Home

Foto & video 6 reacties

Nieuwsfoto‘s: Hoera, de eerste snede is eraf!

Een selectie van de meest opvallende nieuwsfoto’s van deze week, uit binnen- en buitenland.

Foto

 • Het weer was afgelopen week mooi en dus was het voor menig melkveehouder tijd om de eerste snede van het land te halen. Zoals hier in het Friese Franeker. De trekker met verdeler wacht rustig af, tot hij de volgende lading kan verwerken. - Foto: Henk Riswick

  Het weer was afgelopen week mooi en dus was het voor menig melkveehouder tijd om de eerste snede van het land te halen. Zoals hier in het Friese Franeker. De trekker met verdeler wacht rustig af, tot hij de volgende lading kan verwerken. - Foto: Henk Riswick

 • De avondzon verwarmt deze koe in het Limburgse Eckelrade en dat levert een prachtig beeld op. - Foto: Twan Wiermans

  De avondzon verwarmt deze koe in het Limburgse Eckelrade en dat levert een prachtig beeld op. - Foto: Twan Wiermans

 • De rijstvelden worden weer ingezaaid in het Egyptische Abu Rayea, zo’n 140 kilometer van de hoofdstad Caïro. De plaatselijke overheid wil het areaal rijst laten krimpen, want er is veel water bij nodig. En dat is schaars. – Foto: EPA

  De rijstvelden worden weer ingezaaid in het Egyptische Abu Rayea, zo’n 140 kilometer van de hoofdstad Caïro. De plaatselijke overheid wil het areaal rijst laten krimpen, want er is veel water bij nodig. En dat is schaars. – Foto: EPA

 • Dit jaar zijn boeren voor het laatst aan het werk in de Hedwigepolder, in Zeeuws-Vlaanderen. Volgend jaar wordt de polder getransformeerd in een natuurgebied, waar het water vanuit de Westerschelde in kan stromen. Op de foto leggen Camiel van Mullem en Jerome van den Branden met kopeggen het maisperceel zaaiklaar.
Op de achtergrond zijn de kernreactoren in het Belgische Doel te zien, de polder grenst aan de Belgische grens. Er is lang gesteggel geweest of de Hedwigepolder een natuurgebied zou worden. Afgelopen januari deed de Hoge Raad definitief uitspraak: de ontpoldering van de Hedwigepolder en de onteigening van het land is een feit. De boeren pachten het land van een Belgische grondeigenaar. - Foto: Camile Schelstraete

  Dit jaar zijn boeren voor het laatst aan het werk in de Hedwigepolder, in Zeeuws-Vlaanderen. Volgend jaar wordt de polder getransformeerd in een natuurgebied, waar het water vanuit de Westerschelde in kan stromen. Op de foto leggen Camiel van Mullem en Jerome van den Branden met kopeggen het maisperceel zaaiklaar. Op de achtergrond zijn de kernreactoren in het Belgische Doel te zien, de polder grenst aan de Belgische grens. Er is lang gesteggel geweest of de Hedwigepolder een natuurgebied zou worden. Afgelopen januari deed de Hoge Raad definitief uitspraak: de ontpoldering van de Hedwigepolder en de onteigening van het land is een feit. De boeren pachten het land van een Belgische grondeigenaar. - Foto: Camile Schelstraete

 • In heel Europa zijn dit soort plaatjes te schieten. Het koolzaad staat vol in bloei. Zoals hier in het Franse Verdun. – Foto: Vidiphoto

  In heel Europa zijn dit soort plaatjes te schieten. Het koolzaad staat vol in bloei. Zoals hier in het Franse Verdun. – Foto: Vidiphoto

 • Vader Pieter Dinkla en zijn zoon trekken samen met de schoffel door een uienperceel om het onkruid te wieden. Op het lichte deel van het perceel in het Groningse Bellingwolde vonden de mannen nog wat duistplanten die aan de bespuiting waren ontglipt. – Foto: Koos van der Spek

  Vader Pieter Dinkla en zijn zoon trekken samen met de schoffel door een uienperceel om het onkruid te wieden. Op het lichte deel van het perceel in het Groningse Bellingwolde vonden de mannen nog wat duistplanten die aan de bespuiting waren ontglipt. – Foto: Koos van der Spek

 • De aardbeien in Hongarije rijpen mooi af. De medewerkers van een grote teler in Kerensceny, zo’n 210 kilometer ten zuidwesten van de hoofdstad Budapest zijn druk met plukken. – Foto: EPA

  De aardbeien in Hongarije rijpen mooi af. De medewerkers van een grote teler in Kerensceny, zo’n 210 kilometer ten zuidwesten van de hoofdstad Budapest zijn druk met plukken. – Foto: EPA

 • Medewerkers van bollenteler Leen Noordam in het Groningse Uithuizen controleren een perceel tulpen. Zieke en verkeerde exemplaren worden verwijderd voordat de tulpen gekopt worden. – Foto: Koos van der Spek

  Medewerkers van bollenteler Leen Noordam in het Groningse Uithuizen controleren een perceel tulpen. Zieke en verkeerde exemplaren worden verwijderd voordat de tulpen gekopt worden. – Foto: Koos van der Spek

 • Voordat de mais ingezaaid wordt, ploegt Van Ruurlo in Midwolda het perceel. Met de rupsen onder zijn New Holland 270 rijdt hij bovenover zonder dat de trekker slipt. – Foto: Koos van der Spek

  Voordat de mais ingezaaid wordt, ploegt Van Ruurlo in Midwolda het perceel. Met de rupsen onder zijn New Holland 270 rijdt hij bovenover zonder dat de trekker slipt. – Foto: Koos van der Spek

 • Deze prachtige foto van graan in het Midden-Oosten wilden we jullie niet onthouden. – Foto: EPA

  Deze prachtige foto van graan in het Midden-Oosten wilden we jullie niet onthouden. – Foto: EPA

Laatste reacties

 • veldzicht

  Daar word ik nou verdrietig van,Bah.

 • landboer

  ik ook

 • klumperink

  v en l : stelletje zeurkousen !

 • veldzicht

  @,Klumperink,Sorry ik bedoeld foto 4 over de hedwigepolder.

 • kleine boer

  volkomen met jullie eens landboer en veldzicht

 • D.K.Wierenga

  Weer goede grond naar de kloten....

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.