Home

Foto & video 7 reacties

Nieuwsfoto‘s: boze boeren zijn overal

Een selectie van de meest opvallende agrarische nieuwsfoto’s van deze week, uit binnen- en buitenland.

Foto

 • Boeren voeren actie langs de oprit van snelweg A2. Aanleiding van het snelwegprotest is een gesprek tussen 13 boerenorganisaties, verenigd in het Landbouw Collectief en minister Carola Schouten van Landbouw over een alternatief stikstofplan. - Foto: ANP

  Boeren voeren actie langs de oprit van snelweg A2. Aanleiding van het snelwegprotest is een gesprek tussen 13 boerenorganisaties, verenigd in het Landbouw Collectief en minister Carola Schouten van Landbouw over een alternatief stikstofplan. - Foto: ANP

 • Dinsdag namen de Duitse boeren het proteststokje over. Naar het Nederlandse voorbeeld trokken boeren met hun trekkers naar Berlijn. Sommigen waren zondag of maandag al vertrokken om op tijd de stad te kunnen bereiken. De wegen stonden vast. - Foto: EPA

  Dinsdag namen de Duitse boeren het proteststokje over. Naar het Nederlandse voorbeeld trokken boeren met hun trekkers naar Berlijn. Sommigen waren zondag of maandag al vertrokken om op tijd de stad te kunnen bereiken. De wegen stonden vast. - Foto: EPA

 • Behalve 5.000 trekkers waren er naar schatting van boerenorganisaties zon 35.000 boeren aanwezig tijdens het Duitste protest tegen het landbouwbeleid. - Foto: EPA

  Behalve 5.000 trekkers waren er naar schatting van boerenorganisaties zon 35.000 boeren aanwezig tijdens het Duitste protest tegen het landbouwbeleid. - Foto: EPA

 • In navolging van de Duitse wegen, liep ook de Peripherique, de ringweg rondom Parijs, vast deze week. Woensdag gingen de Franse boeren de straat op. Ook in andere delen van het land blokkeerden boeren met trekkers de snelwegen. - Foto: AFP

  In navolging van de Duitse wegen, liep ook de Peripherique, de ringweg rondom Parijs, vast deze week. Woensdag gingen de Franse boeren de straat op. Ook in andere delen van het land blokkeerden boeren met trekkers de snelwegen. - Foto: AFP

 • De trekkers bereiken ook de Champs-Elysees in Parijs en bij avond geeft dat dit mooie beeld. - Foto: AFP

  De trekkers bereiken ook de Champs-Elysees in Parijs en bij avond geeft dat dit mooie beeld. - Foto: AFP

 • In eigen land gaan veel dingen gewoon door. Zoals het leggen van een zonnepark op 40 hectare landbouwgrond. In Bemmel wordt op deze manier stroom opgewekt voor zo'n 3.500 huishoudens. De grond is van melkveehouder maatschap Vermeulen. - Foto: VidiPhoto

  In eigen land gaan veel dingen gewoon door. Zoals het leggen van een zonnepark op 40 hectare landbouwgrond. In Bemmel wordt op deze manier stroom opgewekt voor zo'n 3.500 huishoudens. De grond is van melkveehouder maatschap Vermeulen. - Foto: VidiPhoto

 • Op proefboerderij Ebelsheerd van de SPNA worden de uien gesorteerd. Deze komen van de proefvelden en Arjan Hofstee wil graag weten wat de maten van de uien zijn. - Foto: Koos van der Spek

  Op proefboerderij Ebelsheerd van de SPNA worden de uien gesorteerd. Deze komen van de proefvelden en Arjan Hofstee wil graag weten wat de maten van de uien zijn. - Foto: Koos van der Spek

 • In Groningen worden de suikerbieten uit de grond gehaald. Dit is het laatste perceel van 26 hectare, dan heeft André Edens in Nieuw Beerta (Gr.) de bieten op alle 100 hectare eruit. Volgende klusje: wintertarwe zaaien. - Foto: Koos van der Spek

  In Groningen worden de suikerbieten uit de grond gehaald. Dit is het laatste perceel van 26 hectare, dan heeft André Edens in Nieuw Beerta (Gr.) de bieten op alle 100 hectare eruit. Volgende klusje: wintertarwe zaaien. - Foto: Koos van der Spek

Laatste reacties

 • Bolder01

  Minder vlugtelingen terug met het aantal inwoners dan is het stiksof en de woning nood ook opgelost twee fliegen in een klap

 • agratax(1)

  40 ha Zonnepanelen. genoeg stroom voor 3500 huishoudens bij het huidige verbruik (neem ik aan). Ik neem aan zolang zij nog in hun verbrandingsauto rijden en gasverwarming hebben , gaan zij elektrisch rijden en elektrisch verwarmen dan zullen er toch echt wel de nodige ha bij moeten komen.

 • veulen

  40 ha is 40 miljoen kw per jaar. Mag toch hopen dat er meer als 3500 huishoudens van kunnen leven

 • maatje 1904

  Wie draait er voor op als het failliet gaat en de zonnepanelen opgeruimd moeten worden?

 • wilhelmus01

  Zonnepanelen leggen op grasland? Daar warmt de aarde van op.
  Oliedom!

 • veldzicht

  Zonnepanelen,windmolens,biovergassers.Al zet je het hele land er mee vol dan heb je nog niet genoeg stroom voor alles.Trouwens die huishoudens waar ze het vaak over hebben nemen maar 20% van de totale verbruik af.Er is maar een oplossing en dat is kernenergie maar daar mag van de almachtige Greenpeace niet over worden gepraat.Windmolentjes,dat is de oplossing.

 • koestal

  Dat doet de politiek

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.