Home

Foto & video

Nieuwsfoto‘s: vroege oogst van start

Een selectie van de meest opvallende agrarische nieuwsfoto’s van deze week, uit binnen- en buitenland.

Foto

 • De graanoogst is in Duitsland al gestart. Deze combine en balenpers zijn bezig in een perceel gerst bij Petersdorf (Brandenburg). Net als in delen van Neder­land is het ook in dit deel van Duitsland erg droog. Telers rekenen op lagere opbrengsten. In Neder­land kunnen ook al snel de eerste percelen wintergerst gecombined worden. Dat is uitzonderlijk vroeg in het jaar. - Foto: ANP/DPA

  De graanoogst is in Duitsland al gestart. Deze combine en balenpers zijn bezig in een perceel gerst bij Petersdorf (Brandenburg). Net als in delen van Neder­land is het ook in dit deel van Duitsland erg droog. Telers rekenen op lagere opbrengsten. In Neder­land kunnen ook al snel de eerste percelen wintergerst gecombined worden. Dat is uitzonderlijk vroeg in het jaar. - Foto: ANP/DPA

 • Het aspergeseizoen is voorbij, dus Frank Doornbosch haalt het plastic van de ruggen. Voor de teler uit Borgencombagnie (Gr) is het een seizoen geweest om snel te vergeten. De prijzen waren niet best. - Foto: Koos van der Spek

  Het aspergeseizoen is voorbij, dus Frank Doornbosch haalt het plastic van de ruggen. Voor de teler uit Borgencombagnie (Gr) is het een seizoen geweest om snel te vergeten. De prijzen waren niet best. - Foto: Koos van der Spek

 • Duitse leden van milieuorganisatie Greenpeace hielden de wacht voor het parlementsgebouw in Berlijn. In de grote kom in het midden zit mest. De demonstranten zijn boos over het Duitse mestbeleid. Op de spandoeken staat "Gülle im Wasser ist Scheisse" oftewel: mest in het water is shit. De Duitse regering is deze week door het Europese hof van Justitie veroordeeld vanwege het gevoerde mestbeleid. De regering heeft te weinig gedaan om het nitraatgehalte in het grondwater terug te dringen. De nitraatvervuiling in het grond- en oppervlaktewater is vooral het gevolg van het bemesting in de landbouw. - Foto: AFP

  Duitse leden van milieuorganisatie Greenpeace hielden de wacht voor het parlementsgebouw in Berlijn. In de grote kom in het midden zit mest. De demonstranten zijn boos over het Duitse mestbeleid. Op de spandoeken staat "Gülle im Wasser ist Scheisse" oftewel: mest in het water is shit. De Duitse regering is deze week door het Europese hof van Justitie veroordeeld vanwege het gevoerde mestbeleid. De regering heeft te weinig gedaan om het nitraatgehalte in het grondwater terug te dringen. De nitraatvervuiling in het grond- en oppervlaktewater is vooral het gevolg van het bemesting in de landbouw. - Foto: AFP

 • In Hellendoorn duurde het balenpersen tot in de late uurtjes. Loonbedrijf Wemekamp gaat stug door tot het laatste gras in de balen zit. - Foto: Michel Velderman

  In Hellendoorn duurde het balenpersen tot in de late uurtjes. Loonbedrijf Wemekamp gaat stug door tot het laatste gras in de balen zit. - Foto: Michel Velderman

 • Ook onze Oosterburen zitten volop in de grasoogst. Zoals hier in Stoetten, in het zuiden van Duitsland wordt het gras naar huis gebracht. - Foto: AFP

  Ook onze Oosterburen zitten volop in de grasoogst. Zoals hier in Stoetten, in het zuiden van Duitsland wordt het gras naar huis gebracht. - Foto: AFP

 • Deze aardappelen van Dirk-Jan van Lonkhuyzen kunnen morgen al op het bord van de consument liggen. De 19-jarige uit het Gelderse Randwijk verstuurt een deel van de oogst van het ouderlijk bedrijf namelijk per post aan klanten. Via zijn webshop verkoopt Van Lonkhuyzen tien rassen consumptieaardappelen van eigen teelt. De verkoopprijs ligt rond een euro per kilo, afhankelijk van het ras en het verkoopvolume. De aardappelen worden na de selectie verpakt in zakken en gaan vervolgens in dozen naar consumenten in heel Europa. - Foto: VidiPhoto

  Deze aardappelen van Dirk-Jan van Lonkhuyzen kunnen morgen al op het bord van de consument liggen. De 19-jarige uit het Gelderse Randwijk verstuurt een deel van de oogst van het ouderlijk bedrijf namelijk per post aan klanten. Via zijn webshop verkoopt Van Lonkhuyzen tien rassen consumptieaardappelen van eigen teelt. De verkoopprijs ligt rond een euro per kilo, afhankelijk van het ras en het verkoopvolume. De aardappelen worden na de selectie verpakt in zakken en gaan vervolgens in dozen naar consumenten in heel Europa. - Foto: VidiPhoto

 • Dit 'gewas' mag nog niet geteelt worden in Nederland. Hier in Canada, de stad Markham, ten noorden van Toronto wordt al volop wiet gekweekt. Vanaf oktober is het in Canada legaal om wiet te kopen en te roken. - Foto: EPA

  Dit 'gewas' mag nog niet geteelt worden in Nederland. Hier in Canada, de stad Markham, ten noorden van Toronto wordt al volop wiet gekweekt. Vanaf oktober is het in Canada legaal om wiet te kopen en te roken. - Foto: EPA

 • Een romantisch plaatje van een lam bij de ondergaande zon. In Oostfriesland, in het noordwesten van Duitsland. - Foto: ANP

  Een romantisch plaatje van een lam bij de ondergaande zon. In Oostfriesland, in het noordwesten van Duitsland. - Foto: ANP

 • Slowaakse boeren protesteren tegen het nieuwe GLB. Er zijn meer Europese landen die het niet eens zijn met de nieuwe voorstellen voor Europese subsidies - Foto: AFP

  Slowaakse boeren protesteren tegen het nieuwe GLB. Er zijn meer Europese landen die het niet eens zijn met de nieuwe voorstellen voor Europese subsidies - Foto: AFP

Of registreer je om te kunnen reageren.