Home

Foto & video 1 reactie

Nieuwsfoto's: fipronil-affaire leidt tot demonstratie

Een selectie van opvallende agrarische nieuwsfoto’s van de afgelopen week van over de hele wereld.

Foto

 • Dierenactivsiten protesteren in het Drentse Odoornerveen tegen het ruimen van met fipronil besmette kippen. Volgens de activisten hoeven de kippen niet te worden gedood omdat de verboden stof na vier tot zes weken uit de kippenlijven kan zijn, waarna de eieren weer gebruikt kunnen worden. Foto: ANP

  Dierenactivsiten protesteren in het Drentse Odoornerveen tegen het ruimen van met fipronil besmette kippen. Volgens de activisten hoeven de kippen niet te worden gedood omdat de verboden stof na vier tot zes weken uit de kippenlijven kan zijn, waarna de eieren weer gebruikt kunnen worden. Foto: ANP

 • Een schapenfokker in het Franse Severac d'Aveyron loopt op een veld richting zijn schapen. Als protest tegen het grote aantal dieren dat slachtoffer is van aanvallen van wolven, is er een spandoek neergezet. 'Ooien horen bij ons, wolven horen bij hen' staat er vrij vertaald op het spandoek. Foto: AFP

  Een schapenfokker in het Franse Severac d'Aveyron loopt op een veld richting zijn schapen. Als protest tegen het grote aantal dieren dat slachtoffer is van aanvallen van wolven, is er een spandoek neergezet. 'Ooien horen bij ons, wolven horen bij hen' staat er vrij vertaald op het spandoek. Foto: AFP

 • Een foto gemaakt vanaf grote hoogte met een drone laat landarbeiders zien, waaronder Syrische vluchtelingen, die tomaten over doeken verspreiden nabij de Turkse stad Izmir bij de Egeïsche Zee. De tomaten worden in de zon gedroogd. Volgens de Egeïsche Exporteurs Vereniging werden vorig jaar duizenden tonnen gedroogde tomaten uit het gebied geëxporteerd naar de EU en de Verenigde Staten. Foto: ANP

  Een foto gemaakt vanaf grote hoogte met een drone laat landarbeiders zien, waaronder Syrische vluchtelingen, die tomaten over doeken verspreiden nabij de Turkse stad Izmir bij de Egeïsche Zee. De tomaten worden in de zon gedroogd. Volgens de Egeïsche Exporteurs Vereniging werden vorig jaar duizenden tonnen gedroogde tomaten uit het gebied geëxporteerd naar de EU en de Verenigde Staten. Foto: ANP

 • Akkerbouwer Kees Hamster in Nieuwolda is bezig met het combinen van Engels raaigraszaad. Het zaadgras is eerst in het zwad gemaaid en nu kan het door de combine. Het komt er gemakkelijk en netjes uit. 
Het perceel graszaad van Hamster is in totaal 13 hectare. Foto: Koos van der Spek

  Akkerbouwer Kees Hamster in Nieuwolda is bezig met het combinen van Engels raaigraszaad. Het zaadgras is eerst in het zwad gemaaid en nu kan het door de combine. Het komt er gemakkelijk en netjes uit. Het perceel graszaad van Hamster is in totaal 13 hectare. Foto: Koos van der Spek

 • Melkveehouder Silvain Kusters (links) uit Guttecoven, laat de vele duizenden bezoekers van het 37e Oude Ambachtenfestival in het Sittardse kerkdorp Einighausen zien hoeveel melk zijn koeien gemiddeld geven. Achter de koe staat de hoeveelheid ruwvoer, brokken en water dat overeenkomt met het dagelijkse dieet van zijn koeien. De boeren uit Einighausen-Guttecoven grijpen het jaarlijks Oude ambachtenfestival aan om het boerenleven korter bij de burgers te brengen. Foto: Guus Queisen

  Melkveehouder Silvain Kusters (links) uit Guttecoven, laat de vele duizenden bezoekers van het 37e Oude Ambachtenfestival in het Sittardse kerkdorp Einighausen zien hoeveel melk zijn koeien gemiddeld geven. Achter de koe staat de hoeveelheid ruwvoer, brokken en water dat overeenkomt met het dagelijkse dieet van zijn koeien. De boeren uit Einighausen-Guttecoven grijpen het jaarlijks Oude ambachtenfestival aan om het boerenleven korter bij de burgers te brengen. Foto: Guus Queisen

 • Op het akkerbouwbedrijf van Johannes Kerkhoverpolder in Woldendorp wordt met twee trekkers achter elkaar geploegd met een zes-schaar-wentelploeg. Op deze manier kan in korte tijd een grote lap grond geploegd worden. Foto: Koos van der Spek

  Op het akkerbouwbedrijf van Johannes Kerkhoverpolder in Woldendorp wordt met twee trekkers achter elkaar geploegd met een zes-schaar-wentelploeg. Op deze manier kan in korte tijd een grote lap grond geploegd worden. Foto: Koos van der Spek

 • Een boer transporteert kratten met druiven tijdens de oogst bij Tenuta Castello di Neive Borgonovo in het noordwesten van Italië. De oogst is zeer vroeg op gang gekomen als gevolg van een hittegolf na maanden van droogte. Foto: AFP

  Een boer transporteert kratten met druiven tijdens de oogst bij Tenuta Castello di Neive Borgonovo in het noordwesten van Italië. De oogst is zeer vroeg op gang gekomen als gevolg van een hittegolf na maanden van droogte. Foto: AFP

 • Op last van de de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) zijn een miljoen eieren van een pluimveehouder in het Groningse Onstwedde vernietigd. De eieren bevatten volgens de NVWA een te hoge concentratie van de giftige stof fipronil. Foto: ANP

  Op last van de de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) zijn een miljoen eieren van een pluimveehouder in het Groningse Onstwedde vernietigd. De eieren bevatten volgens de NVWA een te hoge concentratie van de giftige stof fipronil. Foto: ANP

 • Een kudde Charolaise vleeskoeien geniet van de rust op een landtong in de Saóne-et-Loire in de Bourgogne, in de buurt van het Franse dorp Brienne. Foto: Vidiphoto

  Een kudde Charolaise vleeskoeien geniet van de rust op een landtong in de Saóne-et-Loire in de Bourgogne, in de buurt van het Franse dorp Brienne. Foto: Vidiphoto

 • Bedrijfsleider Gerardus Roseboom is bezig op de proefboerderij Ebelsheerd van Stichting 
Proefboerderijen Noordelijke Akkerbouw 
(SPNA) in Nieuw-Beerta een zwad stro te keren. Met deze machine zet hij het stro op zijn kant zodat de wind erdoorheen kan waaien en het na enkele uren droog is. Foto: Koos van der Spek

  Bedrijfsleider Gerardus Roseboom is bezig op de proefboerderij Ebelsheerd van Stichting Proefboerderijen Noordelijke Akkerbouw (SPNA) in Nieuw-Beerta een zwad stro te keren. Met deze machine zet hij het stro op zijn kant zodat de wind erdoorheen kan waaien en het na enkele uren droog is. Foto: Koos van der Spek

 • De Franse boer Cedric Herrou staat voor de rechtbank in Aix-en-Provence. Achter hem houden demonstranten een spandoek omhoog met de tekst 'Solidariteit is geen misdaad'. Herrou moet voor de rechter verschijnen omdat hij beschuldigd wordt van het illegaal helpen van immigranten. Hij werd veroordeeld tot een celstraf van vier maanden door de Franse rechtbank. Foto: AFP

  De Franse boer Cedric Herrou staat voor de rechtbank in Aix-en-Provence. Achter hem houden demonstranten een spandoek omhoog met de tekst 'Solidariteit is geen misdaad'. Herrou moet voor de rechter verschijnen omdat hij beschuldigd wordt van het illegaal helpen van immigranten. Hij werd veroordeeld tot een celstraf van vier maanden door de Franse rechtbank. Foto: AFP

 • In het Zeeuwse Oosterland, gemeente Schouwen-Duiveland, is in een trailer met strobalen brand ontstaan. Om overslag te voorkomen, werd de trailer meteen losgekoppeld, maar het was al te laat. Ook de vrachtwagen met strobalen had vlam gevat en is verderop in de straat tot stilstand gekomen. Bij het wegrijden van de vrachtwagen zijn er meerdere strobalen brandend van de vrachtwagen gevallen. Foto: AS Media

  In het Zeeuwse Oosterland, gemeente Schouwen-Duiveland, is in een trailer met strobalen brand ontstaan. Om overslag te voorkomen, werd de trailer meteen losgekoppeld, maar het was al te laat. Ook de vrachtwagen met strobalen had vlam gevat en is verderop in de straat tot stilstand gekomen. Bij het wegrijden van de vrachtwagen zijn er meerdere strobalen brandend van de vrachtwagen gevallen. Foto: AS Media

 • Met behulp van een trekker worden op de eerste dag van de oogst cherrypruimen van een pruimenboom in een boomgaard in Viéville-sous-les-Côtes in het oosten van Frankrijk geschud. Foto: AFP

  Met behulp van een trekker worden op de eerste dag van de oogst cherrypruimen van een pruimenboom in een boomgaard in Viéville-sous-les-Côtes in het oosten van Frankrijk geschud. Foto: AFP

Eén reactie

Of registreer je om te kunnen reageren.