Home

Foto & video

Nieuwsfoto‘s: ‘Eerste snede’ in Nederland gemaaid

Selectie van de meest opvallende agrarische nieuwsfoto’s van afgelopen week, uit binnen- en buitenland.

Foto

 • De eerste snede, al zo vroeg? Nee, eigenlijk is dit de laatste snede van vorig jaar. Bij melkveebedrijf Rompelberg in het Limburgse Eijsden lukte het vorige herfst niet om de laatste 23 hectare te maaien. Dus dan nu alsnog. Na het maaien kon meteen de eerste mest erop. - Foto: Twan Wiermans

  De eerste snede, al zo vroeg? Nee, eigenlijk is dit de laatste snede van vorig jaar. Bij melkveebedrijf Rompelberg in het Limburgse Eijsden lukte het vorige herfst niet om de laatste 23 hectare te maaien. Dus dan nu alsnog. Na het maaien kon meteen de eerste mest erop. - Foto: Twan Wiermans

 • In de aanloop naar Pasen is het pluimveemuseum in Barneveld extra druk. Het museum is vooral interessant voor kinderen, die kennis kunnen maken met kuikens. De kuikens worden ter plaatste uitgebroed in een oude broedmachine, terwijl de eieren worden geleverd door fokkers van oude Hollandse kippenrassen. Na de knuffelsessies gaat een deel van de kuikens terug naar de fokkers. – Foto: VidiPhoto

  In de aanloop naar Pasen is het pluimveemuseum in Barneveld extra druk. Het museum is vooral interessant voor kinderen, die kennis kunnen maken met kuikens. De kuikens worden ter plaatste uitgebroed in een oude broedmachine, terwijl de eieren worden geleverd door fokkers van oude Hollandse kippenrassen. Na de knuffelsessies gaat een deel van de kuikens terug naar de fokkers. – Foto: VidiPhoto

 • De zussen Hannah, Abbie en Emily kregen donderdag hoog bezoek. De Britse premier Theresa May kwam langs op het melkveebedrijf van hun ouders in Noord-Ierland. Dit doet de premier vanwege de naderende brexit. – Foto: AFP

  De zussen Hannah, Abbie en Emily kregen donderdag hoog bezoek. De Britse premier Theresa May kwam langs op het melkveebedrijf van hun ouders in Noord-Ierland. Dit doet de premier vanwege de naderende brexit. – Foto: AFP

 • Met vrachtwagens wordt 30 kuub drijfmest aangevoerd bij maatschap Brinkman-Zijlker in het Groningse Noordbroek. De mest wordt direct vanuit de vrachtwagen naar de uitrijder gepompt. Dat bespaart tussenopslag. Loonbedrijf Schepel rijdt op 31 hectare wintertarwe de mest uit met sleepslang en injecteur. - Foto: Koos van der Spek

  Met vrachtwagens wordt 30 kuub drijfmest aangevoerd bij maatschap Brinkman-Zijlker in het Groningse Noordbroek. De mest wordt direct vanuit de vrachtwagen naar de uitrijder gepompt. Dat bespaart tussenopslag. Loonbedrijf Schepel rijdt op 31 hectare wintertarwe de mest uit met sleepslang en injecteur. - Foto: Koos van der Spek

 • De broers Grol uit Tripscompagnie laden de poters voor consumptieaardappelen in de pootmachine. Er staat 9 hectare op de planning. - Foto: Koos van der Spek

  De broers Grol uit Tripscompagnie laden de poters voor consumptieaardappelen in de pootmachine. Er staat 9 hectare op de planning. - Foto: Koos van der Spek

 • Koning Willem-Alexander heeft woensdag bij de Nestlé-fabriek in Nunspeet een speciale productielijn geopend voor voeding voor baby’s die aan een ernstige koemelkeiwitallergie lijden. Het gaat volgens de Zwitserse voedingsmiddelenproducent om een nieuwe technologie. Nestlé heeft bijna € 100 miljoen geïnvesteerd om deze uitbreiding van de Gelderse fabriek mogelijk te maken. – Foto: ANP

  Koning Willem-Alexander heeft woensdag bij de Nestlé-fabriek in Nunspeet een speciale productielijn geopend voor voeding voor baby’s die aan een ernstige koemelkeiwitallergie lijden. Het gaat volgens de Zwitserse voedingsmiddelenproducent om een nieuwe technologie. Nestlé heeft bijna € 100 miljoen geïnvesteerd om deze uitbreiding van de Gelderse fabriek mogelijk te maken. – Foto: ANP

 • Bij Kor Werkman in Bellingwolde zit de eerste 10 hectare suikerbieten in de grond. Hij is niet de enige. Eerste 3.500 hectare bieten is gezaaid, aldus SuikerUnie. – Foto: Koos van der Spek

  Bij Kor Werkman in Bellingwolde zit de eerste 10 hectare suikerbieten in de grond. Hij is niet de enige. Eerste 3.500 hectare bieten is gezaaid, aldus SuikerUnie. – Foto: Koos van der Spek

 • In Johannesburg, Zuid Afrika, zijn de eerste tekenen van de komst van de herfst een feit. Deze cosmosbloemen bloeien tot de eerste vorst zich aandient. – Foto: EPA

  In Johannesburg, Zuid Afrika, zijn de eerste tekenen van de komst van de herfst een feit. Deze cosmosbloemen bloeien tot de eerste vorst zich aandient. – Foto: EPA

 • Voor een grondbewerkingsdemo in Erp (N.-Br.) geeft Delphy-adviseur Jos van Hamont uitleg over het profiel van het perceel. Het advies is om eerst goed in de grond te kijken welke voorjaarsbewerking nodig is. De demo is georganiseerd in het kader van het interregionale project ‘Levende Bodem’, in samenwerking met ‘Schoon Water voor Brabant’ en ‘Brabant Bewust’. - Foto: Van Assendelft Fotografie

  Voor een grondbewerkingsdemo in Erp (N.-Br.) geeft Delphy-adviseur Jos van Hamont uitleg over het profiel van het perceel. Het advies is om eerst goed in de grond te kijken welke voorjaarsbewerking nodig is. De demo is georganiseerd in het kader van het interregionale project ‘Levende Bodem’, in samenwerking met ‘Schoon Water voor Brabant’ en ‘Brabant Bewust’. - Foto: Van Assendelft Fotografie

 • Dat de campagne die de Engelse National Farmers Union al tijden voert tegen ‘fly tipping’ ofwel het illegaal storten van afval op het land van de boeren terecht is, wordt weer eens aangetoond door deze foto van een grote hoeveelheid bouw- en huishoudelijk afval die is achtergelaten bij Robert Law, een akkerbouwer die ook blogt bij het Britse zusterblad van Boerderij Farmers Weekly. Law werd midden in de nacht gebeld door de brandweer dat er een berg van naar schatting 25 ton illegaal afval op zijn land was gestort en in brand was gestoken. Boeren in heel Groot-Brittannië worden geteisterd door illegale vuilstort, van dit soort containers vol bouwpuin tot autobanden, zakken huisvuil of meubilair, chemisch afval tot autowrakken aan toe. - Foto: Farmers Weekly

  Dat de campagne die de Engelse National Farmers Union al tijden voert tegen ‘fly tipping’ ofwel het illegaal storten van afval op het land van de boeren terecht is, wordt weer eens aangetoond door deze foto van een grote hoeveelheid bouw- en huishoudelijk afval die is achtergelaten bij Robert Law, een akkerbouwer die ook blogt bij het Britse zusterblad van Boerderij Farmers Weekly. Law werd midden in de nacht gebeld door de brandweer dat er een berg van naar schatting 25 ton illegaal afval op zijn land was gestort en in brand was gestoken. Boeren in heel Groot-Brittannië worden geteisterd door illegale vuilstort, van dit soort containers vol bouwpuin tot autobanden, zakken huisvuil of meubilair, chemisch afval tot autowrakken aan toe. - Foto: Farmers Weekly

Of registreer je om te kunnen reageren.