Home

Foto & video

Nieuwsfoto’s: Boer zoekt water

Selectie van opvallende agrarische nieuwsfoto’s van de afgelopen week van over de hele wereld.

Foto

 • Haast overal in Nederland is dit beeld te zien. Een waterkanon boven een veld, in dit geval aardappels in het Zuid-Hollandse Achthuizen. - Foto: ANP

  Haast overal in Nederland is dit beeld te zien. Een waterkanon boven een veld, in dit geval aardappels in het Zuid-Hollandse Achthuizen. - Foto: ANP

 • Het is volop tijd om het graan te oogsten. Hier in Echt is loonbedrijf Coenen uit Montfort bezig met de wintertarwe. - Foto: Twan Wiermans

  Het is volop tijd om het graan te oogsten. Hier in Echt is loonbedrijf Coenen uit Montfort bezig met de wintertarwe. - Foto: Twan Wiermans

 • Voor deze schapen begint het gras al aardig op te raken, hier in de buurt van Castricum. Op de achtergrond is de boer maar weer aan het beregenen geslagen. - Foto: ANP

  Voor deze schapen begint het gras al aardig op te raken, hier in de buurt van Castricum. Op de achtergrond is de boer maar weer aan het beregenen geslagen. - Foto: ANP

 • De droogte is voor wijnboeren juist goed. De mediteraanse omstandigheden zijn goed voor de wijnstokken. Job en Neeltje Huisman voorzien dat 2018 het beste wijnjaar ooit wordt voor hun bedrijf in Twente. - Foto: ANP

  De droogte is voor wijnboeren juist goed. De mediteraanse omstandigheden zijn goed voor de wijnstokken. Job en Neeltje Huisman voorzien dat 2018 het beste wijnjaar ooit wordt voor hun bedrijf in Twente. - Foto: ANP

 • Door de droogte vat een graanveld snel vlam. Dat merkt ook deze akkerbouwer in het Drentse Dalen. Een groot deel van het perceel ging in vlammen op. - Foto: ANP

  Door de droogte vat een graanveld snel vlam. Dat merkt ook deze akkerbouwer in het Drentse Dalen. Een groot deel van het perceel ging in vlammen op. - Foto: ANP

 • Het water voor de beregeningsinstallatie van melkveehouder Jan-Willem van Rooijen moet van ver komen. Vanuit de Waal pompt hij via een slang van 700 meter het water naar het maisperceel in Dodewaard (Gld.). Met de trekker in de Waal is wel een uitdaging. De stroming in de rivier is sterk en de vrachtschepen varen gewoon achterlangs. - Foto: VidiPhoto

  Het water voor de beregeningsinstallatie van melkveehouder Jan-Willem van Rooijen moet van ver komen. Vanuit de Waal pompt hij via een slang van 700 meter het water naar het maisperceel in Dodewaard (Gld.). Met de trekker in de Waal is wel een uitdaging. De stroming in de rivier is sterk en de vrachtschepen varen gewoon achterlangs. - Foto: VidiPhoto

 • De Duitse bondskanselier Angela Merkel ging deze week in gesprek met boeren, en blijkbaar ook met de koeien. Ze was op werkbezoek op een melkveehouderij in Nienborstel, in het noorden van Duitsland. Foto: AFP

  De Duitse bondskanselier Angela Merkel ging deze week in gesprek met boeren, en blijkbaar ook met de koeien. Ze was op werkbezoek op een melkveehouderij in Nienborstel, in het noorden van Duitsland. Foto: AFP

 • Als de planten voldoende water hebben, beginen ze rond deze tijd te bloeien. Daarna komen de kolven eraan. - Foto: Twan Wiermans

  Als de planten voldoende water hebben, beginen ze rond deze tijd te bloeien. Daarna komen de kolven eraan. - Foto: Twan Wiermans

 • Bulgarije kampt met een uitbraak van de pest voor kleine herkauwers (PPR), een besmettelijke ziekte van schapen en geiten die tot nu toe niet in de Europese Unie voorkwam. De autoriteiten hebben al enkele duizenden schapen en geiten afgemaakt. Eind juni werd de uitbraak vastgesteld na analyse van monsters door zowel nationale als Europese instanties. Volgens de autoriteiten is het virus via illegale import binnengekomen vanuit het nabijgelegen Turkije. De ruiming stuit op verzet van veehouders. Hier verbranden ze wol voor regeringsgebouwen in Sofia. Zij geloven niet dat hun dieren besmet zijn met het virus. De gedupeerden krijgen een vergoeding maar die is erg laag, volgens Agra Europe gaat het om €16 per schaap. Het virus - ongevaarlijk voor mensen - is erg agressief. Eenmaal in de veestapel kan gemakkelijk 90% besmet raken en gaat 30-70% eraan dood. De FAO heeft een programma om de ziekte voor 2030 uit te roeien, omdat wereldwijd 300 miljoen arme families afhankelijk zijn van kleine herkauwers. Vaccinatie is mogelijk. - Foto: ANP

  Bulgarije kampt met een uitbraak van de pest voor kleine herkauwers (PPR), een besmettelijke ziekte van schapen en geiten die tot nu toe niet in de Europese Unie voorkwam. De autoriteiten hebben al enkele duizenden schapen en geiten afgemaakt. Eind juni werd de uitbraak vastgesteld na analyse van monsters door zowel nationale als Europese instanties. Volgens de autoriteiten is het virus via illegale import binnengekomen vanuit het nabijgelegen Turkije. De ruiming stuit op verzet van veehouders. Hier verbranden ze wol voor regeringsgebouwen in Sofia. Zij geloven niet dat hun dieren besmet zijn met het virus. De gedupeerden krijgen een vergoeding maar die is erg laag, volgens Agra Europe gaat het om €16 per schaap. Het virus - ongevaarlijk voor mensen - is erg agressief. Eenmaal in de veestapel kan gemakkelijk 90% besmet raken en gaat 30-70% eraan dood. De FAO heeft een programma om de ziekte voor 2030 uit te roeien, omdat wereldwijd 300 miljoen arme families afhankelijk zijn van kleine herkauwers. Vaccinatie is mogelijk. - Foto: ANP

Of registreer je om te kunnen reageren.