Home

Foto & video 2 reactieslaatste update:12 mrt 2018

Nieuwsfoto‘s: voorbereiden op het voorjaar

Selectie van de meest opvallende agrarische nieuwsfoto’s van deze week, uit binnen- en buitenland.

Foto

 • Het zaaien van uien door Loonbedrijf Haayer uit het Groningse Veelerveen gaat tegelijk met de bemesting van vloeibare fosfaat. Dat scheelt weer een rit. Die tijd kan de loonwerker goed gebruiken, hij heeft nog een 400 hectare voor de boeg. - Foto: Koos van der Spek

  Het zaaien van uien door Loonbedrijf Haayer uit het Groningse Veelerveen gaat tegelijk met de bemesting van vloeibare fosfaat. Dat scheelt weer een rit. Die tijd kan de loonwerker goed gebruiken, hij heeft nog een 400 hectare voor de boeg. - Foto: Koos van der Spek

 • Wageningen University & Research viert dit jaar zijn honderdste verjaardag. Rector Arthur Mol gaf vrijdag de aftrap voor dit jubileum. Daarbij kwam de rijke geschiedenis van de universiteit aan bod. De avond werd afgesloten met een spectaculaire lasershow. In de lasershow passeerden alle onderwerpen die de Wageningse universiteit onderzoekt de revue, met de belangrijkste hoofdthema’s life, food en earth. - Foto: Guy Ackermans/WUR

  Wageningen University & Research viert dit jaar zijn honderdste verjaardag. Rector Arthur Mol gaf vrijdag de aftrap voor dit jubileum. Daarbij kwam de rijke geschiedenis van de universiteit aan bod. De avond werd afgesloten met een spectaculaire lasershow. In de lasershow passeerden alle onderwerpen die de Wageningse universiteit onderzoekt de revue, met de belangrijkste hoofdthema’s life, food en earth. - Foto: Guy Ackermans/WUR

 • Het goudgele-goedje dat uit deze spuitmachine komt is vloeibare kali. Loonwerker Bos Agra-Service is bezig op de akkers van Sander van Os in Uithuizermeeden. De loonwerker is nog wel even bezig, hij heeft in totaal zo’n 85 hectare te spuiten op de percelen waar pootaardappels komen te staan. - Foto: Koos van der Spek

  Het goudgele-goedje dat uit deze spuitmachine komt is vloeibare kali. Loonwerker Bos Agra-Service is bezig op de akkers van Sander van Os in Uithuizermeeden. De loonwerker is nog wel even bezig, hij heeft in totaal zo’n 85 hectare te spuiten op de percelen waar pootaardappels komen te staan. - Foto: Koos van der Spek

 • Akkerbouwer Bernardo Romano in 
Argentinië meet de lengte van zijn sojaplanten. De planten zijn nog klein, constateert Romano. Zijn bedrijf staat in Chivilcoy in de provincie Buenos Aires. Argentinië wordt getroffen door de ergste droogte in dertig jaar. Over een maand begint de oogst van sojabonen. Door de droogte oogst 
Argentinië straks veel minder soja. - Foto: Reuters

  Akkerbouwer Bernardo Romano in Argentinië meet de lengte van zijn sojaplanten. De planten zijn nog klein, constateert Romano. Zijn bedrijf staat in Chivilcoy in de provincie Buenos Aires. Argentinië wordt getroffen door de ergste droogte in dertig jaar. Over een maand begint de oogst van sojabonen. Door de droogte oogst Argentinië straks veel minder soja. - Foto: Reuters

 • Boeren verzamelden zich zondag bij de Oostvaardersplassen om te protesteren tegen het beleid rondom de grazers in het natuurgebied. Ze werden warm onthaald door burgers die het met hen eens zijn. – Foto: ANP

  Boeren verzamelden zich zondag bij de Oostvaardersplassen om te protesteren tegen het beleid rondom de grazers in het natuurgebied. Ze werden warm onthaald door burgers die het met hen eens zijn. – Foto: ANP

 • Het is oogsttijd in Kyauktaga, Myanmar. Deze Mungbonen leveren de lokale bevolking steeds meer op, dit jaar hielden de boeren er in totaal zo’n 326 miljoen dollaar aan over. – Foto: EPA

  Het is oogsttijd in Kyauktaga, Myanmar. Deze Mungbonen leveren de lokale bevolking steeds meer op, dit jaar hielden de boeren er in totaal zo’n 326 miljoen dollaar aan over. – Foto: EPA

 • Het is droog in het zuiden van Spanje, boeren eisen een oplossing tijdens deze demonstratie in de hoofdstad Madrid. 'We hebben water nodig', staat te lezen op de spandoeken. – Foto: AFP

  Het is droog in het zuiden van Spanje, boeren eisen een oplossing tijdens deze demonstratie in de hoofdstad Madrid. 'We hebben water nodig', staat te lezen op de spandoeken. – Foto: AFP

 • Aan het begin van deze week was het nog erg droog in sommige delen van het land. Hier in Siddeburen geeft het opwaaiend stof een bijzonder beeld. - Foto: Koos van der Spek

  Aan het begin van deze week was het nog erg droog in sommige delen van het land. Hier in Siddeburen geeft het opwaaiend stof een bijzonder beeld. - Foto: Koos van der Spek

 • Deze kunstmeststrooiende boer in het Drentse Odoorn is met een drone op de gevoelige plaat vastgelegd. - Foto: Michel Velderman

  Deze kunstmeststrooiende boer in het Drentse Odoorn is met een drone op de gevoelige plaat vastgelegd. - Foto: Michel Velderman

Laatste reacties

 • agpros

  Foto 1. Loonbedrijf Haayer komt waarschijnlijk uit het Groningse Veelerveen. In Overijssel ligt Vriezenveen.

 • el

  Zijn de boeren in Myanmar nu ook al miljonair, of is die 326 miljoen bruto?

Of registreer je om te kunnen reageren.