Home

Foto & video

Nieuwsfoto‘s: onderploegen van wintergerststoppels

Selectie van opvallende agrarische nieuwsfoto’s van de afgelopen week van over de hele wereld.

Foto

 • Akkerbouwer Bé Arkema uit Noordbroek ploegt een van zijn percelen waar wintergerst geoogst is. De opbrengst was prima met meer dan 10 ton per hectare. Nu wordt het perceel geploegd en klaargelegd zodat er straks winterkoolzaad gezaaid kan worden. Op de achtergrond is de poldermolen 'De Dellen' uit Nieuw-Scheemda te zien. Foto: Koos van der Spek

  Akkerbouwer Bé Arkema uit Noordbroek ploegt een van zijn percelen waar wintergerst geoogst is. De opbrengst was prima met meer dan 10 ton per hectare. Nu wordt het perceel geploegd en klaargelegd zodat er straks winterkoolzaad gezaaid kan worden. Op de achtergrond is de poldermolen 'De Dellen' uit Nieuw-Scheemda te zien. Foto: Koos van der Spek

 • Werknemers van een theeplantage zijn machinaal theebladeren aan het oogsten in de Indonesische provincie Jambi. Foto: Reuters

  Werknemers van een theeplantage zijn machinaal theebladeren aan het oogsten in de Indonesische provincie Jambi. Foto: Reuters

 • Vorige week vloog in Harderwijk door onbekende oorzaak een trekker in brand. De brandweer kon niet veel meer uitrichten, het voertuig brandde geheel uit. Foto: AS Media

  Vorige week vloog in Harderwijk door onbekende oorzaak een trekker in brand. De brandweer kon niet veel meer uitrichten, het voertuig brandde geheel uit. Foto: AS Media

 • Honderden Mexicaanse protesteren in Mexico City tegen het niet opnemen van agrarische onderwerpen in de heronderhandelingen over de North America Free Trade Agreement (NAFTA). Foto: EPA

  Honderden Mexicaanse protesteren in Mexico City tegen het niet opnemen van agrarische onderwerpen in de heronderhandelingen over de North America Free Trade Agreement (NAFTA). Foto: EPA

 • H&S Agri uit Zuidlaarderveen/Tripscompagnie rooien Parijse wortelen, samen met loonbedrijf Gebr. v. Unen uit Emmeloord. Het weer werkte niet mee: er viel veel regen en dat is te zien aan de berg grond die er door de lader uitgezeefd werd. Nadat de wortelen geladen zijn, gaan ze naar de wasserij in Creil, daar worden ze gesorteerd en naar de conservenindustrie in België gebracht. Foto: Koos van der Spek

  H&S Agri uit Zuidlaarderveen/Tripscompagnie rooien Parijse wortelen, samen met loonbedrijf Gebr. v. Unen uit Emmeloord. Het weer werkte niet mee: er viel veel regen en dat is te zien aan de berg grond die er door de lader uitgezeefd werd. Nadat de wortelen geladen zijn, gaan ze naar de wasserij in Creil, daar worden ze gesorteerd en naar de conservenindustrie in België gebracht. Foto: Koos van der Spek

 • Een gigantische karbonade met daarin een injectiespuit staat opgesteld voor de ingang van een filiaal van de Lidl in Berlijn. Greenpeace voerde daar afgelopen week actie tegen het in hun ogen excessieve gebruik van antibiotica in de veehouderij. Volgens de actiegroep wordt in Duitsland jaarlijks 800 ton aan antibiotica gebruikt in de veehouderij. Foto: AFP

  Een gigantische karbonade met daarin een injectiespuit staat opgesteld voor de ingang van een filiaal van de Lidl in Berlijn. Greenpeace voerde daar afgelopen week actie tegen het in hun ogen excessieve gebruik van antibiotica in de veehouderij. Volgens de actiegroep wordt in Duitsland jaarlijks 800 ton aan antibiotica gebruikt in de veehouderij. Foto: AFP

 • Een boer rust uit in een hangmatje tussen de koeien tijdens de veetentoonstelling Expica 2017 in de hoofdstad Managua in Nicaragua. Dit is een van de belangrijkste vee beurzen in Centaal Amerika. Foto: Reuters

  Een boer rust uit in een hangmatje tussen de koeien tijdens de veetentoonstelling Expica 2017 in de hoofdstad Managua in Nicaragua. Dit is een van de belangrijkste vee beurzen in Centaal Amerika. Foto: Reuters

 • Met de hand worden op een akker in d'Odars in het zuidwesten van Frankrijk de hooibalen opgeladen op een wagen. Foto: AFP

  Met de hand worden op een akker in d'Odars in het zuidwesten van Frankrijk de hooibalen opgeladen op een wagen. Foto: AFP

 • Een medewerker van een groot melkveebedrijf in het Russische Vvedenskoye vlakbij Moskou inspecteert een van de melkmachines in een lange rij. Foto: AFP

  Een medewerker van een groot melkveebedrijf in het Russische Vvedenskoye vlakbij Moskou inspecteert een van de melkmachines in een lange rij. Foto: AFP

 • Een boer op een cacaoplantage verspreidt de net geoogste cacaobonen om ze te laten drogen. Foto: Reuters

  Een boer op een cacaoplantage verspreidt de net geoogste cacaobonen om ze te laten drogen. Foto: Reuters

Of registreer je om te kunnen reageren.