Home

Foto & video

Nieuwsfoto‘s: Vos spotten en niet tussen de bloemen lopen

Selectie van de meest opvallende agrarische nieuwsfoto’s van deze week, uit binnen- en buitenland.

{{foto2-9}}

Foto

 • Op het eerste gezicht lijkt het alsof er een vos door dit weidevogelgebied loopt, maar het is toch echt een neppe. De nepvossen moeten de ganzen te verjagen. In het weiland van melkveehouder Sybrandy in het Friese Heeg zijn ze af en toe te vinden, de jager zet ze er neer. De ganzenverjagers moeten wel regelmatig worden verplaatst, na een tijdje trappen de ganzen er blijkbaar niet meer in. - Foto: Anne van der Woude

  Op het eerste gezicht lijkt het alsof er een vos door dit weidevogelgebied loopt, maar het is toch echt een neppe. De nepvossen moeten de ganzen te verjagen. In het weiland van melkveehouder Sybrandy in het Friese Heeg zijn ze af en toe te vinden, de jager zet ze er neer. De ganzenverjagers moeten wel regelmatig worden verplaatst, na een tijdje trappen de ganzen er blijkbaar niet meer in. - Foto: Anne van der Woude

 • Dit weekend is in Kielce, Polen, de technische beurs Agrotech. - Foto: EPA

  Dit weekend is in Kielce, Polen, de technische beurs Agrotech. - Foto: EPA

 • Bollenkweker Rudolph UIttenboogaard in Noordwijkerhout heeft liever niet dat toeristen door z'n velden gaan lopen. Vorig jaar hadden de bollenkwekers er nogal wat schade van, dus plaatsen ze nu deze in het oog springende borden in hun velden. - Foto: VidiPhoto

  Bollenkweker Rudolph UIttenboogaard in Noordwijkerhout heeft liever niet dat toeristen door z'n velden gaan lopen. Vorig jaar hadden de bollenkwekers er nogal wat schade van, dus plaatsen ze nu deze in het oog springende borden in hun velden. - Foto: VidiPhoto

 • Dit is Julia Klöckner, de nieuwe Duitse minister van Voedsel en Landbouw. Deze week is ze beëdigd in het kabinet van Angela Merkel. - Foto: AFP

  Dit is Julia Klöckner, de nieuwe Duitse minister van Voedsel en Landbouw. Deze week is ze beëdigd in het kabinet van Angela Merkel. - Foto: AFP

 • Op de SPNA-proefboerderij Ebelsheerd in het Oldambtster Nieuw-Beerta controleren medewerkers Geert Koops en Arjan Hofstee (op de trekker) de spuitdoppen van een landbouwspuit voor proefvelden. Zij meten met maatkannen het verschil in vloeistof dat de doppen afgeven. Als de marge te groot is, wordt de dop vervangen. De proefboerderij is streng bij deze jaarlijkse controles, omdat het een proefveldspuit betreft. “Wij gebruiken bijvoorbeeld ook weleens niet-toegelaten middelen, en dat vraagt om extra precisie”, legt Hofstee uit. “Op gangbare landbouwbedrijven gebeurt dit niet zo.” – Foto: Koos van der Spek

  Op de SPNA-proefboerderij Ebelsheerd in het Oldambtster Nieuw-Beerta controleren medewerkers Geert Koops en Arjan Hofstee (op de trekker) de spuitdoppen van een landbouwspuit voor proefvelden. Zij meten met maatkannen het verschil in vloeistof dat de doppen afgeven. Als de marge te groot is, wordt de dop vervangen. De proefboerderij is streng bij deze jaarlijkse controles, omdat het een proefveldspuit betreft. “Wij gebruiken bijvoorbeeld ook weleens niet-toegelaten middelen, en dat vraagt om extra precisie”, legt Hofstee uit. “Op gangbare landbouwbedrijven gebeurt dit niet zo.” – Foto: Koos van der Spek

 • Zijn dit de Alpen? Nee, het is een kluit grond die met kalk is bemest. De Limburge lössgrond kan af en toe wel wat kalk gebruiken. - Foto: Twan Wiermans

  Zijn dit de Alpen? Nee, het is een kluit grond die met kalk is bemest. De Limburge lössgrond kan af en toe wel wat kalk gebruiken. - Foto: Twan Wiermans

 • 'Even' de ramen zemen is nogal wat werk, maar zeker de moeite waard in de kassen van aardbeienkweker Royal Berry in Bemmel. De mos wordt weer van het glas en de roeden (ijzeren delen tussen het glas) gehaald, zodat elk zonnestraaltje zijn werk kan doen. - Foto: VidiPhoto

  'Even' de ramen zemen is nogal wat werk, maar zeker de moeite waard in de kassen van aardbeienkweker Royal Berry in Bemmel. De mos wordt weer van het glas en de roeden (ijzeren delen tussen het glas) gehaald, zodat elk zonnestraaltje zijn werk kan doen. - Foto: VidiPhoto

 • Deze koeien doen zich tegoed aan tomaten die de Indiaase boeren hebben gedumpt. De boeren krijgen omgerekend nog geen 3 dollarcent per kilo; het afzetten van de productie is duurder dan de opbrengst. Dus hebben de koeien een bijzondere maaltijd. - Foto: EPA

  Deze koeien doen zich tegoed aan tomaten die de Indiaase boeren hebben gedumpt. De boeren krijgen omgerekend nog geen 3 dollarcent per kilo; het afzetten van de productie is duurder dan de opbrengst. Dus hebben de koeien een bijzondere maaltijd. - Foto: EPA

Of registreer je om te kunnen reageren.