  De kraamstal uit 1996 is in 2015 en 2017 gerenoveerd en omvat 20 kraamafdelingen met meestal 16 zeugen. Vloeren zijn van gietijzer; biggennesten en hokafscheiding van kunststof. - Foto: Polderhof

 • De dragende zeugenstal is gebouwd in 1996 en verbouwd in 2009. Zeugen zijn gehuisvest in grote groepen van 56 zeugen per hok. Dragende gelten zitten in kleinere groepshokken van 13 dieren. - Foto: Polderhof

  De dragende zeugenstal is gebouwd in 1996 en verbouwd in 2009. Zeugen zijn gehuisvest in grote groepen van 56 zeugen per hok. Dragende gelten zitten in kleinere groepshokken van 13 dieren. - Foto: Polderhof

 • De inseminatiestal is ingericht voor het snel berig krijgen van zeugen. Daarvoor zijn onder andere extra lampen boven de koppen gemonteerd. - Foto: Van den Heuvel

  De inseminatiestal is ingericht voor het snel berig krijgen van zeugen. Daarvoor zijn onder andere extra lampen boven de koppen gemonteerd. - Foto: Van den Heuvel

 • Het bedrijf is ingericht voor productie met oog voor gezondheid. Er is een duidelijke scheiding in vuile en schone weg en een moderne kadaverkoeling ligt aan de straat. De extensieve varkensregio helpt mee.

  Het bedrijf is ingericht voor productie met oog voor gezondheid. Er is een duidelijke scheiding in vuile en schone weg en een moderne kadaverkoeling ligt aan de straat. De extensieve varkensregio helpt mee.

 • Uitbreiding is mogelijk tot circa 1.900 zeugen. Daarvoor zijn de voorbereidingen reeds getroffen en een vergunning in aanvraag. Ook het traject voor het plaatsen van zonnepanelen is doorlopen, inclusief subsidie.

  Uitbreiding is mogelijk tot circa 1.900 zeugen. Daarvoor zijn de voorbereidingen reeds getroffen en een vergunning in aanvraag. Ook het traject voor het plaatsen van zonnepanelen is doorlopen, inclusief subsidie.

 • De vraagprijs is €2,5 miljoen. Daarvoor krijgt de koper een bedrijf met woning voor het houden van ruim 1.700 zeugen en 400 opfokzeugen op een totale oppervlakte van 4.32.60 hectare, exclusief varkensrechten. Makelaar is Adriaan van den Heuvel Makelaars en Adviseurs.

  De vraagprijs is €2,5 miljoen. Daarvoor krijgt de koper een bedrijf met woning voor het houden van ruim 1.700 zeugen en 400 opfokzeugen op een totale oppervlakte van 4.32.60 hectare, exclusief varkensrechten. Makelaar is Adriaan van den Heuvel Makelaars en Adviseurs.

Check de grond- en pachtprijzen, actuele koopaktes en andere agrarische transacties op boerderij.nl/landbouwgrond

Laatste reacties

 • zeugenhouderij!!

  net bedrijf

 • boerkebrabant

  dat is met rechten en vee stapel 2300 euro per zeug, is al niet weinig

 • Tinus1

  .....en het moet zo te zien nog Brabant waardig worden. ...helaas

 • info500

  Tinus 2

  Het aantal kraamhokken is totaal 320 stuks is maar 19% van het totaal.
  Is helaas aan de krappe kant om op 4 weken te spenen.
  Gespeende biggen ?? zitten die daar ook bij op dezelfde locatie.

Of registreer je om te kunnen reageren.