Home

Foto & video

Nieuwsfoto‘s: voorjaar in februari

Selectie van agrarische nieuwsfoto’s uit binnen- en buitenland van de afgelopen week.

Foto

 • Het bemestingsseizoen is van start en veel boeren maken deze week gebruik van de goede omstandigheden om de eerste mest uit te rijden. In het Noord-Hollandse Schagen gebruikt loonbedrijf Sjef Houtenbos sleepslangen en een sleepvoetbemester. Bij gebruik van de sleepvoet moet verplicht een derde deel water worden bijgemengd. - Foto: Lex Salverda

  Het bemestingsseizoen is van start en veel boeren maken deze week gebruik van de goede omstandigheden om de eerste mest uit te rijden. In het Noord-Hollandse Schagen gebruikt loonbedrijf Sjef Houtenbos sleepslangen en een sleepvoetbemester. Bij gebruik van de sleepvoet moet verplicht een derde deel water worden bijgemengd. - Foto: Lex Salverda

 • Ook in de akkerbouw is het tijd om te bemesten. Fokko Buseman begint met het toedienen van zuivere stikstof in vloeibare kunstmest op de wintergerst. - Foto: Koos van der Spek

  Ook in de akkerbouw is het tijd om te bemesten. Fokko Buseman begint met het toedienen van zuivere stikstof in vloeibare kunstmest op de wintergerst. - Foto: Koos van der Spek

 • Ploegwerkzaamheden in Lumigny- Nesles-Ormeaux, in het noorden van Frankrijk. - Foto: AFP

  Ploegwerkzaamheden in Lumigny- Nesles-Ormeaux, in het noorden van Frankrijk. - Foto: AFP

 • Een monteur van FL Mechanisatie in het Limburgse Reijmerstok zet een nieuwe grashark in elkaar. De Pöttinger-hark, met een werkbreedte van 8,4 meter, is buiten makkelijker in elkaar te zetten, vertelt Frans Lacroix, eigenaar van het mechanisatiebedrijf. “De onderdelen worden er met de heftruck aangehangen. Daarvoor is buiten meer ruimte en het weer werkt ook mee.” - Foto: Twan Wiermans

  Een monteur van FL Mechanisatie in het Limburgse Reijmerstok zet een nieuwe grashark in elkaar. De Pöttinger-hark, met een werkbreedte van 8,4 meter, is buiten makkelijker in elkaar te zetten, vertelt Frans Lacroix, eigenaar van het mechanisatiebedrijf. “De onderdelen worden er met de heftruck aangehangen. Daarvoor is buiten meer ruimte en het weer werkt ook mee.” - Foto: Twan Wiermans

 • Bij het voorjaar horen natuurlijk lammeren in de wei. - Foto: Twan Wiermans

  Bij het voorjaar horen natuurlijk lammeren in de wei. - Foto: Twan Wiermans

 • Ook op het land van melkveehouder Guido van Hoven in het Limburgse Cadier wordt de eerste mest uitgereden. Het gras staat er goed bij, de veehouder verwacht snel een eerste snede van het land te kunnen halen. - Foto: Twan Wiermans

  Ook op het land van melkveehouder Guido van Hoven in het Limburgse Cadier wordt de eerste mest uitgereden. Het gras staat er goed bij, de veehouder verwacht snel een eerste snede van het land te kunnen halen. - Foto: Twan Wiermans

 • Medewerkers van aspergeteler Paul Custers halen het stro van de aspergebedden af. - Foto: Twan Wiermans

  Medewerkers van aspergeteler Paul Custers halen het stro van de aspergebedden af. - Foto: Twan Wiermans

 • Schapen uit Australië worden vanaf de haven van Perth verscheept naar het Midden-Oosten. - Foto: EPA

  Schapen uit Australië worden vanaf de haven van Perth verscheept naar het Midden-Oosten. - Foto: EPA

Of registreer je om te kunnen reageren.