Home

Foto & video 1 reactie

Nieuwsfoto‘s: varkens van de duikplank

Een selectie van opvallende agrarische nieuwsfoto’s van de afgelopen week van over de hele wereld: zwemmende varkens in China en najaarswerk op de Nederlandse akkers.

Foto

 • Deze Chinese varkenshouder heeft een bijzondere manier om zijn varkens op smaak te krijgen: hij laat ze regelmatig van een duikplank in het water springen. Foto’s van de duikpartij werden afgelopen week door verschillende persbureaus gepubliceerd. Het verhaal is dat de varkens met plezier springen en dat hun vlees beter van kwaliteit wordt door deze training. Op social media circuleren ook filmpjes van duikende varkens in exotische landen. Het lijkt inderdaad of de dieren het niet erg vinden, al is zachte aandrang door de boer steeds wel nodig. En zwemmen kunnen ze goed.
Foto: ANP

  Deze Chinese varkenshouder heeft een bijzondere manier om zijn varkens op smaak te krijgen: hij laat ze regelmatig van een duikplank in het water springen. Foto’s van de duikpartij werden afgelopen week door verschillende persbureaus gepubliceerd. Het verhaal is dat de varkens met plezier springen en dat hun vlees beter van kwaliteit wordt door deze training. Op social media circuleren ook filmpjes van duikende varkens in exotische landen. Het lijkt inderdaad of de dieren het niet erg vinden, al is zachte aandrang door de boer steeds wel nodig. En zwemmen kunnen ze goed. Foto: ANP

 • Een Nepalese man brengt zijn koe in veiligheid na overstromingen. Hevige regenval zorgde in het Aziatische land voor veel wateroverlast. Tientallen mensen zijn omgekomen. Foto: ANP

  Een Nepalese man brengt zijn koe in veiligheid na overstromingen. Hevige regenval zorgde in het Aziatische land voor veel wateroverlast. Tientallen mensen zijn omgekomen. Foto: ANP

 • Boeren en werknemers protesteren in Mexico-Stad tegen het Amerikaanse handelsoverleg Nafta. Afgelopen week werd overleg tussen Mexico, Canada en de VS over een nieuw handelsverdrag hervat in Washington. Foto: Reuters

  Boeren en werknemers protesteren in Mexico-Stad tegen het Amerikaanse handelsoverleg Nafta. Afgelopen week werd overleg tussen Mexico, Canada en de VS over een nieuw handelsverdrag hervat in Washington. Foto: Reuters

 • Combine- en trekkerchauffeurs nemen pauze tijdens oogstwerkzaamheden in de buurt van Moskou. Rusland gaat ruim 30 miljoen ton graan exporteren en verdringt hiermee de EU en de VS. Voor het eerst in de geschiedenis wordt het land de grootste tarwe-exporteur ter wereld. Foto: ANP

  Combine- en trekkerchauffeurs nemen pauze tijdens oogstwerkzaamheden in de buurt van Moskou. Rusland gaat ruim 30 miljoen ton graan exporteren en verdringt hiermee de EU en de VS. Voor het eerst in de geschiedenis wordt het land de grootste tarwe-exporteur ter wereld. Foto: ANP

 • In Nederland komt het najaarswerk hier en daar al op gang. Hier is Arne Jan Mensinga uit Nieuw Scheemda bezig zijn tarwestoppel te ploegen. Het is de bedoeling dat er straks weer wintertarwe ingezaaid gaat worden. Het perceel is 30 hectare. Foto: Koos van der Spek

  In Nederland komt het najaarswerk hier en daar al op gang. Hier is Arne Jan Mensinga uit Nieuw Scheemda bezig zijn tarwestoppel te ploegen. Het is de bedoeling dat er straks weer wintertarwe ingezaaid gaat worden. Het perceel is 30 hectare. Foto: Koos van der Spek

 • Vezelhennep hakselen door Dun Agro uit Oude Pekela bij maatschap De Wulf in Bourtange. De balen zijn zwaar, tot 900 kilo. Vezelhennep mag door akkerbouwers onder bepaalde voorwaarden geteeld worden als vergroeningsgewas. Het areaal hennep groeit gestaag in Nederland. Dit jaar is het bijna 2.300 hectare, vorig jaar ruim 2.000. Groningen is het belangrijkste hennepteeltgebied. Deze hennep wordt gebruikt als ruwvoer voor rundvee. Soms wordt het ook tegelijk ingekuild met snijmais. Er is ook hennepteelt voor industrieel gebruik van de vezels. Foto: Koos van der Spek

  Vezelhennep hakselen door Dun Agro uit Oude Pekela bij maatschap De Wulf in Bourtange. De balen zijn zwaar, tot 900 kilo. Vezelhennep mag door akkerbouwers onder bepaalde voorwaarden geteeld worden als vergroeningsgewas. Het areaal hennep groeit gestaag in Nederland. Dit jaar is het bijna 2.300 hectare, vorig jaar ruim 2.000. Groningen is het belangrijkste hennepteeltgebied. Deze hennep wordt gebruikt als ruwvoer voor rundvee. Soms wordt het ook tegelijk ingekuild met snijmais. Er is ook hennepteelt voor industrieel gebruik van de vezels. Foto: Koos van der Spek

 • Demonstratie tegen glyfosaat. In de Franse stad Foix stonden deze week 21 actievoerders terecht die vorig najaar waren binnengevallen bij een doe-het-zelfzaak. Daar hadden ze verpakkingen met het onkruidbestrijdingsmiddel beschadigd, waarna het niet meer verkoopbaar was. Tijdens de rechtszaak gingen enkele honderden sympathisanten de straat op. Foto: ANP.

  Demonstratie tegen glyfosaat. In de Franse stad Foix stonden deze week 21 actievoerders terecht die vorig najaar waren binnengevallen bij een doe-het-zelfzaak. Daar hadden ze verpakkingen met het onkruidbestrijdingsmiddel beschadigd, waarna het niet meer verkoopbaar was. Tijdens de rechtszaak gingen enkele honderden sympathisanten de straat op. Foto: ANP.

 • Familie Doornbosch uit Schildwolde is 10 hectare zomergerststro aan het persen en opladen. De zomergerst is in de pool gegaan voor brouwgerst en hij is niet ontevreden over de opbrengst. Als het stro opgeperst is, wordt het direct opgehaald, het is al verkocht. Foto: Koos van der Spek

  Familie Doornbosch uit Schildwolde is 10 hectare zomergerststro aan het persen en opladen. De zomergerst is in de pool gegaan voor brouwgerst en hij is niet ontevreden over de opbrengst. Als het stro opgeperst is, wordt het direct opgehaald, het is al verkocht. Foto: Koos van der Spek

Eén reactie

Of registreer je om te kunnen reageren.