Home

Foto & video 6 reacties

Nieuwsfoto‘s: Laatste lading stro

Selectie van de meest opvallende agrarische nieuwsfoto’s van deze week, uit binnen- en buitenland.

Foto

 • Het landbouwlandschap wordt in Neurath, in Duitsland net over de Nederlandse grens, gedomineerd door windmolens en hoogspanningskabels. In Duitsland wordt al 33% van de energie opgewekt met windmolens en zonnepanelen. In Nederland is de verwachting van de Universiteit Utrecht dat in 2030 een derde van de energie afkomstig is van zonnepanelen. - Foto: DPA

  Het landbouwlandschap wordt in Neurath, in Duitsland net over de Nederlandse grens, gedomineerd door windmolens en hoogspanningskabels. In Duitsland wordt al 33% van de energie opgewekt met windmolens en zonnepanelen. In Nederland is de verwachting van de Universiteit Utrecht dat in 2030 een derde van de energie afkomstig is van zonnepanelen. - Foto: DPA

 • In de Betuwe zijn al de eerste lammetjes geboren. Deze lammeren worden een Paaslam, oftewel slachtrijp eind maart, begin april. Foto: VidiPhoto

  In de Betuwe zijn al de eerste lammetjes geboren. Deze lammeren worden een Paaslam, oftewel slachtrijp eind maart, begin april. Foto: VidiPhoto

 • Rust en kalmte bij de koeien in Douvill-en Auge, in noordwest Frankrijk. - Foto: AFP

  Rust en kalmte bij de koeien in Douvill-en Auge, in noordwest Frankrijk. - Foto: AFP

 • Een stukje Keukenhof in Hanoi. Zo wordt het Spring Park in Hanoi genoemd, nu daar 180.000 Nederlandse tulpen in volle bloei staan. Verschillende Nederlandse rassen (Christmas Dream, Strong Gold, Verandi, White Prince) zijn ingevoerd om juist rond de jaarwisseling het park op te fleuren. De tulpenpracht maakt deel uit van de festiviteiten rond de 45-jarige relatie tussen Nederland en Vietnam. - Foto: AFP

  Een stukje Keukenhof in Hanoi. Zo wordt het Spring Park in Hanoi genoemd, nu daar 180.000 Nederlandse tulpen in volle bloei staan. Verschillende Nederlandse rassen (Christmas Dream, Strong Gold, Verandi, White Prince) zijn ingevoerd om juist rond de jaarwisseling het park op te fleuren. De tulpenpracht maakt deel uit van de festiviteiten rond de 45-jarige relatie tussen Nederland en Vietnam. - Foto: AFP

 • Koreaanse varkenshouders in Cheongyang, een dorpje in het zuiden van Zuid-Korea, brengen hun varkens naar buiten. Het jaar van het Varken begint, volgens de Chinese jaartelling tenminste. Een keer in de 60 jaar wordt het varken gecombineerd met de kleur geel. Dat is dit jaar het geval. Volgens de Chinezen en Koreanen is het Gouden Varken een nog grotere geluksbrenger. Hier past het beeld van de dieren, die met hun ronde vorm en grote oren symbool staan voor geluk, in de gouden zonnestralen, goed bij. - Foto: EPA

  Koreaanse varkenshouders in Cheongyang, een dorpje in het zuiden van Zuid-Korea, brengen hun varkens naar buiten. Het jaar van het Varken begint, volgens de Chinese jaartelling tenminste. Een keer in de 60 jaar wordt het varken gecombineerd met de kleur geel. Dat is dit jaar het geval. Volgens de Chinezen en Koreanen is het Gouden Varken een nog grotere geluksbrenger. Hier past het beeld van de dieren, die met hun ronde vorm en grote oren symbool staan voor geluk, in de gouden zonnestralen, goed bij. - Foto: EPA

 • In Hong Kong wordt het varkensvlees goed verkocht. Vanwege de Afrikaanse varkenspest in China wordt er minder vlees geïmporteerd en vindt dus de eigen productie gretig aftrek. - Foto: EPA

  In Hong Kong wordt het varkensvlees goed verkocht. Vanwege de Afrikaanse varkenspest in China wordt er minder vlees geïmporteerd en vindt dus de eigen productie gretig aftrek. - Foto: EPA

 • Zo ziet een pluimveehouderij in Afghanistan er uit. De boeren hebben zo'n 3.000 medewerkers aan het werk om per dag 13.000 eieren te produceren. - Foto: EPA

  Zo ziet een pluimveehouderij in Afghanistan er uit. De boeren hebben zo'n 3.000 medewerkers aan het werk om per dag 13.000 eieren te produceren. - Foto: EPA

 • Nog even goed mikken en dan gaat er weer een lading stro van het erf van akkerbouwer Koos Naaijer in Scheemda. - Foto: Koos van der Spek

  Nog even goed mikken en dan gaat er weer een lading stro van het erf van akkerbouwer Koos Naaijer in Scheemda. - Foto: Koos van der Spek

Laatste reacties

 • maatje 1904

  Word zeker goed verdiend aan die eieren in Afghanistan!

 • T@deler

  130.000 per dag.

  Kandahar heeft 470 pluimveebedrijven die ongeveer 30 ton kippenvlees produceren, 130000 eieren per dag en een werkplek bieden aan ongeveer 3000 personen.

 • Jan-Zonderland

  Dat er in Afghanistan nog mensen zijn die gewoon werken. Normaal zie je die lui alleen maar met een AK47 rond lopen.

 • husky

  Moet de partij voor de dieren hier niet naartoe om te protesteren tegen de legbatterij, Thieme vliegt toch ook zo graag.

 • a.loonen1

  Toch even iets rechtzetten in het artikel voor wat betreft Duitsland. In Duitsland wordt vlgs eigen statistiek 33 % van de elektriciteit uit "duurzame bronnen gehaald. Windenergie neemt hiervan 13 % voor zijn rekening. Echter, het betreft hier alleen elektriciteit. Elektriciteit is 20% van het totale energie gebruik. In werkelijkheid draagt wind "maar" 2,6 % bij aan de totale energie behoefte in Duitsland.

 • 344412

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.