Home

Foto & video 1 reactie

Nieuwsfoto‘s: Wisselende weersomstandigheden

Een selectie van de meest opvallende agrarische nieuwsfoto’s van deze week, uit binnen- en buitenland.

Foto

 • De koeien van melkveehouder Kees Buijs uit Ochten zoeken verkoeling in het water van de Waal. De hoge temperaturen deze dagen, maken dat de dieren regelmatig in het water zijn te vinden. Buijs melkt zijn koeien nog als één van de weinigen twee keer per dag in de wei.

  De koeien van melkveehouder Kees Buijs uit Ochten zoeken verkoeling in het water van de Waal. De hoge temperaturen deze dagen, maken dat de dieren regelmatig in het water zijn te vinden. Buijs melkt zijn koeien nog als één van de weinigen twee keer per dag in de wei.

 • Bij fruitteler Eric Huids in het Limburgse Vilt (bij Berg en Terblijt) heeft de hagel ook flink huisgehouden. De oogst kan hij als verloren beschouwen. - Foto: Twan Wiermans

  Bij fruitteler Eric Huids in het Limburgse Vilt (bij Berg en Terblijt) heeft de hagel ook flink huisgehouden. De oogst kan hij als verloren beschouwen. - Foto: Twan Wiermans

 • De koeien van familie Wijnhout in Wijhe (Ov.) kunnen dag en nacht naar buiten. “Maar de laatste weken met de hoge temperaturen blijven ze toch vooral binnen”, constateert Wim Wijnhout. “Ze steken de neus wel eens om de hoek, maar als ze dan kunnen kiezen tussen de hitte buiten en de geïsoleerde stal voorzien van ventilatoren is de keus snel gemaakt.” Zo tegen een uur of zeven in de avond gaan de koeien pas naar buiten. “Als ik ’s avonds naar bed ga is toch nog zo’n 70% van de koeien in de wei”, schat Wijnhout. - Foto: Ruud Ploeg

  De koeien van familie Wijnhout in Wijhe (Ov.) kunnen dag en nacht naar buiten. “Maar de laatste weken met de hoge temperaturen blijven ze toch vooral binnen”, constateert Wim Wijnhout. “Ze steken de neus wel eens om de hoek, maar als ze dan kunnen kiezen tussen de hitte buiten en de geïsoleerde stal voorzien van ventilatoren is de keus snel gemaakt.” Zo tegen een uur of zeven in de avond gaan de koeien pas naar buiten. “Als ik ’s avonds naar bed ga is toch nog zo’n 70% van de koeien in de wei”, schat Wijnhout. - Foto: Ruud Ploeg

 • Op niet zo subtiele wijze worden Amerikaanse boeren in Wakita, Oklahoma aangespoord om toch vooral katoen te gaan verbouwen. – Foto: Reuters

  Op niet zo subtiele wijze worden Amerikaanse boeren in Wakita, Oklahoma aangespoord om toch vooral katoen te gaan verbouwen. – Foto: Reuters

 • Suikerbietenteler Koos Naaijer in het Groningse Scheemda schoffelt zijn percelen. Hierbij krijgt hij hulp, zodat de schoffelbalk minder bieten raakt. – Foto: Koos van der Spek

  Suikerbietenteler Koos Naaijer in het Groningse Scheemda schoffelt zijn percelen. Hierbij krijgt hij hulp, zodat de schoffelbalk minder bieten raakt. – Foto: Koos van der Spek

 • In Wit-Rusland is de schapenhouderij in opkomst. Op deze boerderij in Milhalkovich, in het midden van het land, staat deze ooi met 1.500 anderen. Het bedrijf is gebouwd op 10.000 stuks en een productie van 100 ton lamsvlees per jaar. – Foto: EPA

  In Wit-Rusland is de schapenhouderij in opkomst. Op deze boerderij in Milhalkovich, in het midden van het land, staat deze ooi met 1.500 anderen. Het bedrijf is gebouwd op 10.000 stuks en een productie van 100 ton lamsvlees per jaar. – Foto: EPA

 • In Zuid-Limburg hadden sommige boeren echt pech met de regen. De hagel en regen heeft hier in Berg en Terblijt gezorgd voor modderstromen. - Foto: Twan Wiermans

  In Zuid-Limburg hadden sommige boeren echt pech met de regen. De hagel en regen heeft hier in Berg en Terblijt gezorgd voor modderstromen. - Foto: Twan Wiermans

 • Ook in Frankrijk heeft het weer huisgehouden. Deze wijngaard in de buurt van Bordeaux is flink beschadigd. Door de hagel is er haast geen blad meer over. – Foto: AFP

  Ook in Frankrijk heeft het weer huisgehouden. Deze wijngaard in de buurt van Bordeaux is flink beschadigd. Door de hagel is er haast geen blad meer over. – Foto: AFP

Eén reactie

 • el

  Mooi plaatje,de koeien van Kees Buijs aan de Waal!

Of registreer je om te kunnen reageren.