Home

Foto & video 3126 x bekeken

Nieuwsfoto‘s: Storm zorgt voor veel schade in binnen-en buitenland

Een selectie van de meest opvallende nieuwsfoto’s uit de agrarische sector.

Foto

 • De kippenschuur van Hetty de Vries in Lunteren is ingestort als gevolg van de zware windstoten. Het dak ligt op de grond en de muren liggen deels plat.

  De kippenschuur van Hetty de Vries in Lunteren is ingestort als gevolg van de zware windstoten. Het dak ligt op de grond en de muren liggen deels plat.

 • Koningin Máxima opende deze week de biologische vakbeurs in Zwolle. Biologische boeren - en boeren die misschien de overstap naar biologisch willen maken - keken hun ogen uit. - Foto: ANP

  Koningin Máxima opende deze week de biologische vakbeurs in Zwolle. Biologische boeren - en boeren die misschien de overstap naar biologisch willen maken - keken hun ogen uit. - Foto: ANP

 • Koe Madel ‘inspecteert’ de grond in Bremen, Duitsland. Het heilige dier is aangesteld om te kijken of de grond waar ze op loopt geschikt is om een Hindoeïstische tempel op te bouwen. Volgens de Hindoes is de koe een heilig dier. – Foto: AFP

  Koe Madel ‘inspecteert’ de grond in Bremen, Duitsland. Het heilige dier is aangesteld om te kijken of de grond waar ze op loopt geschikt is om een Hindoeïstische tempel op te bouwen. Volgens de Hindoes is de koe een heilig dier. – Foto: AFP

 • Bloembollenteeltbedrijf Winterflora in Roelofarendsveen trekt bij Nagele in de Noordoostpolder plastic over een perceel tulpenbollen. De folie is bedoeld om de bollenteelt te vervroegen en rond Kerst de eerste bloemen te kunnen oogsten. Vanwege de vele regen in het najaar lukte het niet om de folie eerder te leggen. Het is nu rustig weer en vele handen maken licht werk. – Foto: Sytze Bakker

  Bloembollenteeltbedrijf Winterflora in Roelofarendsveen trekt bij Nagele in de Noordoostpolder plastic over een perceel tulpenbollen. De folie is bedoeld om de bollenteelt te vervroegen en rond Kerst de eerste bloemen te kunnen oogsten. Vanwege de vele regen in het najaar lukte het niet om de folie eerder te leggen. Het is nu rustig weer en vele handen maken licht werk. – Foto: Sytze Bakker

 • Medewerkers van boerenbedrijf ‘La Vache Rit’ (de koe lacht) in Notre Dame des Landes, Frankrijk, vieren dat ze kunnen blijven boeren. De Franse overheid had plannen om de 1.600 hectare landbouwgrond op te kopen voor de ontwikkeling van een groot vliegveld vlakbij de stad Nantes. In hun strijd tegen het vliegveld werden de boeren gesteund door milieuactivisten. Ze maakten een ‘Zone à defendre’, verdedigingszone van de onteigende boerderijen. De Franse premier Edouard Philippe geeft de activisten tot het voorjaar de tijd om uit het gebied te verdwijnen, daarna is het land weer voor de boeren. – Foto: AFP

  Medewerkers van boerenbedrijf ‘La Vache Rit’ (de koe lacht) in Notre Dame des Landes, Frankrijk, vieren dat ze kunnen blijven boeren. De Franse overheid had plannen om de 1.600 hectare landbouwgrond op te kopen voor de ontwikkeling van een groot vliegveld vlakbij de stad Nantes. In hun strijd tegen het vliegveld werden de boeren gesteund door milieuactivisten. Ze maakten een ‘Zone à defendre’, verdedigingszone van de onteigende boerderijen. De Franse premier Edouard Philippe geeft de activisten tot het voorjaar de tijd om uit het gebied te verdwijnen, daarna is het land weer voor de boeren. – Foto: AFP

 • Door de aardbeving van vorige week zijn er scheuren in de achtergevel en zijmuren van zijn schuren ontstaan op het bedrijf van Hielke Feitsma in het Groningse Zeerijp. De schade bedraagt volgens schade-experts tussen de €150.000 en €200.000. - Foto: Koos van der Spek

  Door de aardbeving van vorige week zijn er scheuren in de achtergevel en zijmuren van zijn schuren ontstaan op het bedrijf van Hielke Feitsma in het Groningse Zeerijp. De schade bedraagt volgens schade-experts tussen de €150.000 en €200.000. - Foto: Koos van der Spek

 • Het spuiten van pesticiden moet deze boer in Myanmar helpen om toch nog een fatsoenlijke opbrengst van z’n land te kunnen halen. De oogsten blijven echter de afgelopen jaren steeds tegenvallen. - Foto: EPA

  Het spuiten van pesticiden moet deze boer in Myanmar helpen om toch nog een fatsoenlijke opbrengst van z’n land te kunnen halen. De oogsten blijven echter de afgelopen jaren steeds tegenvallen. - Foto: EPA

 • Jan Vos is bezig met wintervoorploegen van een perceel tijdelijk grasland. De akkerbouwer uit het Groningse Losdorp wil het komend seizoen dit stuk gebruiken voor het verbouwen van groente. Vos heeft een winkel aan huis waar hij een variatie aan lokale groente verkoopt. – Foto: Koos van der Spek

  Jan Vos is bezig met wintervoorploegen van een perceel tijdelijk grasland. De akkerbouwer uit het Groningse Losdorp wil het komend seizoen dit stuk gebruiken voor het verbouwen van groente. Vos heeft een winkel aan huis waar hij een variatie aan lokale groente verkoopt. – Foto: Koos van der Spek

 • Ook onze oosterburen hadden last van de zware westerstorm. Deze stal in Meimbressen, middenin Duitsland, begaf het onder de sterke windvlagen. – Foto: AFP

  Ook onze oosterburen hadden last van de zware westerstorm. Deze stal in Meimbressen, middenin Duitsland, begaf het onder de sterke windvlagen. – Foto: AFP

 • Fruitteler Carel Verplak staat tot zijn enkels in het water bij het snoeien in de boomgaard in Driel (Gld.). Terwijl het water in de rivieren weer zakt, komt het kwelwater op zijn percelen omhoog. De schade valt mee, maar waar het water vandaan komt, is een raadsel voor Verplak. – Foto: Vidiphoto.

  Fruitteler Carel Verplak staat tot zijn enkels in het water bij het snoeien in de boomgaard in Driel (Gld.). Terwijl het water in de rivieren weer zakt, komt het kwelwater op zijn percelen omhoog. De schade valt mee, maar waar het water vandaan komt, is een raadsel voor Verplak. – Foto: Vidiphoto.

 • Tientallen boeren trokken vrijdagavond 19 januari met hun trekkers naar de stad Groningen. Bekijk ook de video van Theo Galama: http://www.boerderij.nl/Home/Foto-Video/2018/1/Trekkers-naar-de-fakkeloptocht-238079E/

  Tientallen boeren trokken vrijdagavond 19 januari met hun trekkers naar de stad Groningen. Bekijk ook de video van Theo Galama.

Of registreer je om te kunnen reageren.