Home

Foto & video 1 reactie

Nieuwsfoto‘s: een hek tegen de wilde zwijnen

Een hek tegen de zwijnen in Denemarken en schieten op zwijnen in Frankrijk. De strijd tegen verspreiding van Afrikaanse varkenspest is in volle gang. Dit en meer in de meest opvallende nieuwsfoto’s van deze week.

Foto

 • Langs de grens van Duitsland en Denemarken verrijst een hek speciaal om wilde zwijnen tegen te houden. Het miljoenen kostende project is mede gefinancierd door Deense varkenshouders en is bedoeld om de verspreiding van Afrikaanse varkenspest tegen te gaan. Volgens critici heeft het weinig zin en is het vooral een marketing stunt. Momenteel is er in Duitsland noch in Denemarken varkenspest. En als de ziekte wel uitbreekt onder wilde zwijnen, is het de vraag of een hek de verspreiding wel effectief tegengaat. - Foto: ANP/AFP

  Langs de grens van Duitsland en Denemarken verrijst een hek speciaal om wilde zwijnen tegen te houden. Het miljoenen kostende project is mede gefinancierd door Deense varkenshouders en is bedoeld om de verspreiding van Afrikaanse varkenspest tegen te gaan. Volgens critici heeft het weinig zin en is het vooral een marketing stunt. Momenteel is er in Duitsland noch in Denemarken varkenspest. En als de ziekte wel uitbreekt onder wilde zwijnen, is het de vraag of een hek de verspreiding wel effectief tegengaat. - Foto: ANP/AFP

 • Aan de Franse kant van de Belgisch-Franse grens in de Ardennen zijn scherpschutters bezig met het verwijderen van wilde zwijnen. Zo willen de Fransen voorkomen dat de Afrikaanse varkenspest vanuit het besmette gebied in Wallonië via wilde zwijnen naar Frankrijk overslaat - Foto: ANP/AFP

  Aan de Franse kant van de Belgisch-Franse grens in de Ardennen zijn scherpschutters bezig met het verwijderen van wilde zwijnen. Zo willen de Fransen voorkomen dat de Afrikaanse varkenspest vanuit het besmette gebied in Wallonië via wilde zwijnen naar Frankrijk overslaat - Foto: ANP/AFP

 • Nog meer strijd tegen dierziektes. In Zuid-Korea is mond- en klauwzeer uitgebroken. Veterinaire autoriteiten zijn bezig met vaccinaties. in Pohang, 375 kilometer zuidoostelijk van Seoul. Iin het nabijgelegen Anseong werd de eerste uitbraak van de ziekte van dit jaar vastgesteld. - Foto: EPA

  Nog meer strijd tegen dierziektes. In Zuid-Korea is mond- en klauwzeer uitgebroken. Veterinaire autoriteiten zijn bezig met vaccinaties. in Pohang, 375 kilometer zuidoostelijk van Seoul. Iin het nabijgelegen Anseong werd de eerste uitbraak van de ziekte van dit jaar vastgesteld. - Foto: EPA

 • Grondmonsters nemen in de sneeuw. Ardy van der Sloot neemt voor Eurofins Agro monsters bij Henk Renken uit Finsterwolde. Op de zware klei is het onder deze omstandigheden heel goed te doen, want als het nat is kleeft de klei aan je laarzen en is het moeilijk lopen. Volgens Ardy is het gezond weer en als de zon schijnt is de natuur prachtig. - Foto: Koos van der Spek

  Grondmonsters nemen in de sneeuw. Ardy van der Sloot neemt voor Eurofins Agro monsters bij Henk Renken uit Finsterwolde. Op de zware klei is het onder deze omstandigheden heel goed te doen, want als het nat is kleeft de klei aan je laarzen en is het moeilijk lopen. Volgens Ardy is het gezond weer en als de zon schijnt is de natuur prachtig. - Foto: Koos van der Spek

 • Nog een winters plaatje. Mesttransporteur Houbraken levert een vracht af bij een tijdelijke opslag in Bergeijk (Nrd.-Br.). De chauffeur moet de klep eerst met een gasbrander ontdooien voor hij de mestslang kan aankoppelen. - Foto: Bert Janssen

  Nog een winters plaatje. Mesttransporteur Houbraken levert een vracht af bij een tijdelijke opslag in Bergeijk (Nrd.-Br.). De chauffeur moet de klep eerst met een gasbrander ontdooien voor hij de mestslang kan aankoppelen. - Foto: Bert Janssen

 • Rijstoogst in India. De gedorste rijst moet drogen in de zon. Daar komt veel handwerk bij kijken. - Foto: Reuters

  Rijstoogst in India. De gedorste rijst moet drogen in de zon. Daar komt veel handwerk bij kijken. - Foto: Reuters

 • Sneeuw en een beetje vorst zorgen voor een mooi plaatje bij boomkwerkerij ’t Hoorn in Opheusden (Gld.). Medewerkers zijn bezig met het rooien van 10 koningslinden, bedoeld voor een klant in het buitenland. - Foto: Vidiphoto

  Sneeuw en een beetje vorst zorgen voor een mooi plaatje bij boomkwerkerij ’t Hoorn in Opheusden (Gld.). Medewerkers zijn bezig met het rooien van 10 koningslinden, bedoeld voor een klant in het buitenland. - Foto: Vidiphoto

 • Tarwestro afleveren bij foeragebedrijf Boven in Finsterwolde. Het zijn zware pakken die Anne Jan Mensinga uit Nieuw Scheemda aanlevert: 400 kilo. 
- Foto: Koos van der Spek

  Tarwestro afleveren bij foeragebedrijf Boven in Finsterwolde. Het zijn zware pakken die Anne Jan Mensinga uit Nieuw Scheemda aanlevert: 400 kilo. - Foto: Koos van der Spek

Eén reactie

 • D.G. Duijzer

  En al degenen die voor zwijnen, herten, vossen en wolven zijn laten betalen.

Of registreer je om te kunnen reageren.