Foto: René Stevens AlgemeenFoto

Te koop: melkveebedrijf met meer of minder grond

In het Noord-Brabantse Asten staat een melkveebedrijf te koop. Het is als zodanig voort te zetten, maar kan ook een andere bestemming krijgen. Desgewenst is meer of minder grond mogelijk.

Overzicht vanaf de achterkant van het huis. Rechts het gebouw dat dienst doet als machineloods; op de achtergrond de koeienstal. Op een deel van de daken ligt nog asbest. De nieuwe stal is vrij van asbest.

Tegen het hoofdgebouw van de woning staat haaks een paardenstal onder hetzelfde dak. Deze bevat paardenboxen voor het houden van 6 paarden en een ruimte voor voeropslag.

Het woonhuis uit 1952 heeft een inhoud van 475 kuub. De eenvoudige woning is voorzien van enkelglas en heeft geen spouwmuurisolatie. Het huis telt 5 slaapkamers.

De voormalige koeienstal uit 1976 doet nu dienst als opslagruimte, wat ook in de milieuvergunning staat vermeld.

De melkstal is een 2 x 7 visgraad met coating tegen vloer en wanden. In de melkkamer staat een melktank van 8.000 liter. Ondanks dat al enkele maanden niet meer wordt gemolken is nog alles intact.

De stal biedt plaats aan 87 koeien in zwevende ligboxen, 18 stuks jongvee en 6 nuchtere kalveren. Er staan 3 krachtvoerboxen met 3 voersoorten. In de ligboxenstal wordt nu alleen nog jongvee gehuisvest.

De vraagprijs voor het object met 27 hectare grond (waarvan 25,5 hectare landbouwgrond) is ¬ 2,4 miljoen. Meer informatie via DLV Advies Makelaardij, Uden.

Het meest opvallend op het erf is de ligboxenstal uit 2005. De stal is verbonden met de rest van het bedrijf, maar heeft 2 eigen opritten.

Het bedrijf heeft een totale oppervlakte van 27 hectare. Daarvan meet het agrarisch bouwblok 1,5 hectare. Van de agrarische grond ligt 14 hectare huiskavel rondom het erf. Aan de overkant van de weg ligt nog 8 hectare.

Het melkveebedrijf in Asten is, afhankelijk van de wensen van de koper, met of zonder grond over te nemen. Het bedrijf ligt in een agrarisch gebied met veel melkvee, intensieve veehouderij, maar ook (glas)tuinbouw. - Foto's: René Stevens

Beheer
WP Admin