Home

Foto & video

Nieuwsfoto‘s: Hogan praat over landbouwbeleid met boeren en minister

Een selectie van de opvallendste nieuwsfoto’s uit de agrarische sector van deze week.

Foto

 • EU-landbouwcommissaris Phil Hogan en Minister Carola Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit arriveren voor een gesprek bij LTO Nederland over het gemeenschappelijk landbouwbeleid en de Brexit. - Foto's: ANP

  EU-landbouwcommissaris Phil Hogan en Minister Carola Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit arriveren voor een gesprek bij LTO Nederland over het gemeenschappelijk landbouwbeleid en de Brexit. - Foto's: ANP

 • Christelijke en Islamitische boeren in Nigeria hebben al een lange tijd conflicten over grondgebruik en watervoorziening. Dit loopt uit op gevechten waarbij al 73 mensen zijn omgekomen. Op deze foto dragen boeren hun collega's naar hun laatste rustplaats, over het Ibrahim Babangida-plein in de Benuese hoofdstad Makurdi.

  Christelijke en Islamitische boeren in Nigeria hebben al een lange tijd conflicten over grondgebruik en watervoorziening. Dit loopt uit op gevechten waarbij al 73 mensen zijn omgekomen. Op deze foto dragen boeren hun collega's naar hun laatste rustplaats, over het Ibrahim Babangida-plein in de Benuese hoofdstad Makurdi.

 • Boer Robert Smart wordt verwelkomd door de bewoners van het Zimbabwaanse dorp Rusape. De lokale overheid had het land van de buitenlandse boeren onteigend. De huidige president Mnangagwa heeft dit besluit teruggedraaid. De plaatselijke bevolking kan werken op de tabaksplantage van Smart.

  Boer Robert Smart wordt verwelkomd door de bewoners van het Zimbabwaanse dorp Rusape. De lokale overheid had het land van de buitenlandse boeren onteigend. De huidige president Mnangagwa heeft dit besluit teruggedraaid. De plaatselijke bevolking kan werken op de tabaksplantage van Smart.

 • Door het hoge water is deze melkveehouderij in Brummen (Gelderland) niet meer te bereiken zonder natte voeten te krijgen. De boerderij ligt vlak aan de IJssel. De dijken zijn plaatselijk omgelegd of verlaagd om bij hoge waterstanden het wassende water ruimte te geven. Het hoge water liet deze week veel uiterwaarden en polders onderlopen in het hele land.

  Door het hoge water is deze melkveehouderij in Brummen (Gelderland) niet meer te bereiken zonder natte voeten te krijgen. De boerderij ligt vlak aan de IJssel. De dijken zijn plaatselijk omgelegd of verlaagd om bij hoge waterstanden het wassende water ruimte te geven. Het hoge water liet deze week veel uiterwaarden en polders onderlopen in het hele land.

 • Door het koude weer kon dit veulen in Concord, in de Amerikaanse staat Massachussets niet naar buiten. De temperaturen zijn nu weer boven nul, dus het dier galloppeert er weer vrolijk op los.

  Door het koude weer kon dit veulen in Concord, in de Amerikaanse staat Massachussets niet naar buiten. De temperaturen zijn nu weer boven nul, dus het dier galloppeert er weer vrolijk op los.

 • Deze jonge waterbuffel stak samen met de rest van de kudde de Noordwaard over. Door het hoge water is deze voormalige polder bij de Biesbosch ondergelopen.

  Deze jonge waterbuffel stak samen met de rest van de kudde de Noordwaard over. Door het hoge water is deze voormalige polder bij de Biesbosch ondergelopen.

 • Bij Elina Boerma in Stadskanaal zijn misschien wel de eerste lammetjes van 2018 geboren. De lammetjes van het ras Hampshire Down zijn de eerste op deze boerderij. - Foto: Koos van der Spek

  Bij Elina Boerma in Stadskanaal zijn misschien wel de eerste lammetjes van 2018 geboren. De lammetjes van het ras Hampshire Down zijn de eerste op deze boerderij. - Foto: Koos van der Spek

 • Deze medewerker van de Swiss Expo leest een boek tijdens de voorbereidingen van Europa's grootste fokwedstrijd. In het Zwitserse Lausanne worden 1.000 koeien gekeurd. Of het kalf het boek ook leuk vond, is niet bekend. - Foto's: ANP

  Deze medewerker van de Swiss Expo leest een boek tijdens de voorbereidingen van Europa's grootste fokwedstrijd. In het Zwitserse Lausanne worden 1.000 koeien gekeurd. Of het kalf het boek ook leuk vond, is niet bekend. - Foto's: ANP

 • Boeren in Hong Kong verkopen hun mooiste oogst tijdens de grootste markt van het jaar. Twee dagen lang staan 380 kramen opgesteld met de beste producten uit de landbouw en visserij.

  Boeren in Hong Kong verkopen hun mooiste oogst tijdens de grootste markt van het jaar. Twee dagen lang staan 380 kramen opgesteld met de beste producten uit de landbouw en visserij.

Of registreer je om te kunnen reageren.