Home

Foto & video 4781 x bekeken 2 reacties

Showvarkens in Engeland en stierenleed in Spanje

Selectie van agrarische nieuwsfoto’s uit binnen- en buitenland.

Foto

 • Harrogate (Eng.) - Twee varkens op weg naar een rondje showen op de oer-Britse landbouwbeurs The Great Yorkshire Show bij Harrogate in Noord-Engeland. Het is niet echt duidelijk welk type deze dieren vertegenwoordigen. De opstaande oren passen bij het Yorkshire-varken dat hier al in de 18e eeuw ontstond. Maar de snuiten zijn wel erg ingedeukt. Deze driedaagse landbouwshow wordt al sinds 1838 jaarlijks gehouden, trekt 130.000 bezoekers en toont alle kanten van het plattelandsleven. Foto: ANP

  Harrogate (Eng.) - Twee varkens op weg naar een rondje showen op de oer-Britse landbouwbeurs The Great Yorkshire Show bij Harrogate in Noord-Engeland. Het is niet echt duidelijk welk type deze dieren vertegenwoordigen. De opstaande oren passen bij het Yorkshire-varken dat hier al in de 18e eeuw ontstond. Maar de snuiten zijn wel erg ingedeukt. Deze driedaagse landbouwshow wordt al sinds 1838 jaarlijks gehouden, trekt 130.000 bezoekers en toont alle kanten van het plattelandsleven. Foto: ANP

 • Pamplona (Sp.) - Het jaarlijkse gekkenhuis in de straten van Pamplona trok ook dit jaar internationale belangstelling. Jonge mannen rennen achter stieren aan door de straten van de stad op weg naar de arena. Dierenbeschermers vinden het verschrikkelijk, maar de traditie houdt wonderbaarlijk stevig stand. Foto: ANP

  Pamplona (Sp.) - Het jaarlijkse gekkenhuis in de straten van Pamplona trok ook dit jaar internationale belangstelling. Jonge mannen rennen achter stieren aan door de straten van de stad op weg naar de arena. Dierenbeschermers vinden het verschrikkelijk, maar de traditie houdt wonderbaarlijk stevig stand. Foto: ANP

 • Tamil Nadu (India) - (vervolg op Pamplona). Wat er kan gebeuren als om reden van dierenliefde een traditie verboden wordt, was eerder dit jaar te zien in het zuiden van India. Onder druk van de dierenvrienden van Peta had de federale regering in Delhi een einde gemaakt aan traditionele stierenspelen in de regio. Maar de lokale Tamilbevolking zag het verbod als discriminatie en ging massaal de straat op. Deze demonstratie was in januari. Foto: ANP

  Tamil Nadu (India) - (vervolg op Pamplona). Wat er kan gebeuren als om reden van dierenliefde een traditie verboden wordt, was eerder dit jaar te zien in het zuiden van India. Onder druk van de dierenvrienden van Peta had de federale regering in Delhi een einde gemaakt aan traditionele stierenspelen in de regio. Maar de lokale Tamilbevolking zag het verbod als discriminatie en ging massaal de straat op. Deze demonstratie was in januari. Foto: ANP

 • Lunteren - Heel ander stierenleed in Lunteren, deze week. Een stier zakte door de roosters van deze stal in de put. De brandweer haalde het dier eruit, maar het was te laat, het dier was al omgekomen. Foto: AS Media

  Lunteren - Heel ander stierenleed in Lunteren, deze week. Een stier zakte door de roosters van deze stal in de put. De brandweer haalde het dier eruit, maar het was te laat, het dier was al omgekomen. Foto: AS Media

 • Jemen - Het door burgeroorlog geteisterde Jemen heeft ook nog eens te kampen met hongersnood. Niet alleen de oorlog is daar de oorzaak van, ook droogte. Hier bewerkt een boer met zijn ezel de gortdroge grond. Foto: ANP

  Jemen - Het door burgeroorlog geteisterde Jemen heeft ook nog eens te kampen met hongersnood. Niet alleen de oorlog is daar de oorzaak van, ook droogte. Hier bewerkt een boer met zijn ezel de gortdroge grond. Foto: ANP

 • Groningen - In Nederland vordert het oogstwerk en daarmee komt het zaaien van vervolggewassen en groenbemesters in beeld. Hier wordt groenbemester ingezaaid in een perceel waar eerder tulpen stonden Foto: Koos van der Spek

  Groningen - In Nederland vordert het oogstwerk en daarmee komt het zaaien van vervolggewassen en groenbemesters in beeld. Hier wordt groenbemester ingezaaid in een perceel waar eerder tulpen stonden Foto: Koos van der Spek

 • Winschoten - Een wonderlijk gezicht, deze mensen in laboratoriumjassen aan het leliekoppen. Dat is nodig omdat deze 4 hectare lelies virusvrij zijn. Er staan 63 verschillende variëteiten op dit bedrijf van Kloosterhuis in Winschoten. Foto: Koos van der Spek

  Winschoten - Een wonderlijk gezicht, deze mensen in laboratoriumjassen aan het leliekoppen. Dat is nodig omdat deze 4 hectare lelies virusvrij zijn. Er staan 63 verschillende variëteiten op dit bedrijf van Kloosterhuis in Winschoten. Foto: Koos van der Spek

 • Leendert Noordam uit Uithuizen is bezig met het rooien, spoelen en pellen van zijn tulpenbollen. Hij heeft ongeveer 33 hectare tulpenbollen voor de verkoop. De capaciteit van het spoelen heeft hij behoorlijk uitgebreid en hiermee kan hij schoner en sneller werken. Bij het pellen heeft hij meestal schooljeugd aan het werk, maar voor 3 weken valt dat niet mee, dus heeft hij jeugd uit Polen aan het pellen. De gepelde bollen gaan meestal in kisten, maar er zijn ook kopers die de bollen in kleine kistjes willen. Foto: Koos van der Spek

  Leendert Noordam uit Uithuizen is bezig met het rooien, spoelen en pellen van zijn tulpenbollen. Hij heeft ongeveer 33 hectare tulpenbollen voor de verkoop. De capaciteit van het spoelen heeft hij behoorlijk uitgebreid en hiermee kan hij schoner en sneller werken. Bij het pellen heeft hij meestal schooljeugd aan het werk, maar voor 3 weken valt dat niet mee, dus heeft hij jeugd uit Polen aan het pellen. De gepelde bollen gaan meestal in kisten, maar er zijn ook kopers die de bollen in kleine kistjes willen. Foto: Koos van der Spek

 • St Michielsgestel - Op 84-jarige leeftijd overleed deze week oud-minister Gerrit Braks. Hij was minister in de jaren '80 en zowel in als na die periode een door boeren zeer gewaardeerd bestuurder en polilticus, van boerenkomaf. Foto: archief Boerderij/Jan Willem Schouten

  St Michielsgestel - Op 84-jarige leeftijd overleed deze week oud-minister Gerrit Braks. Hij was minister in de jaren '80 en zowel in als na die periode een door boeren zeer gewaardeerd bestuurder en polilticus, van boerenkomaf. Foto: archief Boerderij/Jan Willem Schouten

Laatste reacties

 • gdluggenhorst1

  Welk stierenleed?? Ik zie of lees hier niks over...

 • p.h.vriend

  achter het 7de bolletje staat een foto met lelies - daar wordt een mens wel vrolijk van, althans ik wel

Of registreer je om te kunnen reageren.