Home

Foto & video laatste update:4 nov 2019

Nieuwsfoto’s: Najaarsgras maaien en oogst inschuren

Een selectie van de meest opvallende agrarische nieuwsfoto’s van deze week, uit binnen- en buitenland.

Foto

 • Veel melkveehouders maken gebruik van het droge najaarsweer en halen nog een snede van het land. Zoals maatschap Godrie in het Friese Elsloo. - Foto: Mark Pasveer

  Veel melkveehouders maken gebruik van het droge najaarsweer en halen nog een snede van het land. Zoals maatschap Godrie in het Friese Elsloo. - Foto: Mark Pasveer

 • Nu het droog is gaat het inschuren van de uien bij Henk Renken goed. De schuur, waar zo'n 1.200 ton uien in kan, is al goed gevuld. - Foto: Koos van der Spek

  Nu het droog is gaat het inschuren van de uien bij Henk Renken goed. De schuur, waar zo'n 1.200 ton uien in kan, is al goed gevuld. - Foto: Koos van der Spek

 • Het is bijna nachtwerk geworden, maar de bieten worden nog even de grond uitgehaald door loonbedrijf Hoedemakers in Ulestraten (L.). - Foto: Twan Wiermans

  Het is bijna nachtwerk geworden, maar de bieten worden nog even de grond uitgehaald door loonbedrijf Hoedemakers in Ulestraten (L.). - Foto: Twan Wiermans

 • In Frankrijk pakken ze het protesteren anders aan dan we gewend zijn van de boeren de afgelopen weken. Hier is geen bord op een trekker voorzien van protestleus, maar de flanken van een koe. "Macron, dit is mijn laatste kalf", staat er geschreven. Actievoerende jonge boeren protesteren tegen de internationale handelsovereenkomsten waarin boeren een vermindering van de opbrengstprijzen voorzien. - Foto: AFP

  In Frankrijk pakken ze het protesteren anders aan dan we gewend zijn van de boeren de afgelopen weken. Hier is geen bord op een trekker voorzien van protestleus, maar de flanken van een koe. "Macron, dit is mijn laatste kalf", staat er geschreven. Actievoerende jonge boeren protesteren tegen de internationale handelsovereenkomsten waarin boeren een vermindering van de opbrengstprijzen voorzien. - Foto: AFP

 • Eerst met de rotorkopeg over het perceel en daarna de wintertarwe erin. Het wintergraanzaaiseizoen is weer begonnen, ook bij Pieter van der Burg uit Oostwold (Gr.). - Foto: Koos van der Spek

  Eerst met de rotorkopeg over het perceel en daarna de wintertarwe erin. Het wintergraanzaaiseizoen is weer begonnen, ook bij Pieter van der Burg uit Oostwold (Gr.). - Foto: Koos van der Spek

 • De bouwers volgden deze week het voorbeeld van de boeren: met groot materieel zetten ze het Malieveld vol. - Foto: ANP

  De bouwers volgden deze week het voorbeeld van de boeren: met groot materieel zetten ze het Malieveld vol. - Foto: ANP

 • Ook het ploegwerk gaat tot in de kleine uurtjes door, hier in Margraten-Honthem (L.). - Foto: Twan Wiermans

  Ook het ploegwerk gaat tot in de kleine uurtjes door, hier in Margraten-Honthem (L.). - Foto: Twan Wiermans

 • Op Costa Rica wordt hardt gewerkt aan de oogst. In Zuid-Amerika is momenteel volgens het Inter-Amerikaanse instituut voor landbouwsamenwerking genoeg landbouwcapaciteit om het gehele continent te voeden, maar er zijn nog altijd veel sociaal-economische uitdagingen die de landbouw en het land zelf moeten overwinnen. - Foto: EPA

  Op Costa Rica wordt hardt gewerkt aan de oogst. In Zuid-Amerika is momenteel volgens het Inter-Amerikaanse instituut voor landbouwsamenwerking genoeg landbouwcapaciteit om het gehele continent te voeden, maar er zijn nog altijd veel sociaal-economische uitdagingen die de landbouw en het land zelf moeten overwinnen. - Foto: EPA

 • Niet alleen het wintergraan, ook de tulpen gaan alweer de grond in. Het poten moet tussen de buien door, maar het is wel de bedoeling dat het uitgangsmateriaal nu gepoot wordt. - Foto: Koos van der Spek

  Niet alleen het wintergraan, ook de tulpen gaan alweer de grond in. Het poten moet tussen de buien door, maar het is wel de bedoeling dat het uitgangsmateriaal nu gepoot wordt. - Foto: Koos van der Spek

 • Handappels worden met de hand geplukt, maar deze zijn bestemd voor de productie van cider, dus wacht de teler tot ze op de grond vallen. Dan kunnen ze zo met de muis verzameld worden in een kipper, met een trekker rijdend tussen de rijen door. - Foto: AFP

  Handappels worden met de hand geplukt, maar deze zijn bestemd voor de productie van cider, dus wacht de teler tot ze op de grond vallen. Dan kunnen ze zo met de muis verzameld worden in een kipper, met een trekker rijdend tussen de rijen door. - Foto: AFP

Of registreer je om te kunnen reageren.