Home

Foto & video 1 reactie

Nieuwsfoto’s: boeren blinken uit

Een selectie van de meest opvallende agrarische nieuwsfoto’s van deze week, uit binnen- en buitenland.

Foto

 • Bekegem (B.) - Foie-gras bedrijfseigenaar Filip Callemeyn toont een dode eend als gevolg van de stalbezetting in West-Vlaanderen afgelopen zaterdag. In totaal gingen bijna 190 eenden dood. Tientallen dierenactivisten van actiegroep Animal Resistance ketenden zich vast aan de eendenhokken. Zij doen dit uit protest tegen het dwangvoederen van de eenden, waardoor zij grotere levers produceren voor het eindproduct, bekend als foie-gras. In veel landen geldt dit als delicatesse. - Foto: Focus-WTV

  Bekegem (B.) - Foie-gras bedrijfseigenaar Filip Callemeyn toont een dode eend als gevolg van de stalbezetting in West-Vlaanderen afgelopen zaterdag. In totaal gingen bijna 190 eenden dood. Tientallen dierenactivisten van actiegroep Animal Resistance ketenden zich vast aan de eendenhokken. Zij doen dit uit protest tegen het dwangvoederen van de eenden, waardoor zij grotere levers produceren voor het eindproduct, bekend als foie-gras. In veel landen geldt dit als delicatesse. - Foto: Focus-WTV

 • Den Haag - Boeren verzamelen met hun trekkers bij het Catshuis om te protesteren. Premier Mark Rutte en minister Carola Schouten (Landbouw) ontvangen een tiental boeren in het Catshuis voor een gesprek over stikstof en PFAS. Ook enkele demonstranten die eerder niet waren uitgenodigd, konden toch mee praten. - Foto: ANP

  Den Haag - Boeren verzamelen met hun trekkers bij het Catshuis om te protesteren. Premier Mark Rutte en minister Carola Schouten (Landbouw) ontvangen een tiental boeren in het Catshuis voor een gesprek over stikstof en PFAS. Ook enkele demonstranten die eerder niet waren uitgenodigd, konden toch mee praten. - Foto: ANP

 • Deurne - Minister-president Mark Rutte praat met aanwezige boeren tijdens een bijeenkomst over de stikstofproblematiek. Naast minister-president Mark Rutte zijn honderden boeren uitgenodigd door de VVD om in gesprek te gaan over stikstof. - Foto: ANP

  Deurne - Minister-president Mark Rutte praat met aanwezige boeren tijdens een bijeenkomst over de stikstofproblematiek. Naast minister-president Mark Rutte zijn honderden boeren uitgenodigd door de VVD om in gesprek te gaan over stikstof. - Foto: ANP

 • Wagenborgen - Willemein Snijder is bezig met het scheren van de melkkoeien. Ze is alvast begonnen, maar er komt nog meer hulp bij om totaal 300 stuks vee te scheren. De melkkoeien worden helemaal geschoren, het jongvee alleen de ruggen. - Foto: Koos van der Spek

  Wagenborgen - Willemein Snijder is bezig met het scheren van de melkkoeien. Ze is alvast begonnen, maar er komt nog meer hulp bij om totaal 300 stuks vee te scheren. De melkkoeien worden helemaal geschoren, het jongvee alleen de ruggen. - Foto: Koos van der Spek

 • Haarlem - Voor de deur van het provinciehuis van Noord-Holland heeft zich afgelopen maandag een groep boeren verzameld. Ze voeren actie tegen het stikstofbeleid van de provincie. - Foto: ANP

  Haarlem - Voor de deur van het provinciehuis van Noord-Holland heeft zich afgelopen maandag een groep boeren verzameld. Ze voeren actie tegen het stikstofbeleid van de provincie. - Foto: ANP

 • Finsterwolde - Akkerbouwer Buijs uit Nieuwolda levert zijn lege fusten van zijn gewasbeschermingsmiddelen in. Elk jaar is er voor akkerbouwers en veehouders de gelegenheid om het lege fust van de beschermingsmiddelen in te leveren bij gemeente Oldambt. Bij de gemeentewerkplaats in Finsterwolde staan de containers klaar en helpen de medewerkers van de gemeente vaak even een handje mee. - Foto: Koos van der Spek

  Finsterwolde - Akkerbouwer Buijs uit Nieuwolda levert zijn lege fusten van zijn gewasbeschermingsmiddelen in. Elk jaar is er voor akkerbouwers en veehouders de gelegenheid om het lege fust van de beschermingsmiddelen in te leveren bij gemeente Oldambt. Bij de gemeentewerkplaats in Finsterwolde staan de containers klaar en helpen de medewerkers van de gemeente vaak even een handje mee. - Foto: Koos van der Spek

 • Midwolda - Ronald Lugtenberg van loonbedrijf Sportel spuit de giertank schoon. Aansluitend volgt de inspectieronde en dan is de tank klaar voor overwintering op 'stal'. Bij loonbedrijf Sportel worden alle machines die niet meer gebruikt worden schoongespoten, nagekeken en opgestald. - Foto: Koos van der Spek

  Midwolda - Ronald Lugtenberg van loonbedrijf Sportel spuit de giertank schoon. Aansluitend volgt de inspectieronde en dan is de tank klaar voor overwintering op 'stal'. Bij loonbedrijf Sportel worden alle machines die niet meer gebruikt worden schoongespoten, nagekeken en opgestald. - Foto: Koos van der Spek

 • Voerendaal - Loonwerker Senden zaait wintertarwe in Zuid-Limburg. De suikerbieten op de voorgrond zijn net gerooid. - Foto: Twan Wiermans

  Voerendaal - Loonwerker Senden zaait wintertarwe in Zuid-Limburg. De suikerbieten op de voorgrond zijn net gerooid. - Foto: Twan Wiermans

 • Sellingen - Akkerbouwer Wijnholds laat zijn zetmeelaardappelen onderdekken met stro om beschadigingen door vorst te beperken. De aardappelen zijn van het ras Altus en gaan half december naar de fabriek. - Foto: Koos van der Spek

  Sellingen - Akkerbouwer Wijnholds laat zijn zetmeelaardappelen onderdekken met stro om beschadigingen door vorst te beperken. De aardappelen zijn van het ras Altus en gaan half december naar de fabriek. - Foto: Koos van der Spek

Al het nieuws, achtergronden en interviews over de boerenprotesten vind je in dit dossier.

Eén reactie

 • koestal

  De politie is bang voor de dierenactivisten,de rechters ook .

Of registreer je om te kunnen reageren.