Home

Foto & video 9 reacties

Schouten voor het Nederlandse belang in Brussel

Carola Schouten legt uit wat ze doet tijdens de maandelijkse Landbouw- en Visserijraad in Brussel.

Carola Schouten is maandag 28 januari als minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit bij de maandelijkse Raad Landbouw en Visserij in Brussel. Daar praten 28 landbouwministers met elkaar over het Europese landbouwbeleid. Op de agenda staan vandaag onder meer het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid, het werkprogramma van Roemenië als voorzitter in de eerste helft van dit jaar en de eiwitstrategie.

Schouten: 'Belangen van Nederland staan voorop'

Aan politiek journalist Kees Boonman (NPO) legt de minister uit wat ze doet tijdens de raad en hoe zulke besprekingen lopen. “Ik ben hier altijd eerst voor Nederland, om het Nederlandse standpunt over te brengen, de belangen van Nederland goed voor het voetlicht brengen”, zegt de minister. “In de wetenschap dat we er met elkaar moeten uitkomen.”

Bron: EC / Audiovisual Service

Laatste reacties

 • wienbemelmans

  Mooi praten maar ze heeft noch weinig gedaan voor het Ned. belang.

 • veehouders

  Als ze in het buitenland zijn praten ze allemaal mooi en zijn ze positief over de Nederlandse landbouw. Eenmaal terug in Nederland is daar helemaal niets meer van over.

 • jvanleijsen1

  Als ze voor Nedelands belang opkomt dan weet ze het nederlands belang dus ook ?
  Fijn als ze dit zou meedelen dan weten wij ook wat nl wil ?

 • gertjanvanbeek11

  Ze moet de subsidie op fruit aanpanten stop zetten! 75% subsidie word gegeven om fruitbedrijven op te zetten in oa Roemenie ! In de toekomst worden wij overspoeld met fruit van hun ! er is al genoeg fruit in europa, met de boycot van Rusland. want ze willen dolgraag in euro,s uitbetaald worden ! lonen en grond kosten er geen drol. ze gaan ons naar de klote helpen in west europa ! Waarom laten wij dit over ons heen komen ? Het klopt totaal niet waar ze mee bezig zijn ! Alleen markverstoring en ons de retail maar sertificaten opleggen. belachelijk !!

 • koestal

  Ook stoppen met de import van eieren uit Oekraine zonder welzijnsvoorwaarden ,scheve concurrentie.Alleen maar eisen stellen in Nederland.

 • koestal

  Voor het Nederlands belang,niet voor het boerenbelang !

 • info36

  Van mij mogen ze haar zo snel mogelijk vervangen.

 • Bolder01

  Als ze dan maar de actueele cijfers aan draagt en niet van jaren terug, het vertrouwen is bij mij en ik denk velen met mij is totaal weg

 • Nieuw.

  Misschien ook goed dat ze ff praat met Belgische en Duitse collega betreffende mestproductie van koeien. Kan ze volgende week in Den Haag dit meteen naar beneden bijstellen.

Laad alle reacties (5)

Of registreer je om te kunnen reageren.