Home

Foto & video 1 reactielaatste update:16 apr 2018

Nieuwsfoto‘s: veel trekkers in het veld

Selectie van de meest opvallende agrarische nieuwsfoto’s van afgelopen week, uit binnen- en buitenland.

Foto

 • Niet overal zijn de omstandigheden even goed, maar op veel plekken in Nederland zijn er trekkers op het veld te zien. Zoals hier in het Friese Marrum. Akkerbouwer Klaas Schuiling ploegt de lichte zavelgrond, direct daarna zaait een tweede trekker zomergerst. Vanwege de onzekere weersvoorspelling zaait hij op de lichte zavelgrond direct achter de ploeg aan. Het is nog mooi op tijd voor deze grond. Vroeger zaaien geeft hier meer kans op verslemping. - Foto: Mark Pasveer

  Niet overal zijn de omstandigheden even goed, maar op veel plekken in Nederland zijn er trekkers op het veld te zien. Zoals hier in het Friese Marrum. Akkerbouwer Klaas Schuiling ploegt de lichte zavelgrond, direct daarna zaait een tweede trekker zomergerst. Vanwege de onzekere weersvoorspelling zaait hij op de lichte zavelgrond direct achter de ploeg aan. Het is nog mooi op tijd voor deze grond. Vroeger zaaien geeft hier meer kans op verslemping. - Foto: Mark Pasveer

 • Selfie-nemende toeristen in de bollenvelden zijn ook zichtbaar in Italië. De Nederlandse ondernemer Edwin Koeman exploiteert deze tulpenvelden. Voor een entreebedrag mogen bezoekers naar hartenlust bloemen plukken. – Foto: AFP

  Selfie-nemende toeristen in de bollenvelden zijn ook zichtbaar in Italië. De Nederlandse ondernemer Edwin Koeman exploiteert deze tulpenvelden. Voor een entreebedrag mogen bezoekers naar hartenlust bloemen plukken. – Foto: AFP

 • Duitse schapenhouders trokken deze week de stad Dresden in met hun dieren. Herders pleiten voor een weidepremie. Volgens hen is deze nodig om het houden van schapen rendabel te houden. Een petitie met 120.000 handtekeningen heeft tot nog toe weinig opgeleverd. – Foto: EPA

  Duitse schapenhouders trokken deze week de stad Dresden in met hun dieren. Herders pleiten voor een weidepremie. Volgens hen is deze nodig om het houden van schapen rendabel te houden. Een petitie met 120.000 handtekeningen heeft tot nog toe weinig opgeleverd. – Foto: EPA

 • Aeres Hogeschool was in persoon van Joep Houterman mee op handelsmissie naar China. Het resultaat hiervan is een samenwerking tussen de agrarische hogeschool in Dronten en de Chinese Zhongkai University of agriculture and engineering in Guangzhou.
Beide onderwijsinstellingen gaan onder andere studenten en docenten uitwisselen en gezamenlijke onderwijsprogramma’s ontwikkelen. De focus hierbij ligt op voedselveiligheid en internationaal praktijkgericht onderwijs. 
In mei komt een delegatie van de Zhongkai University naar Nederland om over dit onderwerp en de verdere invulling van de samenwerking te spreken. - Foto: Aeres Hogeschool

  Aeres Hogeschool was in persoon van Joep Houterman mee op handelsmissie naar China. Het resultaat hiervan is een samenwerking tussen de agrarische hogeschool in Dronten en de Chinese Zhongkai University of agriculture and engineering in Guangzhou. Beide onderwijsinstellingen gaan onder andere studenten en docenten uitwisselen en gezamenlijke onderwijsprogramma’s ontwikkelen. De focus hierbij ligt op voedselveiligheid en internationaal praktijkgericht onderwijs. In mei komt een delegatie van de Zhongkai University naar Nederland om over dit onderwerp en de verdere invulling van de samenwerking te spreken. - Foto: Aeres Hogeschool

 • In de pootmachine van Gert Huisman in het Groningse Siddeburen geeft de pootaardappelen een wit poeder. Het poeder moet rhizoctonia bij de zetmeelaardappelen van het ras Seresta voorkomen. - Foto: Koos van der Spek

  In de pootmachine van Gert Huisman in het Groningse Siddeburen geeft de pootaardappelen een wit poeder. Het poeder moet rhizoctonia bij de zetmeelaardappelen van het ras Seresta voorkomen. - Foto: Koos van der Spek

 • In Nieuw-Zeeland zie je het vaker: het jongvee loopt tot aan zee. Hier in het diepe zuiden van het Zuidereiland, bij McCrackens Rest in Orepuki lopen 250 stuks jongvee op een heuvelachtig perceel van enkele hectaren. Ze wagen zich niet in de onstuimige Tasman Zee, wel beklimmen ze zonder enige aarzeling de steile klip. De dieren lopen 3 dagen op het perceel, daarna worden ze omgeweid. - Foto: Jacqueline Bodde-Hermsen

  In Nieuw-Zeeland zie je het vaker: het jongvee loopt tot aan zee. Hier in het diepe zuiden van het Zuidereiland, bij McCrackens Rest in Orepuki lopen 250 stuks jongvee op een heuvelachtig perceel van enkele hectaren. Ze wagen zich niet in de onstuimige Tasman Zee, wel beklimmen ze zonder enige aarzeling de steile klip. De dieren lopen 3 dagen op het perceel, daarna worden ze omgeweid. - Foto: Jacqueline Bodde-Hermsen

 • Het witte goud ligt weer in de winkels, in Duitsland is de opening van het aspergeseizoen een hele happening. – Foto: EPA

  Het witte goud ligt weer in de winkels, in Duitsland is de opening van het aspergeseizoen een hele happening. – Foto: EPA

 • Melkveehouder Joost Geuijen in Netterden benut het voorjaarsweer door te starten met het slepen van de weiden. Hij heeft op zaterdag 8 hectare gedaan en moet in totaal 35 hectare. De trekker, een Renault 651, is bijna net zo oud als Geuijen zelf. In de 15 jaar dat hij nu boer is, heeft hij nog nooit een trekker gekocht. De jongste trekker op het bedrijf is 17 jaar oud. “Ik houd mijn investeringen liever dichter bij de melktank”, zegt Geuijen hierover, “zoals de aanschaf van 2 melkrobots 10 jaar geleden.” – Foto: Hek Riswick

  Melkveehouder Joost Geuijen in Netterden benut het voorjaarsweer door te starten met het slepen van de weiden. Hij heeft op zaterdag 8 hectare gedaan en moet in totaal 35 hectare. De trekker, een Renault 651, is bijna net zo oud als Geuijen zelf. In de 15 jaar dat hij nu boer is, heeft hij nog nooit een trekker gekocht. De jongste trekker op het bedrijf is 17 jaar oud. “Ik houd mijn investeringen liever dichter bij de melktank”, zegt Geuijen hierover, “zoals de aanschaf van 2 melkrobots 10 jaar geleden.” – Foto: Hek Riswick

Eén reactie

 • 0064376

  Gaat nu alles op aan onderhoud?

Of registreer je om te kunnen reageren.