Home

Foto & video 5 reacties

Nieuwsfoto‘s: Boeren protesteren met trekkers

Een selectie van de meest opvallende nieuwsfoto’s uit de agrarische sector.

Foto

 • Groningse boeren kwamen donderdag met 28 trekkers op 11 diepladers aan in Den Haag. Een grote groep Groningers ging toen achter 2 van de trekkers aan naar het Binnenhof om te protesteren tegen de gaswinning in Groningen. Van de politie mochten de andere trekkers niet worden afgeladen vanwege de veiligheid. - Foto: ANP

  Groningse boeren kwamen donderdag met 28 trekkers op 11 diepladers aan in Den Haag. Een grote groep Groningers ging toen achter 2 van de trekkers aan naar het Binnenhof om te protesteren tegen de gaswinning in Groningen. Van de politie mochten de andere trekkers niet worden afgeladen vanwege de veiligheid. - Foto: ANP

 • Ministers Wiebes van Economische Zaken en Klimaat en Schouten van Landbouw klommen donderdagmiddag bij een van de inititiatiefnemers van het boerenprotest in de trekker. - Foto: ANP

  Ministers Wiebes van Economische Zaken en Klimaat en Schouten van Landbouw klommen donderdagmiddag bij een van de inititiatiefnemers van het boerenprotest in de trekker. - Foto: ANP

 • Zuidbroek – Hoewel de foto anders doet vermoeden, heeft Anne Willem Dallinga nog niet vastgezeten op het huurperceel waar hij dit seizoen een deel van zijn winterpeen teelt. “Het is meer waspeen”, grapt de akkerbouwer uit het Groningse Zuidbroek over de natte omstandigheden waarin hij al maanden vertoeft. “Dit perceel is plakkeriger dan ik had verwacht, dat valt tegen. Vooral om ermee van het land af te komen. De kwaliteit is gelukkig goed. Dat komt doordat we spitten en zaaien in één werkgang. Zo ontlast je de bodem.” Met nog 2 van de 5,5 hectare te gaan is het einde op dit perceel in zicht. Groningse winterpeen komt ondanks nattigheid goed uit de grond - Foto: Koos van der Spek

  Zuidbroek – Hoewel de foto anders doet vermoeden, heeft Anne Willem Dallinga nog niet vastgezeten op het huurperceel waar hij dit seizoen een deel van zijn winterpeen teelt. “Het is meer waspeen”, grapt de akkerbouwer uit het Groningse Zuidbroek over de natte omstandigheden waarin hij al maanden vertoeft. “Dit perceel is plakkeriger dan ik had verwacht, dat valt tegen. Vooral om ermee van het land af te komen. De kwaliteit is gelukkig goed. Dat komt doordat we spitten en zaaien in één werkgang. Zo ontlast je de bodem.” Met nog 2 van de 5,5 hectare te gaan is het einde op dit perceel in zicht. Groningse winterpeen komt ondanks nattigheid goed uit de grond - Foto: Koos van der Spek

 • Een Tunesische fruitteler is bezig met het oogsten van mandarijnen in het zuiden van het land. De export van fruit is in Tunesië de laatste tijd veel toegenomen. Goed nieuws voor de boeren daar. – Foto: EPA

  Een Tunesische fruitteler is bezig met het oogsten van mandarijnen in het zuiden van het land. De export van fruit is in Tunesië de laatste tijd veel toegenomen. Goed nieuws voor de boeren daar. – Foto: EPA

 • De Franse boeren zijn misschien wel kampioen demonstreren. Ook zij gingen met trekkers de straat op, in dit geval in Toulouse, in het zuiden van het land. De boeren protesteren tegen de indeling van landbouwgebieden. – Foto: AFP

  De Franse boeren zijn misschien wel kampioen demonstreren. Ook zij gingen met trekkers de straat op, in dit geval in Toulouse, in het zuiden van het land. De boeren protesteren tegen de indeling van landbouwgebieden. – Foto: AFP

 • Het is nog wat vroeg in het jaar, maar deze lammetjes waren dan ook niet helemaal gepland door schapenhouder Van der Zweep uit Heteren (Gld.). Desondanks hebben de lammeren het niet koud, het ras Skudde is sterk en natuurlijk houdt de veehouder de dieren goed in de gaten. – Foto: VidiPhoto

  Het is nog wat vroeg in het jaar, maar deze lammetjes waren dan ook niet helemaal gepland door schapenhouder Van der Zweep uit Heteren (Gld.). Desondanks hebben de lammeren het niet koud, het ras Skudde is sterk en natuurlijk houdt de veehouder de dieren goed in de gaten. – Foto: VidiPhoto

 • Ook Griekse boeren uitten deze week hun ongenoegen door met trekkers de straat op te gaan. Deze trekker staat geparkeerd in de binnenstad van Thessaloniki. Boeren en burgers zijn het niet eens met het plan van de overheid om belastingen en socialeverzekeringspremies te verhogen. - Foto: AFP

  Ook Griekse boeren uitten deze week hun ongenoegen door met trekkers de straat op te gaan. Deze trekker staat geparkeerd in de binnenstad van Thessaloniki. Boeren en burgers zijn het niet eens met het plan van de overheid om belastingen en socialeverzekeringspremies te verhogen. - Foto: AFP

 • Voor Amerikaanse boer Robert Smart is het weer ‘business as usual’ op zijn land in Zimbabwe. De regering had het land van blanke boeren in het land onteigend, maar sinds de aanstelling van President Mnangagwa kan Smart weer Zimbabwanen aan werk op z’n boerderij helpen. – Foto: EPA

  Voor Amerikaanse boer Robert Smart is het weer ‘business as usual’ op zijn land in Zimbabwe. De regering had het land van blanke boeren in het land onteigend, maar sinds de aanstelling van President Mnangagwa kan Smart weer Zimbabwanen aan werk op z’n boerderij helpen. – Foto: EPA

 • Deze Indiaase boer brengt de oogst van zijn suikerrietplantage naar de verwerker. De suikermolen staat een paar dorpen verderop in Ghaziabad, 45 kilometer ten oosten van New Delhi. – Foto: AFP

  Deze Indiaase boer brengt de oogst van zijn suikerrietplantage naar de verwerker. De suikermolen staat een paar dorpen verderop in Ghaziabad, 45 kilometer ten oosten van New Delhi. – Foto: AFP

Laatste reacties

 • alco1

  Ik vindt dat het een pluim verdient dat de organisatoren opriepen dat onwillige boeren zich direct maar in een ME busje moeten zetten.
  Zo was het een super positieve aandachtstrekker en geen "Wat een zombies".

 • De laatste foto in de reeks "Paard en wagen"? iemand een brilletje nodig een paard met horens en meerhoevig?

 • Boertje25

  Wat een rare wereld toch. In december moesten ze in Friesland op last van de rechter de anti zwarte piet demonstratie wel door laten gaan, maar de hollandse boeren mogen niet van de vrachtwagen af om te demonstreren

 • boer drenth

  anne willem dalinga ontlast de bodem , ik begrijp er niks meer van.

 • el

  President Mnangagwa van Zimbabwe heeft toch wel boeren met een blanke huidskleur nodig om de voedsel productie op peil te houden!

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.