Home

Foto & video 1 reactie

Nieuwsfoto‘s: minister bekijkt wateroverlast

Een selectie van de meest opvallende agrarische nieuwsfoto’s van deze week, uit binnen- en buitenland.

Foto

 • De wateroverlast en de modderstromen in Zuid-Limburg hebben tot Haagse actie geleid. Minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat bracht een bezoek aan Meerssen om van betrokkenen zelf hun verhalen te horen. De minister ging onder meer in gesprek met akkerbouwer Bert Merx uit Bocholtz. Merx is behalve boer ook portefeuillehouder water van LLTB, afdeling Zuid-Limburg. De LLTB’er liet de minister op een foto zien welke desastreuze gevolgen de vele neerslag heeft gehad voor de Zuid-Limburgse akkers. 
- Foto: Twan Wiermans

  De wateroverlast en de modderstromen in Zuid-Limburg hebben tot Haagse actie geleid. Minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat bracht een bezoek aan Meerssen om van betrokkenen zelf hun verhalen te horen. De minister ging onder meer in gesprek met akkerbouwer Bert Merx uit Bocholtz. Merx is behalve boer ook portefeuillehouder water van LLTB, afdeling Zuid-Limburg. De LLTB’er liet de minister op een foto zien welke desastreuze gevolgen de vele neerslag heeft gehad voor de Zuid-Limburgse akkers. - Foto: Twan Wiermans

 • Franse boeren demonstreren tegen het landbouwbeleid en de verkeerde beeldvorming over de agrarische sector. 100 boeren kwam deze week voor een eerste actie bijeen voor de kantoren van de regionale overheid in Le Mans. De omgeving werd enige tijd geblokkeerd met trekkers, maar daar maakte de politie een eind aan. Franse rundveehouders hebben voor zondag een reeks acties aangekondigd tegen handelsakkoorden die de EU sluit, zoals met Mercosur. De veehouders vrezen de voorgestelde import van rundvlees, tegen lage importtarieven, uit deze landen.

  Franse boeren demonstreren tegen het landbouwbeleid en de verkeerde beeldvorming over de agrarische sector. 100 boeren kwam deze week voor een eerste actie bijeen voor de kantoren van de regionale overheid in Le Mans. De omgeving werd enige tijd geblokkeerd met trekkers, maar daar maakte de politie een eind aan. Franse rundveehouders hebben voor zondag een reeks acties aangekondigd tegen handelsakkoorden die de EU sluit, zoals met Mercosur. De veehouders vrezen de voorgestelde import van rundvlees, tegen lage importtarieven, uit deze landen.

 • Studenten melkveehouderij van de middelbare beroepsopleiding Aeres in Barneveld moesten deze week nog volop aan de bak voor de praktijkexamens. De beoordeling van koeien is een van de onderdelen van het examen, naast de analyse van de melkproductie. Verder komen machineonderhoud, kalvermelkbereiding, de montage van schuddertanden en afzetten van percelen aan bod. – Foto: VidiPhoto

  Studenten melkveehouderij van de middelbare beroepsopleiding Aeres in Barneveld moesten deze week nog volop aan de bak voor de praktijkexamens. De beoordeling van koeien is een van de onderdelen van het examen, naast de analyse van de melkproductie. Verder komen machineonderhoud, kalvermelkbereiding, de montage van schuddertanden en afzetten van percelen aan bod. – Foto: VidiPhoto

 • De gewassen in de buurt van de Fuego-vulkaan zijn grotendeels verwoest. Deze week barstte de vulkaan in Guatamala uit. - Foto: EPA

  De gewassen in de buurt van de Fuego-vulkaan zijn grotendeels verwoest. Deze week barstte de vulkaan in Guatamala uit. - Foto: EPA

 • Deze automatische onkruidwieder laat tijdens een robotevenement in Galmitz, Zwitserland zijn kunsten zien. Met precisie pikt het apparaat het onkruid tussen de sla uit. De makers van de robot hopen dat op deze manier tot 70% minder bestrijdingsmiddelen nodig zijn. – Foto: EPA

  Deze automatische onkruidwieder laat tijdens een robotevenement in Galmitz, Zwitserland zijn kunsten zien. Met precisie pikt het apparaat het onkruid tussen de sla uit. De makers van de robot hopen dat op deze manier tot 70% minder bestrijdingsmiddelen nodig zijn. – Foto: EPA

 • Een sleuf graven om het water af te laten lopen, is voor Kamphuis in het Groningse Wedde noodzaak. Op dit perceel heeft hij de aardappelen al twee keer gepoot nadat hoosbuien het pootgoed onder water zette. – Foto: Koos van der Spek

  Een sleuf graven om het water af te laten lopen, is voor Kamphuis in het Groningse Wedde noodzaak. Op dit perceel heeft hij de aardappelen al twee keer gepoot nadat hoosbuien het pootgoed onder water zette. – Foto: Koos van der Spek

 • Suikerbietenteler Gerard Wortelboer in het Groningse Oude Pekela schoffelt zijn suikerbieten. Dat heeft een tweeledig doel. Het eerste is de grond losmaken na een plensbui van 44 millimeter. Vooral in de laagtes is de grond wat verslempt. Losmaken zorgt er tevens voor dat de grond een volgende bui beter op kan vangen. Het tweede doel is om het onkruid tussen de rijen af te schoffelen. Wortelboer spoot het onkruid in de rij met een rijenspuit. Een volvelds bespuiting is volgens hem minder effectief vanwege de paraplu-werking van het bietenblad. Bovendien is met deze manier van werken maar de helft van de hoeveelheid middel nodig. - Foto: Koos van der Spek

  Suikerbietenteler Gerard Wortelboer in het Groningse Oude Pekela schoffelt zijn suikerbieten. Dat heeft een tweeledig doel. Het eerste is de grond losmaken na een plensbui van 44 millimeter. Vooral in de laagtes is de grond wat verslempt. Losmaken zorgt er tevens voor dat de grond een volgende bui beter op kan vangen. Het tweede doel is om het onkruid tussen de rijen af te schoffelen. Wortelboer spoot het onkruid in de rij met een rijenspuit. Een volvelds bespuiting is volgens hem minder effectief vanwege de paraplu-werking van het bietenblad. Bovendien is met deze manier van werken maar de helft van de hoeveelheid middel nodig. - Foto: Koos van der Spek

 • Sinds deze week lopen er zo’n 40 schapen rondom het bekende Sanssouci Park in Potsdam. Het Duitse erfgoed wordt op deze manier op een makkelijke manier onderhouden en geeft zo een extra beleving voor toeristen die de trekpleister bezoeken. – Foto: EPA

  Sinds deze week lopen er zo’n 40 schapen rondom het bekende Sanssouci Park in Potsdam. Het Duitse erfgoed wordt op deze manier op een makkelijke manier onderhouden en geeft zo een extra beleving voor toeristen die de trekpleister bezoeken. – Foto: EPA

 • Na een paar flinke buien heeft er flink wat erosie plaatsgevonden op dit perceel in Zuid-Limburg. Maar de maïs lijkt er nu toch door te komen. - Foto: Twan Wiermans

  Na een paar flinke buien heeft er flink wat erosie plaatsgevonden op dit perceel in Zuid-Limburg. Maar de maïs lijkt er nu toch door te komen. - Foto: Twan Wiermans

Eén reactie

 • koestal

  geeft de minister nu ook schadevergoeding ?

Of registreer je om te kunnen reageren.