Home

Foto & video

Nieuwsfoto‘s: een ei met een boodschap

Selectie van opvallende agrarische nieuwsfoto’s van de afgelopen week van over de hele wereld.

Foto

 • Pluimveehouders boden Tweede Kamerleden deze eieren aan. "Laat ons niet stikken' is de noodkreet van de door fipronil getroffen boeren. - Foto: ANP

  Pluimveehouders boden Tweede Kamerleden deze eieren aan. "Laat ons niet stikken' is de noodkreet van de door fipronil getroffen boeren. - Foto: ANP

 • Deze maisteler in de omgeving van Berg en Terblijt heeft maatregelen getroffen om verdergaande erosie van zijn perceel tegen te gaan. Berg en Terblijt werd de afgelopen weken tot 3 keer toe getroffen door zware onweersbuien die zorgden voor grote modderstromen, waarbij ook de bovenlaag van sommige akkerbouwpercelen wegstroomde. De planken die deze maisteler heeft geplaatst, moeten ervoor zorgen dat de modderstromen zoveel mogelijk worden tegengehouden. - Foto: Twan Wiermans

  Deze maisteler in de omgeving van Berg en Terblijt heeft maatregelen getroffen om verdergaande erosie van zijn perceel tegen te gaan. Berg en Terblijt werd de afgelopen weken tot 3 keer toe getroffen door zware onweersbuien die zorgden voor grote modderstromen, waarbij ook de bovenlaag van sommige akkerbouwpercelen wegstroomde. De planken die deze maisteler heeft geplaatst, moeten ervoor zorgen dat de modderstromen zoveel mogelijk worden tegengehouden. - Foto: Twan Wiermans

 • Een perceel op de Drentse Hondsrug wordt voorzien van zaad voor de graszodenteelt van Queens Gras in Drouwen. Voor de wapening van het gewas wordt over het zaad een groen net gespannen, wat het perceel een wat buitenaardse aanblik geeft. René Kamps (rechts) zorgt ervoor dat het net goed vast zit, terwijl Wilco Jakobs vast op de trekker klimt voor een nieuwe baan graszoden. - Foto: Ruud Ploeg

  Een perceel op de Drentse Hondsrug wordt voorzien van zaad voor de graszodenteelt van Queens Gras in Drouwen. Voor de wapening van het gewas wordt over het zaad een groen net gespannen, wat het perceel een wat buitenaardse aanblik geeft. René Kamps (rechts) zorgt ervoor dat het net goed vast zit, terwijl Wilco Jakobs vast op de trekker klimt voor een nieuwe baan graszoden. - Foto: Ruud Ploeg

 • Oldtimerliefhebbers konden hun ogen uitkijken tijdens een kampioenschap maaien met de vingerbalk in Scheemda (Groningen). 27 deelnemers gingen de strijd aan om een zo mooi mogelijk maairesultaat te behalen. - Foto: Koos van der Spek

  Oldtimerliefhebbers konden hun ogen uitkijken tijdens een kampioenschap maaien met de vingerbalk in Scheemda (Groningen). 27 deelnemers gingen de strijd aan om een zo mooi mogelijk maairesultaat te behalen. - Foto: Koos van der Spek

 • Internationale studenten van de Wageningen Universiteit werken op de biologische percelen van akkerbouwer Andre Jurrius. Onkruidbestrijding is vaak een uitdaging voor bioboeren. Zodra de bladeren groot genoeg zijn en het veld is 'dichtgegroeid', is het onkruid wieden niet meer nodig. - Foto: VidiPhoto

  Internationale studenten van de Wageningen Universiteit werken op de biologische percelen van akkerbouwer Andre Jurrius. Onkruidbestrijding is vaak een uitdaging voor bioboeren. Zodra de bladeren groot genoeg zijn en het veld is 'dichtgegroeid', is het onkruid wieden niet meer nodig. - Foto: VidiPhoto

 • Op het proefperceel van Hendrik Luth in Wedde staan zoete aardappelen. Voor Delphy probeert hij deze teelt uit in combinatie met een irrigatiesysteem. - Foto: Koos van der Spek

  Op het proefperceel van Hendrik Luth in Wedde staan zoete aardappelen. Voor Delphy probeert hij deze teelt uit in combinatie met een irrigatiesysteem. - Foto: Koos van der Spek

 • Het oogstseizoen van zomergranen is twee weken eerder van start in het Oosten van Europa. In Somberek, ten zuiden van de hoofstad Budapest, is deze boer een van de eersten. - Foto: EPA

  Het oogstseizoen van zomergranen is twee weken eerder van start in het Oosten van Europa. In Somberek, ten zuiden van de hoofstad Budapest, is deze boer een van de eersten. - Foto: EPA

 • In het Franse Tennie heeft een storm flink wat water met zich meegebracht. Deze boer heeft zijn koeien in veiligheid gebracht en kan nu zelf, hoog en droog in de trekker, weer rustig huiswaards. - Foto: AFP

  In het Franse Tennie heeft een storm flink wat water met zich meegebracht. Deze boer heeft zijn koeien in veiligheid gebracht en kan nu zelf, hoog en droog in de trekker, weer rustig huiswaards. - Foto: AFP

 • Bovenin de kersenboomgaard zit spreeuwenjager Stan van Ee zich vooral te vervelen. Dit voorjaar lijken de vogels niet echt geïnteresseerd in de kersen van fruitteler Theo Vernooij in Cothen (U.). Spreeuwen eten voornamelijk insecten en in mindere mate vruchten en bessen. Nu er op de grond genoeg voedsel te vinden is, laten ze de kersen hangen. - Foto: VidiPhoto

  Bovenin de kersenboomgaard zit spreeuwenjager Stan van Ee zich vooral te vervelen. Dit voorjaar lijken de vogels niet echt geïnteresseerd in de kersen van fruitteler Theo Vernooij in Cothen (U.). Spreeuwen eten voornamelijk insecten en in mindere mate vruchten en bessen. Nu er op de grond genoeg voedsel te vinden is, laten ze de kersen hangen. - Foto: VidiPhoto

 • Zo halverwege juni begint het plukseizoen in de lavendelvelden. Zoals hier in Pilisborojeno, Hongarije. Van deze sterk geurende kruiden wordt lavendelolie gemaakt. - Foto: ANP

  Zo halverwege juni begint het plukseizoen in de lavendelvelden. Zoals hier in Pilisborojeno, Hongarije. Van deze sterk geurende kruiden wordt lavendelolie gemaakt. - Foto: ANP

Of registreer je om te kunnen reageren.